Наесен и предпазна клауза за България! Нали сме двойкаджиите в ЕС...

Възможно е същата мярка да сполети и Румъния
25 юли 2008 20:30,
78
Наесен и предпазна клауза за България! Нали сме двойкаджиите в ЕС...
Наесен решават съдбата ни в Бундестага. Снимка: БГНЕС

Бундестагът (германският парламент) може да упълномощи правителството на Германия да поиска през есента от Европейския съвет задействането на предпазна клауза за България, предаде румънският информационен сайт NewsIn.

Твърде е вероятно същата мярка да сполети и Румъния.

Във връзка със скорошните доклади на Европейската комисия относно правосъдието в Румъния и България, Гюнтер Крихбаум- председател на комисията по европейските въпроси в парламента, оцени положително решението за замразяване на отпускането на еврофондове за София.

Крихбаум изрази съжалението си, че не е било препоръчано и активирането на предпазна клауза, чрез която българските присъди няма да бъдат признавани в ЕС.

"Искаше ми се в случая на България не само да се направи безпощаден анализ, а Европейската комисия да формулира и конкретни препоръки, тоест незабавно прилагане на предпазната клауза върху правосъдието. За съжаление ЕК нямаше достатъчно смелост да направи това", каза Крихбаум.

"Веднага след края на парламентарната ваканция в Комисията по въпросите на Европейския съюз в Бундестага ще обсъдим докладите на Европейската комисия за Румъния и България", каза немският депутат.

Крихбаум предупреди, че блокирането от страна на румънския парламент на големите корупционни дела рискува да привлече активирането на предпазна клауза върху правосъдието, още повече, ако вече бъде създаден такъв прецедент в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
... ... преди 15 години
13. - 22:14 - как мразиш бе?От: веселаНали българия, това сме ние, кого мразиш тогава? Ти не си ли част от тази държава? Какво все някой друг ни е виновенНали ние ги избираме тея политици и след това безучастно гледаме как ограбват НАШАТА държава..................................... ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНА НИЩО. ЗЕМЯТА Я ЗАГРАБИХА И РАЗПРОДАДОХА НА РУСНАЦИ И ТУРЦИ. А ИЗЧИСЛИ КОЛКО ТЕРИТОРИЯТА НА *** Е НАМАЛЯЛА ? *** Е СКАПАНА ДЪРЖАВА. РАЖДА КРАДЦИ!КЪДЕ ЛИ ВЕЧЕ НЕ СМЕ ИЗВЕСТНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ С КОМПЮТЪРНИ ОБИРИ НА КРЕДИТНИ КАРТИ? БЪЛГАРИТЕ СА ПОДЛИ , МРЪСНИ КОМУНИСТИ!
16
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
Ако в България не започне да има ефективни присъди и то скоро никой няма да ни търпи! Как мислиш ти? Германеца ще си вади пари от джоба да ни помага, а тук Люси Стойков ще си купува имоти в Гърция? Не си познал, ще ни отрежат като стой да видиш! И така трябва!
15
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 15 години
Спокоооо, няма да има никакви предпазни клаузи и подобни, пак само ще ни се понамръщят и ще ни изкарат като за мн.добър 5! Това го знам със сигурност и айде да ми повярвате, щото ви написах истината!
14
0
 
0
 
! Отговори
no doubt преди 15 години
Като се унижава Indubio от интелектуалната немощ на юзърите тук,да си намери ново поприще-да посвири на микрофона на Сергей.
13
0
 
0
 
! Отговори
весела преди 15 години
Нали българия, това сме ние, кого мразиш тогава? Ти не си ли част от тази държава? Какво все някой друг ни е виновенНали ние ги избираме тея политици и след това безучастно гледаме как ограбват НАШАТА държава
12
0
 
0
 
! Отговори
баба Меца преди 15 години
Ей,Индубио,на кого хвърляш прах в очите?Може като цяло хората,четящи и пишещи в този форум да не са запознати в детайли с Европейското законодателство,но не ти прави чест на теб да си служиш със софизми и да правиш от черното-бяло.Отдалеч се разбира,че си от червената номенклатура,а може и Милен Велчев да си...
11
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Аз мразя България!
10
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Мисля, че няма да е лошо, да не сме сами, затънали до под носа в канализационната шахта на ЕС, стига румънците да не правят вълнички.
9
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
Прави са хората. Само така! По-добре да ни изключат от ЕС! Та тогава да ги опукаме червените олигарси с пушките! Тяхната м**ка негодна! Или ще имаме правосъдие и ще натиками сичките мазни мутри в затворите - или вън от Европа. Жестоко са прави!
8
0
 
0
 
! Отговори
el mundo преди 15 години
ste se obedinim sas rusia nie sme kirka-lopata ne na kapitalistite da ziveee bratskia sav. sajus
7
0
 
0
 
! Отговори
?! преди 15 години
Как няма страшно бе ***? Вместо нормални политици, който да поемат отговорност, имаме самозабравил се башибозук, който не стига че не му пука за България и народа, ами се опитва да оправдава некадърността и алчността си пред Европа с народа си.
6
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
А да не коментираме и факта, че Германия не е единствената страна, която взима решения в рамките на Европейската комисия и институции. Въобще цялата статия, всички тези изказвания за абсурдни и, уви, жалки.
5
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Колко смешни твърдения от страна на въпросния депутат. Колко абсурдно е да се вярва, че въпросният очевидно непознаващ системите на действие и въздействие на Европейския Съюз представлява позицията на немския Бундестаг като цяло. А колко абсурдно, смешно и трагично е заглавието на тази статия, което ясно цели само едно- да пуска гръмотевици с думи. Дами и господа от ДнесБГ, ако желаете на вас да се гледа на нещо повече от една медия-послешище и да разширите кръга на хората, които ви четат, като включите и нивото на поне нормално интелигентните хора, то тогава ще трябва да спрете да се ръководите от гръмките заглавия на чужди медии и всяко изтекло там изказване. Иначе наистина сте една медия-посмешище...Съжалявам, че използвам такава силна дума, но точно това се получава. Аз имах възможността да слушам изказването на говорителя на Европейската комисия, източника, който всъщност трябва да ни интересува. НЯМА ДА ИМА ПРЕДПАЗНИ КЛАУЗИ, по простата причина, че процедурата по тяхното налагане и ефектите, произлизащи от тях са изключително неблагоприятни както за България, така и за самия ЕС. Ние не сме никакви двойкаджии, нито пък този доклад е нещо толкова страшно. Вземете се осъзнайте, спрете да дезинформирате българските граждани, само защото немския журналист Фриц и немския депутат Гюнтер и на базата на това да създавате ненужни истерии!
4
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Човека се казва Кирхбаум , а не Крихбаум...
3
0
 
0
 
! Отговори
Серго Станишев преди 15 години
Не се притеснявайте,мили сънародници,повод за безпокойство няма.Скоро по протокол имам визита при другаря Фидел Кастро и съм в бойна готовност да приобщя поверената ми държава,макар и не моя родна страна,към някой южно-американски пакт...Дерзайте!
2
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 15 години
Честито,мили братя българи!Честито и на тебе,МАХНО!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dobre che sa nemcite da dvijat neshtata, che bez tiah latinosite sa jivi umreli.