Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Браво на другаря Путин,оофффф таакова де ,ама то май си и едно и също само дето за улеснение де,за да няма тафталогия да ги наричаме две в едно Путун.
66
6
 
7
 
! Отговори
дон кихот преди 3 години
До ГосТТака е прав си, затова има масово драпане към Москва Пекин и Пхенян от американски и европейски гастарайтери
65
1
 
16
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
СК не може да съществува без Китай и Русия. Каквото и да правят, има "намигване" от Пекин и Москва - "дразнете САЩ, ние плащаме". И обратно, САЩ се заяждат със СК тъкмо защото са подопечна зона на Пекин и Москва, така че не ги мислете и не се тикайте когато атовете се ритат, става ли?
64
7
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
капиталистическата пропаганда до вчера разправяха как китайските дечица работеха за купичка ориз, докато не излезе официален доклад, който показа че бедните в саш са всъщност 19х повече отколкото в Китай. И докато туристите не започнаха да пускат снимки от ситито в Пекин, Шанхай и всеки един по голям град във всяка провинция. А Москва пък се оказа пък един от най добрите градове за живеене. Хахахахаха Между другото, излизат снимки и от Пхенян. Не е зле демократите да ги разгледат.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези още ли размазват вирусите с тесла, или са почнали да отстрелват вирусоносителя.
62
2
 
6
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 години
До Атанас Велмазов още едно ку ку ...
61
13
 
7
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Народа му няма кво да яде и мизерства,ама важното е да дрънка оръжия,типично по комунистически
60
5
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кими много добре знае, че ако не произвежда оръжие, ще трябва да се надупи на агресорите от сащ. Е, Китай много по мъдро си изиграха картите като използваха краварската алчност първо да си подобрят благосъстоянието и след това да отделят средства за армията, но Китай си е Китай.
59
5
 
11
 
! Отговори
? преди 3 години
До Атанас ВелмазовКакво му е великото? Че той е пухкав, а народа му недохранен?
58
0
 
6
 
! Отговори
А ха преди 3 години
До ХааххОбаче още го строят. За съжаление де.
57
2
 
8
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Най-мощното оръжие е на Баце патклака. Той е най-най.
56
12
 
12
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Това комунизма си е остава най-лошия строй създаван някога.Шепа хора си имат цяла държава.Благодарение на невежеството и некадърността на персонала.
55
15
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН !!!!!!!!!!!!!!!!!! ВЕЛИК !!!!!!!!!!!!!!!!!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Ким държи в ръцете си монопола на властта и никога няма да бъде сменен,докато не предаде богу дух!
53
8
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Това е стара съветска идея. Проекта ,,Посейдон ,, май се казваше .Той е с подводница робот с бомба 100 мегатона която трябва да се взриви близо до източното крайбрежие на САЩ и да помете половината източен бряг .Не е нещо ново .
52
1
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КИМЕ ИЗЧАКАЙ ДА НАПРАВИМ МАГИСТРАЛИТЕ ПЪК ПОСЛЕ КВОТ СИ РЕШИЛ В ТЕБЕ Е И ХЛЯБА В ТЕБЕ Е И НОЖА
51
0
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Чувал съм един шопски лаф "не ръНчи лАйнното да не ти смРади". Та се чудя на краварите какво толкова им боде очите СК.Дебелия Ким ясно си го каза преди години "Ние знаем, че не можем да победим юса, и не искаме война, но ако посегнат ще им отвърнем"....Та цитирам последния пасажсега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.Какъв проблем има за решаване?!?Защо пак война?Защо *** статии от ***?
50
11
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
За комуниста може народа му да умира от глад но пари за оръжия и пропаганда винаги ще има.
49
5
 
16
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
сащ е най големия враг не само на Северна Корея, но и на света ! Не само Северна Корея и Русия са принудени да се превъоръжават, но и Китай, които до преди години изобщо не наблягаха толкова на армията си.
48
8
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Във Валенсия имат един фестивал на който се показват всякакви причудливи фигури направени от стари вестници ,епоксидна смола и боядисани както ти харесва - струва ми се че и тези строят бойната техника по този начин