Сила и мощ по земя и въздух: Русия чества Деня на победата

Открити сме за обединяване на усилията с други държави, обяви Путин
377

Снимка: Reuters

Русия чества 71-ата годишнина от победата над фашизма във Втората световна война. На Парада на победата, състоял се на Червения площад по случай 9 май, в тържествен строй преминаха представители на всички видове и родове войски – над 10 000 души, 135 единици военна техника, над Кремъл прелетяха 71 самолета и хеликоптера от 17 авиогрупи от руските Военнокосмически войски.

Още по темата

Начело на колоната от военна техника, която премина по Червения площад, също като миналата година бе легендарният танк на Великата отечествена война Т-34.

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.

По думите му днешният празник е символ на свещената връзка между Русия и нейния народ: "В тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".

Президентът нарече 9 май "държавен, но и много личен, семеен празник" и подчерта, че гражданите на Руската федерация са обединени от дълбоката си признателност към своите бащи, деди и прадеди, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че съветският народ, победил врага в годините на Великата Отечествена война, е донесъл свободата на други страни и народи.

Руският президент отбеляза, че Русия е готова да работи за съвременна извънблокова система за сигурност. "Русия е открита за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаване на съвременна, извънблокова система за международна сигурност", каза той.

В словото си Путин каза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си.

"Днес цивилизацията отново се изправи пред жестокост и насилие, тероризмът стана глобална заплаха. Длъжни сме да победим това зло", заяви Путин.

След словото на президента бе запазена минута мълчание в памет на жертвите, дадени от Русия във Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9К51 Дааа, до къде ни докараха комунистите!
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има само един истински парад и той е проведен 1941 г. Но все пак са заслужили да си правят каквото си поискат.
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Много ми хареса написаното и само ще добавя: И да разширим завоюваното!
10
6
 
42
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Много точно заглавие, вярно и добронамерено! Военния парад показва силата на руската армия и предупреждава всеки потенциален агресор ... добре беше и ние да разполагаме с такива оръжейни системи, но за съжаление, както казва проф. Божидар Димитров .."България сега няма армия" ...3 стари Т-72 спрени от производство в Русия през далечната 1988г.и 2БМП-1, авиацията ни с 2 МиГ-29 с двигатели под наем от Полша ... до къде я докарахме!?
9
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че русия ни е нанесла щети, иначе няма да ривете всеки ден че нямало пари
8
12
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравявам всички ,които уважават Деня на победата.Останалите да си поразшават малките мозъци и да помислят къде щяхме да бъдем сега.Те са малко ,но за сметка на това са много напористи да им се чуе думата.Вечна слава на загиналите ! А ние сме длъжни да не забравяме и пазим извоюваното.
7
9
 
69
 
! Отговори
!!!! преди 7 години
А най -жалкото е в такъв ден се намират някакви хорица с манталитет на булонка,които да джавкат от височината на собствената си нищожност ,че Русия ни била нанесла повече щети от Турция за 500 -мирно и съзидателно съвместно съществуване ....едно време турците са правили еничари насилствено ,като са отвличали християнски деца -днес някои хора стават такива доброволно ,от интерес,глупост или комплекс какъвто се проявява в нищожните хора ,какъвто за съжаление е и нашия президент!!!!!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Първи...Еххххх Кончито-жалко за теб и поколението ти....
5
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарят Ким прави по-зрелищни паради!
4
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А "Армата" запали ли този път?
3
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Първиколко си гнусен подигравките с жертвата на милиони хора е меко казано прошлокой те е възпитал та не знаеш колко руснаци са згубили живота си за свободата на Европа бе ***
2
13
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Днм Победы ! Русия има армия и я показва ! Видяхме ония ден ние с каква армия разполагаме...
1
10
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник на Русия и на Европа