Опозицията: Етем да си ходи

ДПС се дърпа, актът с оставката бил прибързан
3 юли 2008 11:39,
95
Опозицията: Етем да си ходи
Снимка: Булфото

Опозицията в Народното събрание иска оставката на министъра на извънредните ситуации и вицепремиер в правителството - Емел Етем.

Искането е заради проблемите, създадени в Челопечене от взрива в склада за боеприпаси, ненавременната й реакция и липсата на информация за инцидента.

"В такива ситуации трябва да се реагира до 10 минути след инцидента, като най-малко обществото трябва да бъде информирано къде какво се е случило и какви мерки да се вземат, за да не се допуснат последствия", каза депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Според него правителството за пореден път, като цяло, е показало, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации.

"Няма държава, тя е абдикирала", каза Чачев и отбеляза, че мястото както на президента, така и на премиера не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление "ситуацията.

"Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

"Не знам аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Хора оставете си политическите пристрастия за "мирни времена", време е за "гражданска революция". Едно правителство вече си отиде под ударите на "камъние и дървие", но ползата беше нулева..... Вземете пример от "развитите" държави, като толкова ги сочите с пръст - дори при "малаките" в Гърция, само да им вдигнат зеленчука с половин евро те се вдигат на стачка.... У нас нищо не правим, Ей хора......... Благодаря на всички, които споделят мнението ми, но не търся суперлативи, а активни действия............... Срам ме е да си призная, но аз съм едва на 27 години и пак ми е по-ясна ситуацията в страната за разлика от много други, към които мойте уважения към възрастта им, но не разбират нищо...... само се чудят на кой да повярват?!!!! Трябва да се обединим БЪЛГАРИ!!!!!!!! АЗ НЕ МИСЛЯ ПОВЕЧЕ ДА СИ" ЧЕША ЕЗИКА" ТУК В ТОЗИ ФОРУМ..... КОЙТО Е ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НЕКА ДА ПИШЕ И ДА СЕ СЪБЕРЕМ В УГОВОРЕН ДЕН И ЧАС УДОБЕН ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА ПОКАЖЕ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ И ИСКА ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ - БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ЦВЕТНАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ! ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРИЯ......... ЗА НАС...............
53
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
мани го тоя ,та той не знае *** ли е?пумак ли е?турчин ли е?османлия ли е?*** некав м/у тия ли е?знае само че е *** .споко скоро турците изчезват от управлението-бат Бойко ще заеме техното място......само стой и гледай....
52
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
ти за кой ще викаш като излезнеш на паветата бе......за БСП или за СДС?????така и не разбрах нещо измънка за костов ама......
51
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Голям залък ***, голяма дума не казвай - ЕДНА ЧИСТО БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА! МНОГО СТЕ САМОНАДЕЯНИ, НО НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!! ЗАЩОТО ТИ НА КАКЪВ ЕЗИК ГОВОРИШ И ПИШЕШ!!!!!!!! КАТО СЕ КЕФИШ НА ТУРСКОТО, ЗАЩО НЕ СИ ТАМ?!?!?!? - ТАМ НЕ ВИ ИСКАТ НАЛИ........ АМИ КОЙ ЩЕ ИСКА ТАКИВА *** КАТО ВАС!!!!!!!!!!!!!РАНО ИЛИ КЪСНО СПРАВЕДЛИВОСТ ИМА, НЕ СЕ И НАДЯВАЙ ДА СТИГНЕТЕ ДО КРАЯ, ЗАЩОТО НА НАС ВЕЧЕ НИ ПИСНА И КАКТО КАЗА 48 СКОРО ЩЕ Е ДЕНЯ КОГАТО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ЩЕ ПОЧЕРНЕЯТ!!!!!!!!!!!!!! А НА ЗЕМЯТА ЩЕ ЛЕЖИ ТВОЯ меди доган СРИТАН, СМАЧКАН И РАЗПЪНАТ НА КОЛ, АМА ПРЕЗ - ТАКА КАКТО НЯКОГА НЕГОВИТЕ ПРЕДЦИ СА ГО ПРАВИЛИ........... ТА ДА ВИДИ КАК Е! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА Е МАЛКА, МОЖЕ ДА Е НЕМОЩНА, НО БЪЛГАРИНА ВИНАГИ Е НАМИРАЛ НАЧИН ДА СЕ СПРАВИ, БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е БИЛ 4-ТИ РЕЛИГИОЗЕН ЕЗИК В СВЕТА, ГОВОРИ СЕ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1 300 ГОДИНИ И ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ - ВЯРВАЙ МИ! ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО МЕН И ОЩЕ ДРУГИ, КОИТО ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ, КАК ДА ГО ПОСТИГНАТ!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИ САМИ ЧЕТЕТЕ ТЕЗИ НЕЛЕПОСТИ НАПИСАНИ ОТ 45 - ЕТО ЗА ТОВА ВИ ГОВОРЯ!!!!!!!!!!! СТИГА ВЕЧЕ !!!!! ДАЙТЕ ДА СЕ ДИГАМЕ И ТО ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
робокопеееее от самото начало знаех че тайно си мечтаеш за гей паради и *** бургий.........вече поне 3 пъти си променяш мнението за около час ??????????да не ти загря чипа бе-made in UK.......май мн.ТВ. и вестници а?????ДАЙ МИ ЕДНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА(без скандинавските)където съществува това за което си мечтаеш?????излез тоя уикенд на излет бе-почувствай се като човек
49
0
 
0
 
! Отговори
Вътрешен емигрант преди 15 години
Ами тогава не разубеждавай Една българка!!!! Типично по български излизаш срещу един човек, който търси начин да спаси страната и себе си! Подкрепи я, не лай във форума! Знаеш ли кога в България всичмко ще е наред - пърният признак ще бъде, когато във форумите има различни мнения, но не лаем един срещу друг, не се нападаме и обиждаме за това, че сме с различен генетичен код. А знаеш ли кога ще е най-страшното - вече сме го преживяли - когато от страх всички започнем да пишем едно и също нещо или пък изобщо престанем да пишем!
48
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Не са избягали слабаците. Просто оставени пред избора да крадат и станат като другите или да живеят според собствените си разбирания много хора отидоха навън. Има хора, които не са богове и се съобразяват с останалите хора и планетата (спират на пешеходна, разделно си хвърлят ***, не мразят гей-парадистите...) и те не могат да виреят в цървулската страна. Предпочитат да идат някъде, където да са полезни и на обществото, не само за себе си да работят.На въпроса ти: Как ли - като скрием жълтите павета...стоейки върху тях.
47
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 15 години
Поинтересувай се как се е управлявала Бг. по времето на Вълко Червенков.Нещо такова ни трябва и сега.
46
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
мозъчето му е много гладко на печенягата....ама то от компоти и мечти .....нали те видях бе.....още се занимаваш с БСП ,СДС .....май найстина си
45
0
 
0
 
! Отговори
Люнал преди 15 години
Аз обичам Меди Доган, защото парите са в него.Аз обичам и другите ***, защото бавно но славно постигат целата ни, а тя е да ви навреме в свински *** и да разберете, че от вас нищо не става. *** българи. Ние, турци и *** в скоро време ще ви претопим и ще ви научиме на колене да сричате по турски! ДА ЖИВЕЕ ДОГАН! Той , само той и никой друг!
44
0
 
0
 
! Отговори
Вътрешен емигрант преди 15 години
Като ви чета коментарите се чудя защо изобщо пишете във форума - в момента не ме интересува кой е навън и кой е останал. Този който е навън да си оправя неговата си страна, да си гласува за неговите си управници. А тези, за които ми говори Durdon - т.е. "критичната маса", която напусна Държавата България, не - Родината, се оказаха всъщност слабаците, неадаптивните, неборбените, много е лесничко да живееш в рамка, в клетка, с точно установени правила - спазваш си ги и всичко е наред. Вярваш си в Бога, изпълняваш 10-те заповеди, ходиш на църква в Неделя и... не усещаш как животът всъщност минава покрай теб. Проблемът е как да направим управниците си отговорни - тук и сега! Durdon - като си толкова печен и пропит от западен опит - я кажи как!
43
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
100% ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ не сьм израснал на село tylere====иначе щеше да знаеш че хората от градовете ходят на излети ,на футбол или каквото искаш още през уйкенда....айде не се излагай поне...ти и без тва вече си толкова роботозиран ама не се усещаш,а "далаверките" ми ще минават навсякаде,защото знам как се вадят парите за разлика от теб.и не забравяй че ние винаги сме си били в европа....мното преди турц -мурци и мноооото други,така че ако се чувстваш като *** тва си е твой проблем,ама тебе най добре ибрихчиятя ще те оправи(не ми казвай че не знаеш кой е) а и накрая тва с голфовете незнам откъде ти доиде на акъла сигурно си някаде от пернишко ....ама си много далече от истината .....за твое инфо имам само един акт в живота си и то в БГ.аиде с брачедката ти ВЪН
42
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
това е!
41
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Една българка, безкрайно си права и ще бъде страхотно, ако това стане, но как? Даваш предложение, но как да бъде изпълнено? Трябва ни лидер. Кой? Малко са хората, които няма да станат алчни за още власт, щом са вкусили малко. За съжаление, това е залегнало в неандерталската природа(каквито за повечето граждани => и избиратели). Може и да намериш такива, но тук идва и другият проблем - трябва да бъдат популярни. Повечето хора, които са станали популярни през прехода(който продължава и сега) и не са политици са актьори, певачки и други не много интелигентни същества. Не искам да се обиждат, но да решиш да работиш нещо такова, а не работа, свързана с главния мозък, говори само за себе си. Като добавим и ниското заплащане... Някой беше казал, че свестните хора не са в България. Не е така - има много такива, но просто не в светлината на прожекторите заедно с нашия "елит" - политици, чалгарки, мутри и други ***. Все пак ти пожелавам успех. Дано да успееш!
40
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 15 години
NE SAMO ETEM,DOGAN V TURCIQ STANISHEV V RUSIQ TUK E BALGARIQ SEKA JABA DA SI ZNAE GIOLA
39
0
 
0
 
! Отговори
Dogan efendi преди 15 години
Тази Емелка се дъни ката ден...Не стига дето си взе и синчето при посещението в Токио/...За чий го зе ***...Сега ДПС-то обира масрафа...Ееех пожалих я по-рано но вече чашата преля...Зарад нея и сараите в бояна ке ми земат сегинка
38
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
По-добре с програмиран чип робот, отколкото с промит мозък скот.По-добре уикенда със семейството на излет, театър и мач, отколкото да копам и слагам туршии и компот.По-добре европеец, а не ***!Та, ти, ***, защо се върна? Не можеше да си въртиш там далаверите, или те караха да работиш? Или те глобяваха всеки път като дадеш *** газ на голфа?
37
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
И Волен няма да ни оправи, трябва да сме си ние гражданите! Волен като видя кацата с меда започна само да рипа, ама не можа да я стигне! Аз и от него не чух конкретно предложение как точно ще ни оправи.... говореше неща които всички ние вече знаем... и това бяха думите, които искахме да чуем... ама после едвали нещо щеше да се промени... най-много да беше вкарал полицейски час в нашата иначе демократична държава.... Решението е да се вдигнем, да си направим гражданско общество, ама не такова за каквото говорят БСП и НДСВ ( щото и те по този начин гледат да измъкнат кожите си).. Тези които трябва да застанат на власт трябва да са млади и кадърни, за да не служат на стари навици "земи-прибери"! Техните мозъци не са обременени още и не знаят много как се прави....(но няма гаранция че няма да се научат). Ето защо ако се вдигнем и покажем на какво е способен народа, поне ще им е обеца на ухота, какво може да ги сполети. Пък да видим шепа гнусари ще могат ли да се справят с Цял Български Народ (защото все пак София не е България, но положението е страшно навсякъде).
36
0
 
0
 
! Отговори
Anonimna преди 15 години
къде си Волене да ни поведеш срещу турците - няма ли кой да поведе този народ - ВЪН ТУРЦИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НИ - НАРОДА НИ ЧАКА - СТИГА ТОЛКОВА ТЕГЛО
35
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 15 години
Няма да си отиде не разбрахте ли . *** гьон сурата.Нейното както и на масларката дебелоочие е безкрай.Те ги плюят те мислят ,че дъжд вали.