Сила и мощ по земя и въздух: Русия чества Деня на победата

Открити сме за обединяване на усилията с други държави, обяви Путин
377

Снимка: Reuters

Русия чества 71-ата годишнина от победата над фашизма във Втората световна война. На Парада на победата, състоял се на Червения площад по случай 9 май, в тържествен строй преминаха представители на всички видове и родове войски – над 10 000 души, 135 единици военна техника, над Кремъл прелетяха 71 самолета и хеликоптера от 17 авиогрупи от руските Военнокосмически войски.

Още по темата

Начело на колоната от военна техника, която премина по Червения площад, също като миналата година бе легендарният танк на Великата отечествена война Т-34.

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.

По думите му днешният празник е символ на свещената връзка между Русия и нейния народ: "В тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".

Президентът нарече 9 май "държавен, но и много личен, семеен празник" и подчерта, че гражданите на Руската федерация са обединени от дълбоката си признателност към своите бащи, деди и прадеди, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че съветският народ, победил врага в годините на Великата Отечествена война, е донесъл свободата на други страни и народи.

Руският президент отбеляза, че Русия е готова да работи за съвременна извънблокова система за сигурност. "Русия е открита за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаване на съвременна, извънблокова система за международна сигурност", каза той.

В словото си Путин каза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си.

"Днес цивилизацията отново се изправи пред жестокост и насилие, тероризмът стана глобална заплаха. Длъжни сме да победим това зло", заяви Путин.

След словото на президента бе запазена минута мълчание в памет на жертвите, дадени от Русия във Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Dream Theater 124Да - Танк ,Тежка БМП и при поддържащите машини БРЕМ
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баба Ванга-Кончита Вурст
91
5
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До 99"В Европа днес пеят Ода на радоста, а в Русия дрънкат пушки и маршируват, това е разликата между цивилизацията и варварщината"Правил ли си си труда да провериш в колко кръв са удавени милиони "варвари" от английските колонии? Или Ти като видиш трима усмихнати и целуващи се мъже по розови прашки и флагчета с цветовете дъгата, си мислиш, че това е най-мирната и цивилизована държава на света?
90
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Баба Ванга 113Ако ползват ядрено оръжие няма да има наистина четвърти РИМ - Просто няма да има ЧОВЕЧЕСТВО. Сещате се само кой от всички държави си позволи да ползва срещу хора Ядрено оръжие нали?
89
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тия пък само пушки и бомби им в главата, не вземат нещо полезно за хирата да сътворят
88
4
 
8
 
! Отговори
Павел преди 8 години
Българите трябва да сме горди, че вкрайна сметка дадохме своя приност за унищожаването армиите на злото! Доста българи загинаха във войната в битка с Германия
87
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит празник руснаци !!! Никога не забравяйте дедите си и тяхната жертва за вашето бъдеще.Честит празник !!!
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха руснаците, сигурно щеше в България да се говори на немски. Заради тях, сега трябва да учим турски... Скоро ще ни е доста необходим за да се интегрираме.
85
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 104Ано Умни - Анализ на НАТО казва 70% от ВВС и СВ на РФ за съвременни или модернизирани до съвременни образци. Все още най-големия проблем на СВ на РФ са старите типове БМП/БТР които не са достатъчно устойчиви на Мини и обстрел от леки РПГв рамките на 1 година започват да постъпват на въоръжение семействата Армата(не е само танк) и Курганец а малко по-късно и семейство Бумеранг които ще отстранят и този проблем.
84
3
 
9
 
! Отговори
Krom преди 8 години
До Анонимен 101 - Европа днес щеше да пее "..Дойчланд, Дойчлан убе алест.." ако Втората Световна се беше развила по друг начин. Я кажи, от кога се чества "Денят на Европа"? Кое те е подгонило варварство и европейство? Те какво, да отменят Победата си по Еро Толерастки съобръжения ли, що?
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато ИД развее знамето в Берлини обяви Световен Джихад над светамного толерасти ще им бъдат отрязани просттите глави,жените им ще бъдат покорении ще реват за Световен Мирно тогава Източния Блок - Висшеградската четворкаПолша, Чехия, Словакия, Унгариякакто Русия и всички славянски народиняма да им пука за западните *** ценности,които ги доведога до това.
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в БГ се организира марш на победителите в чест на Великата ноемврийска "демократична" контрреволюция от 1989г,в нея трябва да участват представители на следните родове "войски на революцията":национални предатели, икономически ликвидатори, майкопродавци, държавнозащитети контрабандисти и наркотрафиканти,потомствени комарджии, финансови престъпници ,политически хамелеони,некадърници от околовръстното и автопаркинзите в чужбина и постоянни пациенти на специализираните болнични заведения
81
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е парад.Това е президент на ВЕЛИКА ДЪРЖАВА. Поклон пред загиналите съветски войни. Вечна памет.На Русия най-вече се пада частта да празнува, защото изнеси войната на собствен гръб. Не трябва да се пренаписва историята. Победител е СССР и Червената армия.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 101 и 102:Ей заблудените,бегом към еуроГЕЙсъюза щом днес ви пеят песнички.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 102Има и още - бившите врагове сега са от един отбор, а само Русия е аут. Защо ли?!
78
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военната мощ на Русия е еди голямбалон, в който и правителство, *** и медии ду.хат непрекъснато но...истината е друга.С тези оръжия от 2 С.в-на могат да плашат само гаргите. И Турция имго показа.Войните на 21 век се печелят от високотех. оръжия, от космоса, а рашките там ги няма никакви.
77
10
 
7
 
! Отговори
ден на Европа преди 8 години
някой *** уж много обичат русия но не искат да чуят да живеят в майчината си родина
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До interesnoПовече от половината!
75
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Европа днес пеят Ода на радоста, а в Русия дрънкат пушки и маршируват, това е разликата между цивилизацията и варварщината
74
3
 
8
 
! Отговори
interesno преди 8 години
зададох един въпрос получих много минуси а нямам отговор... Затова пак ще попитам колко от суветските жертви във войната са благодарение на Сталин?