В зрелище на ринга: Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър в 11-ия рунд!

Двамата направиха впечатляващ двубой в Лас Вегас
Обновена: 10 окт 2021 08:03 | 10 окт 2021 07:46, Александър Попов
96

Снимка: БГНЕС

Третият сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър в свръхтежката категория на професионалния бокс завърши с победа за британеца. След серия тежки удари и разменени предимства, Фюри просна Уайлдър в 11-ия рунд и запази пояса във версия WBC.

Така Циганският крал остава непобеден - от 32 мача има 31 победи и едно равенство, именно срещу днешния си съперник.

В Двубоя Фюри видимо бе по-класният боксьор, но и той оцеля след два нокдауна.

МАЧЪТ

В първите два рунда двамата определено тръгнаха по-предпазливо, като началото бе за Уайлдър. В края на първия рунд обаче Фюри пласира силен удар.

Първият критичен момент бе в третия рунд, когато Циганският крал прати на земята своя съперник след серия удари и мощен ъперкът. Американецът успя да се изправи и да доиграе секундите до гонга, който определено го спаси.

Фюри тръгна да атакува и през четвъртия рунд, но в края му Уайлдър го прати два пъти в нокдаун след серия удари. И тук гонга се оказа решаващ и спаси британеца от поражение.

Двамата продължиха с размяната на удари и да търсят нокаута. Фюри бе близко до него в 7-ия рунд, когато на два пъти пласира тежки удари, но Уайлдър по чудо оцеля.

В осмия рунд и двамата боксьори пласираха тежки крошета, като предимството отново бе за Циганския крал. В деветия рунд нещата не се промениха, като видимо и двамата търсеха решаващия удар. По-критичните моменти отново бяха за Уайлдър, който в края на трите минути получи тежки удари.

Дестият рунд започна отново с предимство на Фюри, който свали за втори път своя съперник на пода в нокдаун с дясно кроше. Уайлдър обаче се изправи и дори в последните секунди на рунда успя да разклати своя съперник със серия удари.

В 11-ия рунд Фюри продължи с натиска си, а Уайлдър определено изпитваше проблеми. Логичното в двубоя се случи след два мощни ъперкъта на Фюри и серия от ляво и дясно кроше, което прати Уайлдър на пода в нокаут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
22
 
! Отговори
Шампиона е преди 2 години
Не човек, а желязо.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много умно изигран мач от Фюри, който доминира в тежка категория сега. Уайлдър е много добър боксьор но това БЛМ лоби и чернокож расизъм ми дойде вповече - имаше какви ли не оправдания за загубата дори, че Фюри като ц.нин му направил магия. Грях ми на душата, но се радвах на всяко попадение на Фюри. Уайлдър трябваше да направи няколко мача и чак тогава да търси Фюри. Усик - Фюри ще бъде интересен мач. Иначе, Опулев може да се опита да направи мач с Уайлдър, ако все още се има за мъж.
4
2
 
25
 
! Отговори
Това е! преди 2 години
Станало е мач!С малко приказки и много бой!
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кобра....е това е бокс. Да не вземеш да си въобразиш само, че и ти така можеш. Не е като сбиване в чалготекита.
2
3
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Фюри е брутално добър. Такава подвижност при 125кг. И толкова свеж след 11 рунда. Пее си човека :). Джошуа ясно няма шанс срещу него. А Усик ще му е много трудно, голяма разлика в тегло и ръст. Ако не предруса след тая победа, ще има още велики мачове Тайсън. А Уайлдър приключи. Не носо въобще на бой. По-скоро да си правят мач Уайлдър и Джошуа. Може и да е интересен.
1
1
 
27
 
! Отговори
зер преди 2 години
Мед ми намаза на филията този последен десен