Новият икономически министър: Бизнесът е изправен пред тежки дни

Всички оставащи топли дни бъдат разумно използвани, зови Никола Стоянов
59

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи топли дни трябва да бъдат разумно използвани, заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и приоритетите за работа.

“На първо място е подобряване на бизнес средата. Осъзнаваме, че сме част от служебен кабинет с ограничени правомощия. Ние ще се опитаме да работим в максимално степен отговорно като едно редовно правителство, защото нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме достатъчно подготвени. Вече се работи по списък с мерки, за нас няма да има прекалено малки или прекалено големи приоритети”, каза новият икономически министър.

Още по темата
Той подчерта, че тяхната дейност ще е ориентирана към това бизнесът да работи по-лесно. Стоянов каза, че ще има и разговори за промени в Закона за инвестициите.

“Вторият основен аспект е подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда. Ще започнем съвместна работа с министерство на иновациите за нов или променен Закон за инвестициите.”, заяви той, цитиран от БГНЕС.

“Ще разчитам на приемственост и каквото е направено от бившия министър на икономиката ще се надгражда”, каза Стоянов.

Той представи двамата заместник министри - Ирина Щонова и Димитър Данчев.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на икономиката и индустрията. Притежава бакалавърска степен по икономика от Университета „Сейнт Олаф“, Нордфийлд, САЩ, мениджърска степен по бизнес администрация от Университета „Станфорд“, Пало Алто, САЩ и докторска степен по икономика от СУ „Св. Климент Охридски“.

Заместник-министър на икономиката ще бъде и Димитър Данчев. Народен представител в 44-ото и 46-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и член и зам.-председател на комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии. Председател е на Съвета по икономика към Националния съвет на Българската социалистическа партия.

Стоянов подчерта, че разговорите с работодателските и синдикалните организации продължават. “Работодателските и синдикалните организации са много важни. В разговорите с тях, които вече имах подчертах, че има много смени в администрацията, което води до загуба на експертност”, каза той.

“По отношение на газа ние съдействаме с каквото можем. Вече е започнала анкета с бизнеса, за да дадем картина на кризисния щаб какво би било отражението върху бизнеса при липса на газ. Ние ще сме гласът на бизнеса. Ще търсим диалог през цялото време, ще представляваме бизнеса в правителството и ще защитаваме техните интереси. Друга част от подготовката ще е по отношение на петрола. Трета основна мярка за подготовката за зимата е контролът на горивата”, каза той. Стоянов подчерта, че контролът трябва да се задържи. “Да не пресираме бизнеса в тези тежки времена“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вече 15 фирми фалирахме. Изтеглихме кредити да си платим евтиният ток на Теменужка и сега неможем да върнем кредитите. Банките ни запорираха сметките и сега се молим на всевишният. Разпуснахме работниците да си търсят препитание. Някои са от село и си имат градини и гледат животни но другите нямат нищо. Ще гладуват. Промяната стана подмяна.
31
6
 
19
 
! Отговори
Стига преди 1 година
с тези измислени дипломи от стендфордски...харварски...Има достатъчно добри европейски университети!
30
1
 
10
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Далаверите на лелята да осветли.
29
5
 
16
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
След коалиция на Психодесните иди0ти, човека на Маджо и Харвардския мошеник нормално.. чак е чудно как е останало нещо.. след изборите особено ДБ ще минат 1 процент. Много амбицираха да гласуваме против тях
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мадама на снимката какво се подсмихва - да не са я хванали за парапета
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Винаги, когато Комунисти вземат властта, частниците са изправени пред много тежки дни.
26
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
щом тоя го рече да му мисли т.нар. бизнес дето чака на него да го захрани - с газ, с поръчки , с некой друг шут
25
12
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Няма ли ловджии в тая държава с карабина и оптика? Да го тресне Рундю в плешивата кухарка от 500м. и да се приключи тоя руски филм? Аман вече!!!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало министърчета стига сте се оплаквали ами работете,затова ви се плаща!Вие гледате господаря си(Радев)който само мънка,мрънка,хленчи,срича и за нищоправене най-голямата заплата,преди само Борисов му беше виновен а служебното правителство изкара 1г.и.6м.и успяха да ни потопят.Той си подсигури чрез вас още пет год.спокойствие а ние да ми мислим
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев натресе руски саботьори които ще офекалят всичко и после редовното правителство, ако се сформира изобщо такова, пак ще се справя с безпрецедентна криза и няма да изкара повече от 3 месеца
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички сте продажници.
21
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаа, това ли е директивата - ТЕЖКО?!? Щом Рундю каза, че е тежко при встъпването на служебното, начи всички да повтарят - тежко е? :))))))))))))))))))) И какво цели Рундю, да си измие ръцете и да клекне на психопата путин ли? Ще го гоним с камъни тоя меpзавец ако клекне на путин.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският бизнес е криминален субект
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и неговите марионетки какво само се жалват и плашат , ако ще вършат нещо да го првят , ако не да се фокусират върху изборите и след тях по живо по здраво .Аман от комунистическа реторика
18
0
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Някой разбра ли нещо въобще? WTF - гласа на бизнеса?! Ко става бе? Не знаем защо, но тежко, тежко се живее...! Аз не чух две смислени думи.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е поне тия Радевите хора предупреждават. Бизнеса да си знае от сега какво го чака при тяхното управление. Предните само обещаваха светло бъдеще за бизнеса.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият икономически министър: Бизнесът е изправен пред тежки дни, но ние от генерал гугутковото правителство имаме решение. Просто трябва с по-голямо усърдие и плам да целуваме 3адницата на Русия.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със служебното правителство на чорапа Рундьо със сигурност ще са тежки дни.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По брой на жители сме колкото Милано цялата държава ако нямаше тия крадци щяхме да пеем и работим и с най добрите заплати но и нас и ръцете да му одрежат с краката ще краде
13
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Имаш вакуууум между ушите