Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка

Коалицията подкрепи министъра
9 апр 2008 19:33,
78
Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка
И тримата го подкрепиха. Снимка: БГНЕС

Съветът на управляващата коалиция категорично подкрепи Румен Петков и той остава на поста министър на вътрешните работи.

Днес ръководствата на трите партии в кабинета - БСП, НДСВ и ДПС, заседаваха няколко часа в резиденция Лозенец в столицата.

Според участници в заседанието въпросът за кадрови промени в Министерски съвет изобщо не е бил поставен.

Политическият съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС подкрепи предложените в доклада на министъра на вътрешните работи мерки за реформиране на МВР. Това съобщиха на Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Ръководствата на трите партии и на парламентарните групи се обединиха, че докладът, подготвен въз основа на анализ на състоянието и развитието на МВР през последните 18 години, е добро основание за ясна и дълбока реформа в системата, която да я пречисти, обнови, направи по-прозрачна и ефективна, пише в съобщението до медиите на правителствената информационна служба.

Мерките предвиждат отделянето на ДОИ и ДОТИ от МВР, приемането на нов закон за специалните разузнавателни средства, при гарантиран строг контрол върху използването и тежки санкции за злоупотреба с тях, радикална трансформация и кадрово обновяване на ГДБОП, извеждане на по-голям брой служители на работа на улицата, освобождаване на МВР от несвойствени дейности, повишаване на професионализма и мотивацията на служителите, въвеждане на нови правила за отчитане и оценка на работата им, въвеждане на периодични тестове за лоялност на служителите в рисковите направления и др.

Коалицията ще осигури провеждането на широк обществен, професионален и политически дебат преди внасянето на промени в законите, чрез които да се осъществи модернизирането на системата на МВР.

На срещата на ръководствата на трите партии днес беше подчертана необходимостта от ускоряване на създаването на парламентарната комисия, която да осъществява контрол над дейността на Държавната агенция "Национална сигурност".

Съществуването на такава парламентарна комисия е предвидено в Закона за ДАНС.

Политическият съвет заяви твърдата консолидация на трите партии от управляващото мнозинство и подкрепата за правителството на министър-председателя Сергей Станишев в утрешния дебат и при предстоящото гласуване на внесения от опозицията вот на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Radev преди 16 години
Абе и аз дето се имам уж за умен залитнах по царя...но май като гледам и аз ще гласувам за Костов....то друг подготвен държавник май не остана...а за привържениците на атака...четете ги и ще си направите изводи....
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Може би всички се колебаем кого трябва да подкрепим в едни евентуални избори, но каквото и да правим - дано всички гласуваме. НЕ явяването пред изборните урни е глас за ДПС, за БСП и за всички тези, които ни управляват и днес. Всички сме длъжни да гласуваме - заради себе си и заради децата си!!! Всичко друго е предателство! А който вярва на медиите в България - трябва да е пълен и да не може да мисли.
55
0
 
0
 
! Отговори
kazanowa преди 16 години
........ пък белким тръгнат нещата по добре ! и петков ще си отиде на място и всички червени крадливи мушмуроси ! само веднъж даго опъна искам !
54
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 16 години
45, 47,48,50 И 52 КОМЕНТАТОРИ , ВЪПРЕКИ , ЧЕ ЗА МЕН ТОВА Е ЕДИН И СЪЩИ *** ЧОВЕК , НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ , ЩЕ СА НЕПРОМЕНЕНИ ! МНОГО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ИМА В ТАЯ ДЪРЖАВА ! БОЛНИЦА СЖ. ЕКАТЕРИНА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМЕ С ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА МОЗЪЦИ !
53
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Иван Костов и ген . Атанасов са пичове и смелчаци ! Само те не превиват глава пред мафията ! Ще гласувам за тях с бюлетината на ДСБ !
52
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
da typ si
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
о леле мамо 46-ий, ама ти верно ли мислиш че костов верва у димукрацийта!! уеуе нивитет ! хахохехихяхя! и особено партийната му жена (с извинение) дето мяза на хищен римски пехотинец!!! тия сичките са си баш номенклатурчувите деца но Луканкаката - и лудите на 4-ти км.разбраха, тоя още ми верва...
50
0
 
0
 
! Отговори
ГОЦЕВ преди 16 години
......... НЕ СА БЪЛГАРИ И НИКОГА НЕ СА ЗАЩИТАВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ! ТЯХНАТА ОСНОВНА ЦЕЛ И ПРЕДИ И СЕГА Е БИЛА ОГРАБВАНЕТО НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ! НО ЗА РАДОСТ ИДВА ТЕХНИЯТ КРАЙ !
49
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
dori i da stane premier ti 6te si se tai nabutan pred pc-to i po gladen ot sqkade tai4e nz kva ti e kiriqta da propagandira6 takiva raboti NOMER 49 PETKOV
48
0
 
0
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 16 години
ДОКАТО КОСТОВ Е ДЪРЖАВНИК , ТО серГЕЙчо и мадритския *** и агата са бандити ! не им остана много ! ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА ! И ЩЕ Я ИМА ! ДА МУ МИСЛЯТ БАНДЮГИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ ПРОРУСКИ ИЗЕДНИЦИ ! КОЛКОТО И ДА ВИ Е НЕПРИЯТНО ЧЕРВЕНИ ДОПИСНИЧЕТА КОСТОВ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР !
47
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
i BATETO kakva sa mu zaslugite .. na kostov ?! mafiqta ima6e pove4e vlast li 6tot kostov edno vreme go igrae6e kat tqxen kuklovod ?!
46
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
DO BATETO !!! nesum 4erven nesum sin nesum jult i promito mozu4e ZA ATAKA I VOLEN SIDEROV SUM A KAT SA KA4I NA VLAS I KOSTOV I ATANOSAV I TEM PODOBNI KURLEJI 6TE GNIQT V ZATVORITE
45
0
 
0
 
! Отговори
BATETO преди 16 години
41 и 42 вие ако сте откачили и хипнотизирани от червената преса , то ние не сме ! хаиде пите си хапчетата и си лягаите ! не може да изтриете от съзнанието на хората заслугите на иван костов към съвременна българия , която вашите работодатели престъпните комунисти съсипват !
44
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
караславов nomer 43 6to ne otide6 da mu lapne6 xy* na kostov typ gla6atai stiga skandira za toz mafiot
43
0
 
0
 
! Отговори
караславов преди 16 години
КОСТОВ ОТНОВО ТРЯБВА ДА СПАСЯВА ДЪРЖАВАТА ! АЗ СЪМ ИЗЦИАЛО ЗА ДСБ , КОСТОВ И АТАНАСОВ !
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
по повод червените *** костовистчета, все още неразбрали че в България Преход никога не е бил започван, и неразбрали още че 89-та властта не е сменена, а е подмладена, поздрав с най-новия химн на българите и честити ви нови 500 години малоумие
41
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
tez kvi typi Ivan kostov okrade va6ta rodina a vii skandirate da sa vru6ta na vlas qvno ste po zle i ot Ovce promiti mozucii takiva kat vas trq da ska4at v boklukjiiskata kofa s glavi4ka
40
0
 
0
 
! Отговори
жоро фитила преди 16 години
..........ЕДИНСТВЕНИ БОРЦИ ПРОТИВ МАФИЯТА ! САМО ТЕ ЗНАЯТ КАК ! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДСБ И КОСТОВ !
39
0
 
0
 
! Отговори
веско преди 16 години
КОСТОВ Е ВЕЛИК ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК ! С ГЕН . АТАНАСОВ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕТО НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ! САМО ТЕ СА ИСТИНСКИ БОРЦИ СРЕЩУ МАФИЯТА ! ДОЛУ КЕГЕБИСКАТА МАФИЯ НАРИЧАНА БСП , НДСВ , ДПС И ДРУГИ *** ! ИСКАМ КОСТОВ ПРЕМИЕР ! А АТАНАСОВ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР !
38
0
 
0
 
! Отговори
karaslawow преди 16 години
Само Костов може и знае как да се справи с червените проруски кърлежи !