Сигнал за полицейско насилие по време на акция

За това съобщиха слугжителите на проверяваната фирма
18 май 2024 14:22, Стела Стоянова
9

Служителите на частна фирма в Бургас сигнализираха на брифинг за упражнено полицейско насилие по време на акция, която се е провела на 16 май с участието на служители на МВР, Агенция “Митници” и НАП, под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.

Специализираната полицейска операция е осъществена след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение, предаде БГНЕС.

В хода на операцията е образувано досъдебно производство, по което са иззети множество веществени доказателства. Всички извършени действия са докладвани за одобрение в Окръжен съд - Бургас. Процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължават..

От МВР-Бургас обявиха, че няма постъпили сигнали да полицейско насилие, но въпреки това е разпоредена вътрешна проверка. В позиция до медиите се казва:

„Към момента в МВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица. Въпреки това, на база публикации в някои медии, със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредена вътрешна проверка по изнесените в медиите данни. В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно”.

От МВР уточняват, че при акцията са иззети множество веществени доказателства, както и автоцистерна. Образувано е досъдебно производство, като за срок от 24 часа по образуваното досъдебно производство има задържани няколко лица.

От фирмата настояват за поставяне на видеонаблюдение по време на полицейските арести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преминете на 25 евро грама мара и си щракайте, влизаме в Шенген!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки път като имате среща с полицията , по закон имате право да заснемете всичко на видео У нас няма забрана за снимане на хора , особено държавни служители Закон за авторските права и сродните им дейности Там в чл 13 се казва че не се изисква съгласие за снимане на хора на обществено място Също в Закона за МВР е казано че пол. служители вършат дейността си в условия на ПУБЛИЧНОСТ И ОТЧЕТНОСТ Как иначе Полицай няма право да ви забранява да го снимате или да иска да триете записа
6
3
 
7
 
! Отговори
имат ли камери преди 1 месец
Ако нямат камери не вярвам на полицаите ! Иначе много обичат да снимат другите със камери ! А те или нямат или са повредени !
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОЛИГИ В СТАТИЯТА ИМА ТВЪРДЕ МАЛКО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ,ЧЕ ДА ДРЪНЧИТЕ КАТО ЗА ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!!!
4
6
 
11
 
! Отговори
Ушеф преди 1 месец
Милиционерите са Организирана Престъпна Група и трябва тяхната Секта да се Закрие Незабавно.....
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ушев каквото и да каже все е лъжа. То така им минава жалкото съществуване,в лъжи,измами, далавери, корупция, носене на стълби, чадъри, шезлонги, осигуряващи ескорти и други подобни неща. Камерите все не са наред когато ушев е в кадър.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един колектив , наказал друг колектив формално. И се получила новина
1
4
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
1.Полицаите са винаги прави.2. Ако полицаите са седнали - виж. Т.1