Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й

Санкциите срещу Русия трябвало да се прилагат по-добре
27 май 2024 09:33, Александър Попов
92
Митов: Надявам се НАТО да подкрепя Украйна до победата й
Снимка: БГНЕС

Надяваме се в пленарното заседание от София ще бъде подчертано, че НАТО, освен да засили военната, финансовата, логистичната и хуманитарната помощ за Украйна, ще подкрепя Украйна до нейната победа в агресивната война, която беше започната от Руската Федерация. Също така се надявам след пленарното заседание от София ще излязат силни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни способности в рамките на НАТО, засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг, засиленото присъствие на НАТО в Черно море. Това заяви Даниел Митов, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на съвместен брифинг с председателя на Асамблеята Михал Шчерба.

Митов определи продължаването на интеграционните процеси в рамките на военно-промишлените комплекси на държавите членки на НАТО, и увеличената и задълбочаваща се подкрепа за Украйна.

Той изрази надежда да бъдат изпратени силни послания за увеличаване на санкциите срещу Руската федерация, но и за по-доброто прилагане на тези санкции.

Също се надяваме, че разговорите ще доведат до по-засилено и ясно възприятие, че държавите членки на НАТО и колективният Запад се намираме в състояние на война по отношение на дезинформацията. Русия води дезинформационна война срещу държавите членки на НАТО и срещу НАТО като алианс. Това трябва да се осъзнае и приеме сериозно, а в крайна сметка да доведе до по-засилени колективни действия, каза още Даниел Митов.

В отговор на въпрос, свързан с евентуално военно присъствие на Алианса в Украйна, Даниел Митов отговори: „В съветско време, тези, които разпространяваха болшевишка пропаганда, ги наричаха „полезни идиоти“. Такива в момента се намират и в България, които разпространяват кремълска пропаганда. Всеки, който каже, че НАТО подготвя военно присъствие в Украйна, е част точно от тази пропагандна машина“.

„Ако на Украйна се позволи, и аз съм убеден, че ще се вдигнат всички рестрикции, за това Украйна да може да нанася удари по военни обекти на руска територия, това е право на всяка една държава, която е нападната. Руската федерация започна пълномащабна и агресивна война срещу Украйна и Украйна има право да се защитава, включително и като нанася удари по военни обекти на руска територия, които да позволяват да защитава гражданите си най-вече от руските атаки по въздух“, коментира още Митов.

София е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес е последният ден на форума, който започна в събота./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: НАТОДаниел Митов
Още от Общество
Тленните останки на цар Фердинанд идват у нас на 29 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще ги подкрепяме до победата или до поражението им.
84
0
 
5
 
! Отговори
Путин към Митов преди 3 седмици
Надеждааа....Говеждааа....
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя ще надмине Тагаренко по милитаризъм и агресия, която за държава като БГ не е здравословна. Май е време да го кръстим в правата вяра на милитаризма на Митовенко. Цялата им боричкания е кой е по-по-най-милитарист и фанатичен комарджия.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Спомням си по време на кампанията преди първия мандат на РР вторият кандидат за президент беше Ц.Цачева. Очилатият външен министър на ББ беше съветник на Цачева по агитация пред хората. Какво я съветва не си спомням, но заради публичните агитации по медиите Цачева загуби с 6%. После Борисов се оплакваше: Смятах Даниел за умен.Накарах го да си свали очилата- ами обикновена физиономия. Те очилата са му придавали интелигентен вид
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Леле ама войнствен екземпляр! Добре че не го направиха външен министър - тоя човек не си мери думите и като нищо би ни докарал една война с Русия! Да си го държи Боцето на повод, Шиши Пеевски ни стига.
80
2
 
8
 
! Отговори
Митка преди 3 седмици
Оправихте България,сега ревете за укритие.образование слаб 2,здравеопазване 2, пенсионерите слаб 2, икономика,безработица и т.н.кажи колко милиарди им наляхте за сметка на българския народ.ми то в изказванията ви не говорите за нас а все за Украйна ,Украйна, Украйна... ми отивай там да живееш.всичко това в България е градено,построено и съхранено от дедите ни .какво те са постигнали,строши в страната ни.сега им давайте труда на дедите ни,родители ни и нашия труд .с чужда пита майчин помин прави
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да Ви го нахакам на евру психопатите, покрай вас мирише на само на krъВ и cмуPT!
78
2
 
4
 
! Отговори
Км преди 3 седмици
,,Пълен списък на всички войни и интервенции на САЩ,,Д-р Золтан Гросман,публикувано във Факти.
77
2
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
Митов, ти заблуден ли си или не си пиеш хапчетата? Коя Украйна, та тя е вече парчедисана от запада и САЩ, как иначе си плащат за оръжията?
76
8
 
1
 
! Отговори
ру Блата преди 3 седмици
Преди блатните територии ги владееше Златната орда сега ги владее Zлата орда
75
7
 
1
 
! Отговори
Фродо преди 3 седмици
Накрая Мордор ще изгори!
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този как си преставя победата на Украйна..
73
1
 
10
 
! Отговори
чико преди 3 седмици
Болгарский мусор.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей, Митов, толкова ли си късоглед, дали от очилата, или от акъла ти, но нещо не ти е наред. Как ще победи Украйна, бе! Русия вече я е схрускала.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой нормален политик в света признава Зеленски чийто мандат като президент отдавна мина и трябваше да има избори за нов но Зелевски никой нямаше да го избере.Спортни състезания в Украйна не са спирали но виж за избори било опасно а се провеждат е как тъй?
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Митов, гледай военните поръчки, не лапай мухи! Докато биете празен лаф хората взимат военни поръчки за милиарди и се кооперират в модерни производства на дронове и самолети, а България в нищо модерно и стойностно не е включена! Разбийте го тоз военен шенген дето не ни пускат още! Не стига, че сме най- бедни, лишихме се от руски и украински туристи, ами сега и ако поръчките изпуснем....
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори и чисто теоретично не съществува сценарий в който Украйна побеждава Русия. Ако ще и цялото натовско оръжие да закарат в Украйна.
68
3
 
18
 
! Отговори
А при положение преди 3 седмици
Че самите украинци не искат да воюват с руснаците и трябва да бъдат насилвани и преследвани за да стават на пушечно месо тогава правилно и хуманно ли е страни претендиращи за цивилизовани да настояват за победа? Победа за кого? За олигарсите около Зеленски дето крадат всяка помощ за Украйна?
67
2
 
13
 
! Отговори
dada преди 3 седмици
какво да каже къдравата сю? иначе оттича в канала
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Помним Кога Путин превзе Крим. Борисов каза на външния си министър тогава Даниел Митов да не говори против Путин че ще го прати в Крим да се бие.