Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени

Повече да не ни губи времето, пише тя във фейсбук
12 май 2024 21:40, Стела Стоянова
125
Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени
Снимка БГНЕС, архив

Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и за съжаление струва на всички българи изключително скъпо. Сега е решил да лъже за пореден път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората при това с артистичен апломб, заяви във фейсбук Деница Сачева от ГЕРБ.

Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри за нарастване на средния осигурителен доход и нарастване индексът на потребителските цени, които в съотношение 50 на 50, формират 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са предвидени за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този момент, за да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за процент в размер на 10%.

На предстоящото заседание на Надзорния съвет на НОИ, което ще се проведе на 14.05.2024 г., в правата на министъра на труда е да предложи на НС увеличение с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се приеме, добавя Сачева.

Това се случва абсолютно всяка година. Администрацията на НОИ предлага текст, който точно изпълнява закона, а политическото решение се взема от надзора на НОИ и то обикновено е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното обществено осигуряване.

Асен Василев знае това. Знае много добре, че във вторник надзора на НОИ ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма как да се крадат. Защото бюджета на НОИ не може да се ползва за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.

Няма никаква нужда от никакви извънредни заседания на Народното събрание за нещо, което е в правомощията на Надзора на НОИ и така или иначе ще се случи. Асен Василев не спасява абсолютно никого освен собствената си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа, подчертава Сачева.

По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха отменени, защото те са част от микса, с който се изчислява процента на инфлацията, а трябваше да се показва, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както винаги. Нищо умно. Просто много шумно. И пак за нищо, отбелязва Сачева.

Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени, заявява още Сачева. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов влезе в политиката с реториката че ще вкара доган в затвора. Гледайте му старие видеа, от 2009 година..ГЕРБ пак се изнервиха, щото хванаха далаверката им за единия процент (100 милиона лева) който искаха да откраднат от пенсинерите. Затова говорят така и обиждат. Целта им беше не да увеличат пенсиите с 11 процента, както беше по законен бюджет, а 10 процента, и да приберат едни 100 милиона за незнайно какво. Ами Гербарски работи..
87
2
 
4
 
! Отговори
За Алекс преди 1 месец
Това което си написал "про100то" е точно за теб нали ? Нито е оригинално, нито остроумно, но разбира се от проsтак като теб друго не се и очаква, за да ни смятат за проsта нация значи такива като теб са преобладаващото умствено нищожество в държавата !
86
5
 
7
 
! Отговори
До 87 хах преди 1 месец
Нали знаеш, че Сачева преди храчеше срещу Тиквата след това влезе в ГЕРБ и стана говорител на тази ОПГ ! Мутрата такива си ги избира "хачещи" и "виещи" - Биков, Сачева, Митов, Атанасова които бута на първа линия по Сталински маниер !
85
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
До Василев КОЙ? Про100то.Доставчикът на най-качествените перални услуги в Република България.
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политическия спекулант "пар екселанс" вика дръжте спекулант. Ако търсите значението на думата в картинен речник, би трябвало да има илюстрация - снимка на Сачева. От ДСБ до ГЕРБ, защото така й повелява шума на парите. Другият е Даниел Митов.
83
2
 
2
 
! Отговори
До 88 преди 1 месец
"До 30"- я се научи ти да смяташ бе пръдльо, с толкова проsт народ като теб такава съдба на бедняци ! И какво разбираш ти от инфлация, че употребяваш тази дума, знаеш ли изобщо какво е инфлация и как се създава ? Когато проsтата селяндурщина започне да разбира от икономика идват на власт бандитите-политици !
82
5
 
11
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Всички са един дол дренки.Това правителство е реваншистко. Навсякъде се възстановяват кадри на ГЕРБ.Защо се допусна енергията от протестите да излезе от парния локомотив? И защо " изпраха" ББ и Шиши ? КОЙ ?
81
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гроб са ОПГ, съставено от алчни и кръвожадни разбойници! ППДБ също са ОПГ, ама там преобладава мaлoyмиeто заедно с алчността. При всички случаи заслужават групово тричане от народа, съчетано със съд на Линч!
80
17
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
При Борисов се вдигаха пенисите с 5 лв. ЗАЩОТО нямаше инфлация и млекото беше 1 лв. а не като сега 3!!!!Колко млека може да си купиш с пенсията от Василев? А пък спестяванията в банката на 2 делени!! Смятайте бе хора, недейте толкова първосигнални да сте!
79
6
 
13
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Сачева, недей да плюеш, а слушай какво говори вожда ти. Ние, ПП-ДБ и ДПС сме про атлантиците, тъй рече Борисов. Така че недей да плюеш безобразно по бъдещите ви сглобкови евроатлантически партньори! След изборите ще ти се наложи други да ги говориш!
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гласуваш за прасе - получаваш ***
77
15
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Асен Василев е професионален измамник.Това може човека.А това,че го направихме финансов министър,си е наш проблем.Все едно да оставиш алкохолик в склад за алкохол.Какво ще прави? Ще пие.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук има един сам си пише и сам си отговаря Хахахахаха
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най красивото лице на мафията къде го загубихте, стана като с пътната карта
74
10
 
7
 
! Отговори
Не забравяйте, че преди 1 месец
този кукуряк прибра печалбите на фирмите / дружествата за фалшифициране / издокарване на ниска инфлация за влизане в еврозоната! Влизане в еврозона или Шенген няма да има, но сега става интересно! Понеже фирмите няма да имат финанси за инвестиране ще трябва да пуснат част от персонала си на трудовия пазар! Познайте как означава това - повече освободени хора от бремето да работят! Старт на безработицата някъде към края на тази година или началото на другат. Благодарете на Кокорестия!
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРП защо намалиха на 9 % ДДС--то за ресторантьорите ???? ВЕДНАГА ДА СЕ ВДИГНЕ КАКТО ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ !!!
72
2
 
22
 
! Отговори
Голяма смешка преди 1 месец
Крадеца вика - Дръжте крадеца, нали Сачева???
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, не няма, те не връщат, те само взимат
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божков, казва, че е дал на Севдиту 70 милиона, няма ли сега да мърнат парите ?
69
16
 
9
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен 61 И къде са парите, които ГЕРБ уж краде 12 години? Защо Асенка не изкара поне един лев от тези кражби? Открадна готовите пари за Хемус и я забави с 3 години. А къде са 9 те милиарда, изхарчени за 9 дена през Декември 2021, Кокорчо?