ДАНС влезе в Кинтекс, изземат се документи

Жалко за България. Поздравления към ДАНС за бързата реакция, написа Михайлов
Обновена: 11 авг 2022 19:14 | 11 авг 2022 16:38, Нели Христова
21

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ДАНС влязоха в Кинтекс. Изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута, написа във Facebook бившият шеф на предприятието Александър Михайлов.

"Това се случва часове, след като разказах схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни. По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник.

Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми“, коментира Михайлов.

Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък, посочи той.

Днес не се радвам, че истината победи. Днес съм гневен, защото такива хора винаги излизат сухи. Те ще продължат да говорят красивите си лъжи и ще се намират наивници, които да им вярват.

Жалко за България. Поздравления към ДАНС за бързата реакция, може и да име искрица надежда за родината ни, посочва Михайлов.

Както е известно по-рано днес директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева заяви, че не е вярно, че „Кинтекс“ се източва.

"Това не е вярно, даже мога да кажа, че сегашното ръководство на „Кинтекс“ плаща вересиите, така да се каже на господин Михайлов - това, което той е натворил в периода, в който е бил изпълнителен директор", добави тя.

Нитова добави и че не се страхува от проверки, но министерството на икономиката не я е уведомило за последната и това прави послание в обществото, че нещо не е наред, което „по думите й, не е вярно.

От Държавната консолидационна компания заявиха пред Bulgaria ON AIR, че нямат информация за проверка от ДАНС, но отхвърлиха твърденията за източване на средства и ги определиха като неоснователни и тенденциозни.

"Нека да престане г-н Михайлов да фантазира. Нямам такава информация и неговите твърдения са неоснователни", заяви директорът на ДКК Смиляна Кръстева.

"Новият екип на "Кинтекс" работи добре, няма злоупотреби. Дори заявих, че преди няколко дни е сключен договор на голяма стойност, който е осигурил поне две години е обезпечил работата на дружеството", добави Кръстева.

От Министерството на икономиката и индустрията посочиха в позиция за Bulgaria ON AIR, че при тях са постъпили сигнали за дейността на "Кинтекс", които са препратени на компетентните органи.

Александър Михайлов беше освободен от най-високия пост в оръжейното дружество в края на април от тогавашния министър на икономиката Корнелия Нинова. Днес Михайлов заподозря, че схемата е подготвена по време на кабинета "Петков" с назначения по постове.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
да да преди 1 година
нинова отново не знае и не е чула нищо :) даже се чуди от къде са парите в банковата и сметка , ана оная дето не я споменава .
12
2
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
А КИРО И АСЕН ДЕТО СПРЕЛИ УДНОЛИЧНО ДОСТАВКИТЕ ОТ ГАЗПРОМ С ДОКУМЕНТИ ДОКАЗАНО ТЕ КАКВИ НАКАЗАНИЯ ЩЕ ПОНЕСАТ ИЗЛЕЗЛИ ПО НОВАДА ЛЪЖАТПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР
11
1
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БЪКЪПЪ ПЪПЪ ШАЙКАТА КРАДЦИ ОГРАБИЛИ ОКРАЛИ СРУТИЛИ ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ И БЕЗНАКАЗАНО УСМИХНАТИ ПАК ИЗЛИЗАТ ЛЪЖАТ И ПАК ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ Е ДОКОГА ТОВА ГРАБЕЖИ БЕЗНАКАЗАНИ ОТ ГОРДИ ВАЖНИ ЕЛЕМЕНТИ
10
0
 
8
 
! Отговори
УУУУУУУУУ преди 1 година
"По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник.".Ненаядохте се бре!Обрахте бедната държава!
9
14
 
4
 
! Отговори
Гнийте в ада уроди преди 1 година
За това ,че се изтезават хора в България от банди на Гешев и Борисов нищо,затова,че България изнася тероризъм в Европейският Съюз нищо!Сезирани са всички институции и мълчат като п......
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунист без да крадне не е комунист, още повече, ако е протеже на заврения ни зет и Р. Овч.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво от това, да има един вкаран в затвор? няма, няма и да има защото всичко е ала бала прах в очите и толкова. Млрд продължават да се точат, и 20г няма един в затвора но има такива с много пари в западни банки.
6
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 година
Утре и в БУЛГАРГАЗ. Други ден в спалнята на Кирчо, да видим как работят за нулева корупция.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е известно по-рано днес директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева заяви, че не е вярно, че Кинтекс се източва. . . . . . . Къде е ДАНС сега? Явно тази е свързана с далаверата! Претърсване съд и затвор!
4
2
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Ти гледай цирк Корни да влезе в затвора преди Баце :Д
3
1
 
25
 
! Отговори
капка в морето преди 1 година
Това е в едно единствено дружество. А те са хиляди из цялата страна. Обикновения българин си няма представа за какво крадене става въпрос последните 30 години. Откраднати са стотици милиарди левове! От тука идва и размера на разликата в стандарта между западните държави и България. Това са хиляди предприятия и дружества които са ограбени. Ами в чужбина? Знаете ли какви активи имаше България зад граница? За десетки милиарди ДОЛАРИ. Търговски дружества....Имахме дори петролни концесиии в Либия.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kaka е с двата крака...
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2.09.2022 ако няма арестувани политици, няма и да има след това,тъй като получават имунитет като кандидат депутати след 2.09.22г.