Нощният влак София-Бургас закъсня с три часа

Пътник: По време на пътуването имаше “приключения”
24 юни 2024 10:05, Инна Ангелова
46
Нощният влак София-Бургас закъсня с три часа
Снимка: БГНЕС

Правостоящи в коридора, дублиране на места и закъснение от три часа - това е равносметката по нощната влакова линия София-Бургас. Един от пътниците разказа за случилото се в социалните мрежи. Пред Нова той допълни, че по време на пътуванието е имало и още “приключения”

„Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа той дойде в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата около 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София”, разказва Георги.

По думите му той и още няколко от пътниците отишли при кондуктора, за да попитат дали може да бъдат настанени някъде и защо няма места. След като намерили кондукторката, тя им обяснила, че трите спални вагона са заключени и само началник-влак може да ги отвори. Пътниците намерили и него, но той отказал да ги пусне в спалните вагони.

“Оказа се, че има и хора с дублирани места”, допълва Георги. Някои от пътуващите със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да могат да прекарат по-комфортно нощта.

Позицията на БДЖ: “Влакът е пристигнал на крайната си гара със закъснение от 138 мин., което се дължи на закъснение на други влакове поради извършване на ремонт на железния път, както и на задължителните температурни намаления на скоростта в някои участъци. Композицията е без задължителна резервация, спира на редица необслужвани гари, което налага пътниците, качващи се от тях да закупуват билетите си директно от превозния персонал, което от своя страна възпрепятства ограничаването на закупуването на билети”.

От железницата допълват, че пътникопотокът в последните години, особено летните месеци, се е увеличил. Предвидено е в края на месеца да бъде пуснат в движение и допълнителен сезонен нощен влак за Бургас.

"След извършена проверка по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения влак. Следва да се отбележи, че системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към настоящия момент нямаме информация да са били заключени. По време на пътуване пътници може да бъдат настанявани в тях при наличие на свободни места. В конкретния случай не е имало свободни спални места”, допълват още от БДЖ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Общество
Вдигнаха въздушната линейка за тежко ранен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 седмици
*** умрялото БДЖ, по-добре пътувайте с рейс, отколкото с тея умрели преопълнени влакове.
38
1
 
1
 
! Отговори
115 преди 3 седмици
Нека сме положително настроени!Влака е стигнал, всички са живи и здрави, за другото, има си недостатъци, има много администрация в БДЖ, НО, ако го нямаше, щяхте да се вози те на министъра, и политиците на онази им ра. Бота
37
3
 
0
 
! Отговори
Един преди 3 седмици
Като сте бюджетници ще мизерувате. Целият ви живот минава в икономии. Защо сте се раждали като сте осъдени на бедност ?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БДЖ винаги отричат истината. Когато хората се жалват, отговорът е, че няма такова нещо, всичко е наред. На тях температурите са им виновни, ремонтът им е виновен, необслужените гари са виновни, обаче БДЖ никога за нищо не е виновно. Иначе- изобщо не са нужни допълнителни влакове, а могат просто да прикачат по още 2 вагона към сега движещите се влакове.
35
0
 
6
 
! Отговори
Нема как с 15-20 преди 4 седмици
Вагона на 40години да постигнете свръх звукова скорост!!! Бил закъснял,закъснели сме с минимум половин век,щото Путин ни е виновен,***!!!!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 4 седмици
Един човек намерил машина на времето. Влязъл вътре и настоил "40 години". Когато излязъл, не могъл да разбере дали е пътувал напред или назад, защото живеел в България.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не въпросът до вагоните. Прав беше Горският - чиповете ни не са на ред.
32
0
 
5
 
! Отговори
Климент преди 4 седмици
Не може да бъде!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
е като не се запалил пак добре
30
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Значи от рекордно бързите 6 часа от София до Бургас с новите рециклирани немски вагони изведнъж ХА! Пак мъгла :))) Станали 9 часа :))))
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тотална гнус - до къде се докарахме употебявани *** от германия и неможем да стигнем времето на 70-те 4 часа и 30 минути- 50 години назад - кой е виновен
28
1
 
10
 
! Отговори
Лило преди 4 седмици
Е нали с новия влак които го рекламираха и писаха толкова много, че щяло да се пътува скандално бързо до Бургас....хахахаха
27
1
 
14
 
! Отговори
Пожароопасно преди 4 седмици
Най-вероятно, не е имало места в спалните вагони, но това не значи че там трябвада има правостояши пътници! А и БДЖ тр. да се отучи от този си навик да заключва спалните вагони, че така изгоряха хора преди няколко години - още ли искат?!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 25 - Що се радваш на нови избори? До тогава ше все тоя уникален министър ((
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уникално министерство, уникален министър,уникално БДЖ.....Чакаме пак избори...до дупка...
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това ,което министъра каза за откраднатите ароматизатори още в депото, е разковничето на проблемите! Оттам тръгва "инфекцията"!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
спукал е гума
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Снощи беше прохладно...
21
0
 
1
 
! Отговори
ови преди 4 седмици
До Анонименами 87 е в другото купе умнико
20
0
 
8
 
! Отговори
спомени преди 4 седмици
Спомням си преди 20-ина години, че винаги беше така с влаковете към Бургас. По цяло лято с всички нощни влакове. В Пловдив прикачаха още 2-3 вагона и пак се пътуваше прав. И все нямаше запазени места. И винаги влака закъсняваше поне с един час. В обратна посока беше по-спокойно положението. И запазени места имаше.