Митов: Готов съм да поема поста външен министър

Разочарован съм от ПП-ДБ, следват логиката на Радев, добави той
Обновена: 18 апр 2024 11:36 | 18 апр 2024 11:16, Стела Стоянова
183
Митов: Готов съм да поема поста външен министър
Снимка БГНЕС

"Готов съм да поема поста на външен министър, но имам едно голямо разочарование от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев - не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С промените в Конституцията, по настояване на ПП-ДБ, служебният кабинет вече зависи напълно от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа именно тук”, коментира предложеният за служебен външен министър Даниел Митов.

"Г-н Главчев се обади първо на мен. Аз съм се консултирал с председателя на партията, няма да взема решение, без да изговоря това с него. Получих пълна подкрепа от г-н Борисов", уточни Митов, цитиран от "Дарик"

По думите му Главчев не е могъл да се сработи със Стефан Димитров и е търсил възможност да гарантира ясна външна политика.

"Ако президентът се съгласи, ние ще кажем, че ГЕРБ носят отговорността във външно министерство. Това ще е тест за неговата геополитическа и външнополитическа ориентация", подчерта Митов.

Депутатът коментира още, че ако се забави назначаването на външен министър, ще се забави подготовката на изборите в чужбина.

В понеделник министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък не съм готов за министър назначен от Бойко.Поне се преструвайте че сте независими бе даева.
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Винаги готов !!!
111
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще имаме министър с прозвище "Къдравата Сю"! Поредния фигурант. Ясно е, че външната ни политика е това, което ни заповядат отвън! Ние нямаме собствено мнение, за интереси да не говорим! Козируваме и изпълняваме без възражения. За това е без значение кой ще получава заплата като министър.
110
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти може и да си готов , но народа не е готов за теб. На Тиквата от посолството му казаха да п*о*дп*ръцне лекичко, а той взе че се на**ка и пак изложи господатите си. Е, момчето не е от най-интелигентните!!!
109
0
 
26
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 месец
Те не го щат у селото - той за поповата къщата пита.
108
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ще гласувам за някой различен от ГЕРП, ДПС, ППиДБ, щото нищо не става от тия.
107
0
 
20
 
! Отговори
Занули преди 1 месец
Не политически служебен кабинет, не политическа Прокуратура и Съд, не политически регулатори.Блажени са вярващите.Тая държава е за зануляване........
106
0
 
13
 
! Отговори
ЗА ДЕЛОТО преди 1 месец
НА ЮДО-ИСЛЯМИЗМА БЪДИ ГОТОВ > винаги готов !
105
3
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Ей добре че направиха конституционна риформа на Ристю та белким имаме велик евроатлантик като Митюв за външен министър.
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие в простотията си наричате всички, които не са в ГЕРБ, копейки и доста често обиждате на тази тема. Имайте предвид, че тази обида може да ви излезе на носа и сетне ще има пак 2 пъти подред ГЕРБ печели изборите, но не може да състави кабинет, защото гласовете на ГЕРБ+ ДПС-агите не стигат. А ПП-ДБ няма да играе комбина с ГЕРБ. И се поровете малко в C/V- то на вашия вожд. Да не се окаже, че е един от най-младите синове на Партията- станал като курсант I курс на ВМШ-Симеоново член на БКП.
103
1
 
11
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
Служебен каБинет?АХхахахахахахха.Така го н.иха на избирателя че не е истина.....ходете гласувайте.Да живее Мъдуро.....
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къдравата Сю :)
101
0
 
17
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Митов, ти си готов льольо, ама г-н президента съвсем отговорно и в съответствие с Конституцията на Република България няма да подпише указа ти! По-скоро аз бих написал укза за прекратяване на това "служебно" правителство на глафчев, и бих завъртял отново преговорите по "домовата книга", за да видят и кирчовците и оня лодкаря какви успражнения забъркаха!!!!!
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя мазнилеж да внимава какви ги плещи, защото ще го ориентираме правилно с ритници, ако трябва. Русия вече почна да ги ориентира , искат не искат.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха,а посолството ще разреши ли?
98
0
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Митов е НЕподходящ за каквато и да е държавна служба! Няма едно много важно качество - Лоялност! Сменил е 3 партии! На тъакъв човек Не може да се разчита!
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее, супер че направиха конситуционни промени. Да живее Христо Иванов!
96
0
 
12
 
! Отговори
Денко преди 1 месец
И аз съм готов.
95
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя мога да го слушам с часове и да не разбера какво иска да каже. Подозирам, че и той не знае. Напълни се с разни нищо-казвачи.
94
13
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
кАпейки как е да те минават с 200 на суха настилка?:):):)Стегайте се,че съвсем скоро ше има още газ до 260:):):)

Спонсорирани публикации