БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение

Скоро такава ще има и във вагоните, посочи министър Гвоздейков
21 май 2024 22:45, Красимир Ангелов
28
БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение
Снимка: БГНЕС

"БДЖ-Пътнически превози" възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както в локомотивите и мотрисните влакове, така и в пътническите вагони, собственост на дружеството, посочва служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в свой писмен отговор на депутатски въпрос, отправен към него от народния представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Иван Белчев.

"Към момента е направен успешен експеримент за внедряване на система за видеонаблюдение в локомотивите и мотрисните влакове. Предвижда се поставянето на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за управление на мотрисните влакове да способства за намаляване на посегателствата над подвижния състав и железния път, като хвърляне на камъни, поставяне на предмети върху жп линията и нерегламентирано преминаване през железния път. Всички тези действия ще бъдат записвани и ще улеснят установяването на техните извършители, с цел да им бъде потърсена отговорност", посочва още Георги Гвоздейков.

След финализирането на първоначалния етап – внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме действия за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, съобщава той.

Във връзка с питането на Иван Белчев относно застраховането на имуществото, министър Гвоздейков уточнява, че БДЖ има действащ застрахователен договор.

БДЖ си взаимодейства със службите по опазване на обществения ред, уверява служебният министър Георги Гвоздейков, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дигнаха цената на билетите а същите мръсни вагони,купета и таолетни
25
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
и по добре изчистете тия вагони , че приличат на конюшнида не говорим иза художествената дейност все едно съм затворниккой плати тия красоти нищо не се вижда от прозорците
24
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
какво ме заплашвате бе,
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БДЖ трябва да вдигнат качествто на превозите и услугите, а не да развиват сеирджийска дейност
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От БДЖ изобщо интересуват ли се от недоволството на пътниците? Четат ли форумите? Или си мислят, че алтернатива няма и си правят каквото искат? Там ХЕИ влизало ли е? Компетентни независими органи проверявали ли са, дали е допустимо пътуването на хора в такива условия?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На цялата мизерия отгоре и камери ще слагат. За камери пари има, за нови вагони пари няма. Тия пари вместо за камери да ги бяхте дали за нови хигиенистки, да поддържат чистотата и да ароматизират въздуха, че не се диша във влаковете от вредни изпарения. Условията за пътуване са като за животни.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Биг брадър за много милиони които ще си делнат сеяндурите.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОРЕДНИЯ МУТРЕНСКИ ПРОЕКТ
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БДЖ пълна трагедия ,патувах скоро от Бургас до г.оряхивица ,но вляха от стара Загора тръгна на обратно за Варна ,и на 30 км от Варна се прехвърлих чак за Левски ,голомо заобикаляне големо и нещо )не стига че патувах дълго време но са увеличили билети,явно колкото по дълго разстояние толкова по скъп билет )и това е нощно време ,нянат оправдание за ремонти ,с заобикалят със сума километри гадове
17
1
 
3
 
! Отговори
БДЖ преди 1 месец
Ше ви го наблюдаваме
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гимнастика еизлишна,кво видио ,с тия мръсни и стари вагони ,а за тоалетните са ужасни ,ние сме с най старите вагини в света
15
1
 
6
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 месец
Я по добре,да върнат старата първа класа,че в новите вагони направо не се пътува и да намалят драстично цените за пенсионери че и там проблема не се трае
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да монтират системата за видеонаблюдение и в Тоалетната.Със сигурност ще има какво да гледат?!!!
13
3
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Цените изобщо не са космически, но ако си мангасарр като основната клиентела - все ще се намери начин да спестиш. Преди седмици някакъв изпълзя от тоалетната на влака от Варна до София точно на слизане. Не че е изненада, но е време БДЖ да почне да санкционира подчовешките елементи, които винаги са във влаковете.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези системи ще имат ли някакво значение, когато се стигне до съд? Ако не - по-добре би било да се обучават кондукторите в бойни спортове. Най-вече заради манагасаряните, с които редовно има търкания за резервираните места. Би било добре някой да ги поставя на мястото им, с бой до откат, не само на територията на БДЖ.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо полицията не е задържала извършителят, а само му е написала акт.Престъпление е полицята да пуска общественоопазен и емоционално нестабилен човек да пътува във влака.В Германия такива ги арестуват, съдят, лежат, плащат глоби, там полицията действа с твърда ръка!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да се возиш в БДЖ е някакъв ад,невероятна мизерия,огромни закъснения,абе с две думи-пълен мазохизъм,и сега ще цъфнем като въведем и наблюдение!Хубаво ще е някой после да публикува кадрите навсякъде по света,та всички да видят гледката!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Примитивни условия и космически цени Що е то?- БДЖ.
8
0
 
10
 
! Отговори
Сигнал/жалба/донос преди 1 месец
Тез тъnyнгери вдигнаха двойно цената на и без това незаконния рекет наречен "запазено място"!
7
1
 
10
 
! Отговори
Минка преди 1 месец
Айде пак-обществена поръчка,монтаж,подръжка.От хигиената не може да се краде.Не зная другите държави защо и как си подържат вагоните.Винаги си задавам въпроса :защо ние не можем.Нужно е да се върне звеното "Транспортна полиция".Наложитерно е,и какво се чака,не знам.