Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93,деца носещи униформи...с автомати...искаш да кажеш също както в Африка ли? Значи е вярно, че Русия е Нигерия в снега.
86
9
 
12
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Да плюскат оръжие тия ненормалници.
85
5
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЩЕ ТИ БЪДА ВЕРЕН ! ЩЕ ТИ СЛУЖА ВЕЧНО !
84
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея същот като Китай и Русия им дай паради, оръжия и деца носещи военни униформи :) пълна трагедия.
83
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея е като анимационен филм.
82
11
 
14
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Ракетния човек съвсем е изтрещял и вече не съобразява че играчка става плачка.Скоро на един нашенски тарикат му гръмна гаража с крадените шашки а на тоя може да му гръмне държавата, просто разлика в мащабите.
81
9
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Сев.К били субсидирани от Китай и Русия!!!Ами Южна Корея да не би да не ги бутат Щатите?!? Ами самите юса не са ли най-големите длъжници, дето сами си увеличават външния дълг, и единствено войните са им приход?Щатите са Тексас, Ню Йорк, Флорида и Калифорния... Това Юта,Охайо,Тенеси Ала-бама и т.н. всичко е леш.Калифорния не случайно искаха автономност, щото колкото и да е мощен локомотив като го натовариш с 40вагона се задъхва.
80
11
 
13
 
! Отговори
Селтака преди 3 години
Ракетата е толкова голяма, защото горивото и е на дърва и въглища ...
79
7
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименС.Корея има подводници в изобилие,но няма атомна.Ако направи и такава-работата става дебела.
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ще е следващият конфликт? Определено няма да е в Северна Корея. Така се пази независимост
77
9
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Напразно малкият Кимчо си харчи парите-Америка е обречена и без неговите ракети.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми щом има самолет-дрон, защо да не направи една подводница-дрон?
75
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки диктатор заслужава само едно - въже.
74
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кимчо с трактори ли ги показва "новите" оръжия ? :) Питам, щото съм гледал два военни парада на СК, там ракетите ги носиха трактори :))
73
0
 
11
 
! Отговори
Tsar Bomba преди 3 години
Това е стара съветска идея. Проекта ,,Посейдон ,, май се казваше .Той е с подводница робот с бомба 100 мегатона която трябва да се взриви близо до източното крайбрежие на САЩ и да помете половината източен бряг .Не е нещо ново .------Не източното, а западното крайбрежие и по-точно разлома Сан Андреас, който е гранична линия между 2 тектонски плочи Тихоокеанската и Северноамериканската.Идеята е на Сахаров, която е толкова ужасяваща дори за него, че се отказва от бомбите и става миротворец.
72
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук докара книгата на другатря ленин много народи. До кривата круша. Какво всъщност представляват тея хора ? Банда престъпници основно всички диктатори са лежали за затворите и после насилствено вземат властта. На кратко казано престъпници облечени в костюми държащи армията . Обаче армията е от народа....обаче те заплашват народа с армията. Ейнтова никога не съм го разбирал.
71
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз горкия ми е такава пародия... на комунистите им дай все паради да правят :) те друга гордост си нямат явно освен да дрънкат оръжия и да носят военни униформи :)
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 72 Пиян Гъ зТо и за БГ е същото.Москва казва какво ще се случва,че даже си плащаме техен газопровод.А и не само в БГ.Във всички страни от бившия соц е така.Където е влезнал Сталин след войната,Москва казва какво ще става.То си е подписано още тогава.Плащаме на Русия,Турция и САЩ каквото кажат.Това е положението.
69
15
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Ким Чен Грух се хвали с ракети от времето на Вернер фон Браун. Дори цвета(черно/бели) не е сменил. Тези ракети се засичат на 15-та секунда и свалят на третата минута след пуска. Има ги и в Русия, викат им Искандер. Иначе стават за борба с градушки.
68
8
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Сви Нчу въоръжен до зъби, а народът му озъбен от глад. Така се строи комунизъм.