Форматът България-САЩ-ЕС работи в търсене на решение по делото в Либия

Соломон Паси изрази удовлетворение, че след четиригодишни усилия българската страна е постигнала такъв формат
19 апр 2005 11:14,

Форматът България-САЩ-ЕС е работещата формула в търсене на общи стратегии за разрешаване на делото в Либия. Това каза министърът на външните работи Соломон Паси, помолен да коментира вчерашната среща в Брюксел на тристранния формат по делото в Джамахирията, съобщи БТА.

Срещата по формата, който вече работи от няколко седмици, се
е провела вчера, като българската страна е била представлявана от заместник-министъра на външните работи Петко Драганов и експерти от МВнР, и от българската мисия в Брюксел, посочи Паси.

По думите му заседанието е било изключително задълбочено и на него са били преценени всички възможни аргументи и стратегии. Това, върху което сме съсредоточени, е този формат да продължи да работи по същия начин, защото за нас е ясно, че това е работещата формула в търсене на общи стратегии за разрешаване на делото, каза още българският външен министър.

Той изрази удовлетворение, че след четиригодишни усилия българската страна е постигнала такъв формат и че след енергични контакти с Либия, страната ни е успяла да насити двустранните дипломатически отношения с либийската страна.

Министър Паси отговори на въпроси на журналисти в рамките на днешната конференция, организирана от Американската търговска камара в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание