Ердоган от мегамитинга: Ще одобря смъртното наказание!

Милиони участват в демонстрацията по призива на турския президент
Обновена: 7 авг 2016 22:17 | 7 авг 2016 21:50,
476

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви на огромна демонстрация в Истанбул днес, че ще одобри смъртното наказание, ако парламентът гласува в подкрепа на тази мярка след неуспелия опит за държавен преврат в страната миналия месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мрежата на живеещия в САЩ турски ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, когото властите в Анкара обвиниха за пуча от 15 юли, трябва да бъде унищожена в рамките на закона, подчерта Ердоган на Митинга за демокрацията и мъчениците.

Още по темата

Той призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Турският президент осъди решението на германските власти да не му позволят да говори чрез видеовръзка на митинг на негови привърженици в тази страна. "Къде е демокрацията?", попита риторично той.

Ердоган припомни, че при аналогични случаи Германия е разрешавала на кюрдски бунтовници да говорят чрез видеовръзка. "Оставете ги да отглеждат терористите, те ще се върнат, за да ги ударят", каза той.

Премиерът Бинали Йълдъръм също се закани на Гюлен на митинга в Истанбул.

Живеещият в Съединените щати турски ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен ще бъде докаран в Турция и ще плати цената за неуспелия опит за преврат в страната миналия месец, заяви той, цитиран от Ройтерс.

Йълдъръм даде да се разбере, че "лидерът на тази терористична група ще дойде в Турция и ще плати за онова, което направи". В същото време той увери, че турските власти няма да търсят отмъщение и ще действат в рамките на закона при преследването на организаторите на опита за преврат.

Провалилият се преврат в Турция откри нова възможност за компромис в политиката, заяви и Кемал Кълъчдароглу, председател на основната опозиционна сила в страната, Народнорепубликанската партия, на митинга.

Сега политиката трябва да остане извън джамиите, съдебните зали и казармите, призова той.

"След 15 юли има нова Турция", заяви Кемал Кълъчдароглу пред над един милион души, много от които поддръжници на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Над 1 милион души се събраха на грандиозния митинг под надслов "Демокрация и герои", свикан по призива на Ердоган в защита на демокрацията, срещу неуспелия опит за преврат и в памет на хората, убити при съпротивата срещу пуча.

Според някои турски медии броят на участниците в демонстрацията е безпрецедентен, предаде Асошиейтед прес.

Официални данни няма, но телевизии споменават за няколко милиона души.

Районът е толкова препълнен с хора, че мнозина са връщани на входните пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Ердоган Великолепни преди 7 години
По информация от Турската полиция присъстващите на митинга са около 5 милиона души а не 1 милион!
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичове, на вас харесва ли ви да ви крадат от най-малкия кмет до министър председателя? Добре ли ви е да ви крадат? И децата ви ще ги крадат и внуците.. и така докато не се въведе рязане на глави! Китай го въведе преди 17 г. и корупцията спря! А вие тука си купувайте дрехи втора употреба и коли на 10 г. Дай Боже един ден в България на митинг на управляващите народа да издигне плакати "Ти си дар от Бога" и "Готови сме да си дадем живота, само кажи" .. Кога ли ще стане това?..
172
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БабаМеркел ще пусне ордите от Анадола без визи и Ердоган ще въвде смъртното наказание. Това е то турски пазарлък!!!
171
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kill them all. Turciq e monarhiq sus zverska istoriq!
170
2
 
6
 
! Отговори
seira преди 7 години
ЕРДОГАН КЪМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ:ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ?! ПРАВА НА ЧОВЕКА ЛИ?! ***
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето хора никога да осъзнаят и да приемат, че демокрация, тоест власт на народа може да има само в полузатворени общности от по макс. няколкостотин души, които се познават взаимно, които живеят задружно. И то тази власт ще е доста ограничена, освен ако не е още неоткрит остров в Тихия океан. Така, че демокрацията драги деца е една илюция, а нейното истинско лице е ужасно.
168
7
 
1
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 7 години
Българските турци са силно вярващи мюсюлмани и са последователи на Гюлен, да ги пратим ли в турция при ердоган? d;
167
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смъртното наказание е за теб,
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ е необходима толкова много информация за Турция . Ще им се не видят и *** . Те никога не са знаяли какво да правят и какво НЕ .
165
0
 
3
 
! Отговори
До 231 преди 7 години
Като теб ли?Употребата на препинателни знаци не е самопроизволна. Научи правилата за използването им и тогава си позволявай съвети, неграмотни!
164
2
 
1
 
! Отговори
До 221 истЕрик преди 7 години
Бихте ли дали вие грамотния пример за цивилизована демократична държава?
163
14
 
8
 
! Отговори
До 224 преди 7 години
Наблюдаваш без да мислиш и четеш.Митингите в в Германия през '33 бяха организирани от Гьобелс и в тях участваха не повече от 1000 души които цяла нощ маршируваха в кръг с факли пред прозорците на Хинденбург за да създадат илюзия за масовост, та белким връчи мандата на художника. Всичките му циркаджийски номера бяха за да вземе властта, докато Ердоган властта я има и тези маймунджулъци не са му нужни. Хората излязоха по съвсем други причини и подкрепиха нещо което ти няма как да разбереш.
162
2
 
4
 
! Отговори
Историк преди 7 години
До 230Научи се да четеш и пишеш, неграмотен.
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Историк ti nikakav istorık ne moje da badesh
160
11
 
12
 
! Отговори
Фактите преди 7 години
"Лошият Ердоган" отглежда, храни и лекува над 3 милиона бежанци - нещо, което "добрите *** лидери" не могат да си представят за възможно. Друг е въпроса доколко добре се справя, но е факт, че имат построени цели градове-лагери, че има някакъв ред и организация и че няма умрели от глад, болести и мизерия (каквото се случва например у нас в Обеля, Военна рампа и Харманли).
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен223 da she odobri nyama kak kakvo vi interesuva vas TURTSİYA NE İSKA DA E V EVROPA vzemete si evropa da e vashe
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 218 ти както искаш така може да мислиш,но 7000000 души се събраха на митнга мног други не можаа да влязат на митинга останаха извън площада и много др. не можаха да стигнат до там.218 ти въобще си нямаш пониятие какво чуство има ТУРСКИЯ НАРОД ,лежи си там чакай някой да ти почерпи нещо
157
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Този митинг напомня митингите в Германия от 1933 година, когато любимия на народа фюрер беше избран демократично да управлява с хуманната си национал-социалистическа партия. Историята показа докъде водят тези събития. Турция уверено и забързано крачи в същата посока. Някои оприличават Ердоган със султан, а всъщност той е идеално копие на фюрер.
156
1
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Анонимен 216Нещо много започнахте да превъзнасяте Реджеп Ердоган. Внимавайте, подобна ситуация е имало в Германия през 30-те години на миналия век, когато така са започнали да превъзнасят един млад бояджия, станал впоследствие фюрер...
155
4
 
16
 
! Отговори
Историк преди 7 години
На долунаписалите неграмотници, че Турция е демократична страна мога само да кажа, че им пожелавам да живеят в "турска демокрация" до края на жалкия им живот. В Турция никога не е имало и няма да има демокрация. Демокрацията е ценност на цивилизованите народи, въпрос на манталитет и ценностна система, каквито в това извращение на държава могат и да се появят ... след векове.