Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени

Повече да не ни губи времето, пише тя във фейсбук
12 май 2024 21:40, Стела Стоянова
125
Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени
Снимка БГНЕС, архив

Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и за съжаление струва на всички българи изключително скъпо. Сега е решил да лъже за пореден път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората при това с артистичен апломб, заяви във фейсбук Деница Сачева от ГЕРБ.

Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г . е разчетен при параметри за нарастване на средния осигурителен доход и нарастване индексът на потребителските цени, които в съотношение 50 на 50, формират 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на чл. 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са предвидени за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този момент, за да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за процент в размер на 10%.

На предстоящото заседание на Надзорния съвет на НОИ, което ще се проведе на 14.05.2024 г., в правата на министъра на труда е да предложи на НС увеличение с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се приеме, добавя Сачева.

Това се случва абсолютно всяка година. Администрацията на НОИ предлага текст, който точно изпълнява закона, а политическото решение се взема от надзора на НОИ и то обикновено е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното обществено осигуряване.

Асен Василев знае това. Знае много добре, че във вторник надзора на НОИ ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма как да се крадат. Защото бюджета на НОИ не може да се ползва за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.

Няма никаква нужда от никакви извънредни заседания на Народното събрание за нещо, което е в правомощията на Надзора на НОИ и така или иначе ще се случи. Асен Василев не спасява абсолютно никого освен собствената си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа, подчертава Сачева.

По време на преговорите той чистосърдечно ми сподели, че всъщност искал заплатите да се вдигат, за да стимулира работодателите да инвестират в автоматизация, когато разходите за заплати им станат непосилни и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха отменени, защото те са част от микса, с който се изчислява процента на инфлацията, а трябваше да се показва, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както винаги. Нищо умно. Просто много шумно. И пак за нищо, отбелязва Сачева.

Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени, заявява още Сачева. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене безсрамнико вдигна инфлацията невероятно 30% изтегли много милиарди дълг заради теб не влязохме в Еврозоната благодарение на Борисов сега беше фин министър и продължаваш да лъжеш нагло безсрамник си
47
2
 
4
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 50. А с колко се вдигна инфлацията ???
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев е осъден от Мортен Лунд за кражба софтуерен код, който Асен след като откраднал от съдружника си е продал тайно на китайското правителство. Не е в затвора само защото е професионален измамник подписал съдебно споразумение. Асен също така е фалирал собствената си "ЕВЪРБРЕД ЛИМИТЕД - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ", има дългове към 54 кредитори. Само 14 обаче са заявили претенции за 8,7 млн. паунда, а активите в банкови сметки на Острова и в София са символични. Международен крадец и измамник.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ вдигнаха пенсиите, тия само ни крадяха 12 години, и сега пак искат !
44
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Сачева кога разбра, че Василев е спекулант? Не го ли разбра, когато бяхте сглобкова уж не коалиция на централно управленско ниво? Защо допуснахте един емигрант да разпределя финансите и да трупа още и още дългове от заеми. Защо се съгласихте с него да се лишат българските пенсионери от Коледни и Великденски добавки в полза на Украйна, а сега...спекулант бил?!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сачева е за Евровизията, с такъв имидж няма да има конкуренция
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща и милиционер. И тя отиде в милиционерската партия.
41
1
 
5
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Сачева,може и Цачева все един дол дренки сте и визуално и умствено и нагледно!Крадеца пак вика...дръжте....крадеца!Жалки крадци на животи!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене Дацов днес ясно каза какво лъжеш Асене Асене трагичен си А Киро питайте Бареков как е ходил да се моли при него потрес сте
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсиите са вдигнати с 11 % от Асен незнам какво пак лъжете същият Асен
38
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ПП вдигнаха пенсии и заплати с 50%, а инфлацията със 100%. Къде е Киро на кярия?
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев не дава на пенсионерите нито коледни нито великденски и лъже нагло айде не си никакъв върви си Избори докато изчезнете като чалгарите Незнам защо Ицо лодкарят ви крепи още
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 37:На фона на инфлацията даже малко са ги вдигнали.Който и да беше на власт щеше да ги вдигне при тази инфлация.Хайде стига с манипулациите!Като са ги вдигнали да нв би сега повече да пазарувате?!Със сигурност НЕ!По-малко можете.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато 12 години крадеш, няма как хората да им повярват, че от утре ще са честни, дори и да го казва лелка със сини очи
34
3
 
8
 
! Отговори
Удо преди 1 месец
Сачева,народа е наясно,вие бяхтесъщите крадци,тези са като вас,а се задават и новите , пореднитекрадци на България!За близо 35 години случихме само на крадци!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е,още по Великден Асенчо докато беше министър на кражбите каза,че няма да имат бонуси пенсионерите,защото ще дават на Украйна.Вие пенсионерите плащате войната.Само не знам кой с какъв акъл сложи мигрант,който няма право да гласува в Манастирски съвет...
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП вдигнаха пенсиите, а сега служебното правителство на ГЕРП се чуди как да ги измами
31
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Обезателно трябва да бъдат изследвани феновете на ПП за мозъчни увреждания . Това което причиниха на България шарлатаните може да се сравни с мощно цунами заляло цялата ни територия.
30
6
 
5
 
! Отговори
Тиквата преди 1 месец
"за 12 години лъжи и мачкане сме на дъното на Европа по всичко" - че про"с"таци като ВАС друго заслужават ли?
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев осъден от други държави за фин измами Радев ни го назначи представете си какво е фалшивенто