Опозицията: Етем да си ходи

ДПС се дърпа, актът с оставката бил прибързан
3 юли 2008 11:39,
95
Опозицията: Етем да си ходи
Снимка: Булфото

Опозицията в Народното събрание иска оставката на министъра на извънредните ситуации и вицепремиер в правителството - Емел Етем.

Искането е заради проблемите, създадени в Челопечене от взрива в склада за боеприпаси, ненавременната й реакция и липсата на информация за инцидента.

"В такива ситуации трябва да се реагира до 10 минути след инцидента, като най-малко обществото трябва да бъде информирано къде какво се е случило и какви мерки да се вземат, за да не се допуснат последствия", каза депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Според него правителството за пореден път, като цяло, е показало, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации.

"Няма държава, тя е абдикирала", каза Чачев и отбеляза, че мястото както на президента, така и на премиера не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление "ситуацията.

"Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

"Не знам аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Смятам че още има надежда - някаква! Съгласна съм за телевизията, аз самата не гледам телевизия от 4 години и се информирам ИЗБИРАТЕЛНО (без да ми ИЗБИРАТ новините и да ми казват какво да гледам). Всеки има правото на избор! Смятам обече, че инстинката за самосъхранение у всеки човек е много силен, само трябва да бъде събуден! Именно НЕ ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ, ми показа това че флорират водата например което уж е много "ПОЛЕЗНО" и още много други ТАКИВА ТЕМИ. Надявам се българския дух да си събуди чувството за самосъхранение, и да се вдигнем мама му стара! Само това може да ни оправи. Ние сме под "българско робство с турски привкус" вече почти двайсет години..... не мисля да го траем още няколко века както показва историята ни
33
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
абе ти няма ли да спреш да дуднеш колкото да си чешеш езика бе....като не ти харесва марш и ти в чужбина на ред и спокойствие,след близо 10 год.в чужбина не съжалявам че се върнах в родината си......много си е добре даже......рано или късно всичко ще се "оправи"...ти кво искаш да станем като американците,англичаните или германците ли бе-роботи???????
32
0
 
0
 
! Отговори
MaYDaY преди 15 години
Напълно подкрепям мнението на номер 19! Хора обединявайте се, но не един срещу друг, а срещу тия престъпници, убиици, *** долни така наречени "управляващи" ! Днес може и да няма отрови във въздуха, може и да няма жертви, но утре ще има! И тогава пак ще има слушаме оправданията и мрънкането! Ще потулят и тоя "инцидент", както потулиха стотици други! Хора не забравяйте! Много бързо забравихме "Индиго", изгорелия вагон с 9 невинни човека! Забравихе всички кражби, убийства... живеем си...или по-скоро оцеляваме ден за ден... но до кога! Събудете се хора и нека не бъдем балъци! На тия приказки и лъжи и малките деца няма да повярват! Ядем се един друг по светофарите щото някой ни засекъл, избутал, напсувал...готови сме да се убием! А тия дето ни е.бат в г.ъза години наред си ги търпим! Докога ви питам? ДОКОГА?
31
0
 
0
 
! Отговори
sisi преди 15 години
в случай на авария и бедствие, нали? Не знам за какво съществува това министерство.
30
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 15 години
Подкрепям инициативата, някой нама ли да направи подписка....
29
0
 
0
 
! Отговори
F345 преди 15 години
на майката ти в долна турска *** - ВЪН КРАДЛИВА *** !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Помнещ 9.09.1944 преди 15 години
Дебелата кадъна да си ходи и повече никога да не се занимава с политика!Доган да бъде разстрелян,а ДПС разпуснато!
27
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Хората са зомбирани от години с фразата "Костов е виновен". За да ги накараш да излязат трябва да им спреш ракията, или излъчването на някое шоу. Друго няма какво да ги накара да излязат, те са си доволни, че знаят кой е виновен. Още повече, че тези хора определят като НЕВИННИ сестрите от Либия (проституция, алкохол, небрежие в работата си) и Белнейски (под 18 години - цигари, алкохол, дискотека) само защото им е казано от Слави, че са невинни. Почти всички свестни, които не живеят, за да сменят ЖиСиЕм-а си с нов модел през месец и да слушат отварачки и мигачки, отдавна отидоха да живеят сред ред и правила, които се спазват, и да може децата им да се образоват, а те да работят и получават не десетократно по-малко от заработеното, както е тук. Така че в бг отдавна я нямаш критичната маса, която би променила нещо...
26
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 15 години
Марш в турция бе животно !
25
0
 
0
 
! Отговори
rolver преди 15 години
Slava na welikata ni armya. Otide na kino.
24
0
 
0
 
! Отговори
Юлиус Штрайхер преди 15 години
Единственото което интересува комунистите от БСП и Н-ДС-В са кражбите.Не си мислете ,че искам да ви обяснявам, колко добри са криминално-чифутската - С-ДС или прикритите комунисти от - ДС-Б всички тези партии бяха създадени от комунистите и евреите за да бъде оберана нашата родина България.Пропуснах и Банкянския борец, комунист,агент от ДС, отказал да се деполитизира от БКП като пожарникар ,бойко.А партията му герб е пълна само с МИЛИЦИОНЕРИ,бивши служители на ДС и комунисти,в същата графа попада и ПРОРУСКАТА партия атака,която освен бивши воени комунисти,престъпници борци , станали ЕВро депутати, педофили и психопат .Незнам какво да ви посъветвам но докато търпим комунистите от всички ,явни и прикрити под националистически,десни,"царски" и всякакви други смехотворни прикрити идеи - комунистически партии,създадени само с една цел, ограбването на Българските граждани,хубаво няма да видим в нашата страна.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СИ ХОДИ!!!!!НЕ СЕ НЕ НАЯДОХА НЕ СЕ НАКРАДОХА!!!СИМЕОН КАТО Е ГОЛЯМ ПАТРИОТ ДА РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА И ДА ВЪЗСТАНОВИ ЩЕТИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Стига вече турци... те нямат работа в БЪЛГАРСКАТА РАБОТА!
21
0
 
0
 
! Отговори
boreto преди 15 години
Време е за революция. Няма да търпим повече!
20
0
 
0
 
! Отговори
nazis преди 15 години
махнете тая скапана туркиня,ти мръсни гадове ни превзеха.да си върви,тая скапана гад!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
21. - 11:38 - ПОМИСЛЕТЕ СИ ДОБРЕ!!!От: една българкаМили хора, скъпи съграждани... мога да се обърна към вас с още много други мили епитети....На много вече ни писна - А на Вас! Замислете се дали има смисъл вече да се делим според партийните ни пристрастия - в една държава живеем и от едни " л а й н а" ядем. Когато сме разцепени, тогава губим време само да спорим и да "бистрим" политиката, но никой нищо не прави... До кога да търпим... Кой мислите, че ще ни оправи... Ние сами трябва да си помогнем, без значение дали сме жълти, сини, червени... или с останалите цветове на дъгата! Можем ли за малко да спрем да се дъвчем един друг, като бесни *** и да започнем да дъвчем ВСИЧКИ, които "управляват" тази държава - НАШАТА БЪЛГАРИЯ! Тя вече не е и "НАША" , вече е все повече турска, щатска и каква ли още не, но все пак ние обитаваме "плътта" й. Когато тя е "***", нас ни "сърби". И като има излишък - май НИЕ, всички граждани имаме право да знаем - КЪДЕ ОТИВА! И ЗАЩО ИСКАМЕ ОЩЕ ПАРИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА, И ЗАЩО САМО МРЪНКАТ, ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ ДА ИМ ГИ КРЪЦНАТ!Тук наистина искам да бъда искренна и да ви кажа - МИЛИ ХОРА - нега си подадем ръце, тези форуми са също под мониторинг на "онези - главните", но въпреки всичко са СВОБОДНИ! Предполагам че ще се съгласите с мнението ми, че биха могли да не бъдат само трибуната от която всеки може "да си го каже" и то да си отмине. Призовавам всички граждани да ги използваме градивно и да ги превърнем в центрове за връзка, от които наистина може да се обединим и да комуникираме така, че това да доведе до конкретни действия. Знам че вече на всички ни дойде до гуша - Нека го направим! Помислете си добре! Бъдете българи! Нека действаме в настоящето, за да може да ни е читаво бъдещето, иначе дупе да ние яко.... и на децата ни също! Забравете кой какъв е, и да действаме като един. Политиците ни не могат да се оправят - нека да им "помогнем"!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Съгласна съм, че трябва да се решават проблемите, ама как да стане това като няма, кой да го направи!? Дали е Костов или не, за мен всички са в кюпа, и всички са еднакви! Аз не споделям никакви партийни пристрастия именно поради тази причина, но смятам че ред трябва да бъде сложен. След като политиците ни не престават да НАГЛЕЯТ, смятам че гражданите трябва да излезнем вече и да им го покажем! Днес на заседанието в парламента мисля че беше към 11 часа, се обсъждаше въпроса за ловът и мечките и тем подобни... Абе крайно време е да вземем по едно пушкало и да им покажем какъв лов можем да правим НИЕ ГРАЖДАНИТЕ! Те за това не можеш да ги видиш да се съберът в Парламента, че ако го направят ще ги изтрепят всичките накуп. Това имах предивд, като попитах кой е виновен - НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЧЕ ТЪРПИМ!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не трябвало ПРИБЪРЗАНО да се иска оставката? След толкова издънки от нейна страна?Тези си мислят, че говорят на ....Ама май са прави....НЕидиоти не биха търпяли подобни "управници" и "държавници".
16
0
 
0
 
! Отговори
jimmy преди 15 години
emel ti ne stavash za nishto drugo osven da puskash mazga po interview-ta ne si za parlamenta kakto i povecheto ti kolegi
15
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
kakvo ti e vinoven Kostov, be tapako? ne si li nayasno, che kogato te upravlyavat banditi i komunisti ima takiva neshta... te mogat da vireyat samo v haus! zapomni, *** i se savzemi, ako ne si tolkova...jalak!?