Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени

Повече да не ни губи времето, пише тя във фейсбук
12 май 2024 21:40, Стела Стоянова
125
Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени
Снимка БГНЕС, архив

Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и за съжаление струва на всички българи изключително скъпо. Сега е решил да лъже за пореден път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората при това с артистичен апломб, заяви във фейсбук Деница Сачева от ГЕРБ.

Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри за нарастване на средния осигурителен доход и нарастване индексът на потребителските цени, които в съотношение 50 на 50, формират 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са предвидени за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този момент, за да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за процент в размер на 10%.

На предстоящото заседание на Надзорния съвет на НОИ, което ще се проведе на 14.05.2024 г., в правата на министъра на труда е да предложи на НС увеличение с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се приеме, добавя Сачева.

Това се случва абсолютно всяка година. Администрацията на НОИ предлага текст, който точно изпълнява закона, а политическото решение се взема от надзора на НОИ и то обикновено е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното обществено осигуряване.

Асен Василев знае това. Знае много добре, че във вторник надзора на НОИ ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма как да се крадат. Защото бюджета на НОИ не може да се ползва за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.

Няма никаква нужда от никакви извънредни заседания на Народното събрание за нещо, което е в правомощията на Надзора на НОИ и така или иначе ще се случи. Асен Василев не спасява абсолютно никого освен собствената си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа, подчертава Сачева.

По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха отменени, защото те са част от микса, с който се изчислява процента на инфлацията, а трябваше да се показва, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както винаги. Нищо умно. Просто много шумно. И пак за нищо, отбелязва Сачева.

Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени, заявява още Сачева. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сачева,това туловище,не спира да се занимава с опонентите на банкянският олигарх.
107
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
А Василев е "уникален финансист" Повиши заплати и пенсии с 50%, а инфлацията със 100% Къде е Киро на кярия ?
106
5
 
4
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 1 седмица
Другарката Сачева отклонява вниманието на хората и манипулира и лъже, като обвинява други. Асен Василев е уникален финансист, вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност!
105
4
 
4
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 седмица
Сачева застана на амбраузата да пази със зъби и нокти Шефа си Боко и да манипулира и лъже българите, че уж "Асен Василев е политически спекулант". Докога бе, Сачева, ще лъжете бължарския народ?! Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие! Асен Василев вдигна пенсиите и заплатите и направи живота на българите малко по-достоен.
104
3
 
3
 
! Отговори
Разликата преди 1 седмица
ПП-ДБ повишиха пенсиите, а ГЕРБ искат да откраднат от пенсиите!!!
103
4
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Мутрата Боко ако не открадне, каква Мутра ще е...
102
3
 
5
 
! Отговори
Мутренска простотия! преди 1 седмица
Мутрите от герп и дпс, рано рано започнаха със старите си прийоми на кражби и измами! Дори не могат да изчакат да минат изборите!
101
3
 
4
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Идиотизмът при ГЕРБ достигна до връхна си точка, щом избраха за мишена точно пенсионерите!
100
4
 
2
 
! Отговори
Вън ГЕРБ-ДПС! преди 1 седмица
Свидетели сме на *** ход, който дори като намерение е напълно достатъчен, мутренската кампания на ДПС-ГЕРБ да бъде смазана, не само от ПП-ДБ но и от всички останали извън ПП-ДБ! Братя бъргари, гласувайте за която партия си изберете, сомо не за крадците ДПС-ГЕРБ.
99
3
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ са мошеници преди 1 седмица
Този опит на ГЕРБ, за буквална кражба от мизерните пенсии, трябва да се напомня всеки ден от предизборната кампания!
98
2
 
3
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 седмица
ПП/ДБ трябва да бъдат много по-остри към мутрите от ГЕРБ, а не само към тези от ДПС, защото няма никаква разлика между двете бандитски върхушки!
97
2
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
ГЕРБ не е нито лява, нито дясна партия. Те са партията ЛЯВА РЪКА - ДЕСЕН ДЖОБ!
96
2
 
3
 
! Отговори
Те това е преди 1 седмица
ГЕРБ сега си взимат, това което уж раздадоха за Великден толкова гръмко на пенсионирите! ГЕРБ с една ръка дават, а с другата си го вземат обратно! Горките пенсионери! Ще го търсите вие Асен Василев от ПП-ДБ, дето ви увелшчи двойно пенсиите, ама ще е късно...
95
3
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 1 седмица
Баце Бойко умря от глад тези 3 години, откакто не разпределя порциите. Стана сянка на предишния Баце Бойко - ходи небръснат- няма пари за самобръсначка и пяна, костюмите му са все едно от магазин за дрехи втора употреба. А колко добре изглеждаше 12 години като управляваше.
94
3
 
2
 
! Отговори
Октоподът преди 1 седмица
Октоподът Бойко е разпростял пипалата си навсякъде. Крадци, мутри, продажници. Всичко в името на Бойко, всичко за благото на Бойко. И ако не се вземем в ръце, нещата ще стават по зле.
93
2
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
ГЕРБ искат да откраднат 100 000 от пенсионерите, защото ГЕРБ не може да прави друго, освен да краде! Помните ли как ГЕРБ още в началото открадна 1.5 милиарда от Здравната каса? Всичкото им е такова крадливо.
92
3
 
2
 
! Отговори
Искаме Промяна! преди 1 седмица
Това, че ГЕРБ искат да крадат не е новина - те са патологични крадци на обществен ресурс. Но щом и НОИ смятат да прегазят закона (за бюджета) е поредният знак за тоталната проказа на институциите.
91
3
 
1
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Некадърниците от ГЕРБ не знаят как да управляват държавния бюджет, но знаят как да крадат. Ето поредните 100 милиота, които се канят да откраднат ГЕРБ от българските пенсионири!
90
3
 
4
 
! Отговори
ВАСИЛЕВ Е МОШЕНИК преди 1 седмица
В САЩ, ОТЪРВА КОЖАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА "СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ"--- И НАС ЩЕ НИ ИЗКЕЦА, БЕЗ СЪМНЕНИЕ....ХАХАХАААА
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора."