Ще строим магистрала "Люлин", ама друг път

ЕК ни спря плащанията по два инфраструктурни проекта - магистрала "Люлин" и проекти по трансевропейската транспортна мрежа
14 авг 2008 10:39,
28
Ще строим магистрала "Люлин", ама друг път
Снимка: Булфото

Европейската комисия спря временно междинните плащания по два инфраструктурни проекта, съобщиха от финансовото министерство.

Преустановени са плащанията по проектите "Магистрала Люлин - Околовръстно шосе на София до разклона за Даскалово" и "Техническа помощ за подготовката на пътни проекти по трансевропейската транспортна мрежа в България".

Плащанията са спрени след изпратено писмо на генералния директор на Главна дирекция "Регионална политика" на ЕК Дирк Анер до министъра на финансите.

От ведомството на Пламен Орешарски твърдят, че в писмото се обръща внимание на три основни въпроса, по които правителството предприело мерки и изпълнява конкретни планове за действие.

По първия въпрос правителството вече е взело решение за възлагане на допълнителен одит на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" /ФРПИ/ от страна на външна одиторска компания.

По втория въпрос е одобрен актуализиран план за действие за засилване на системите за управление и контрол на ФРПИ, като вече са изпълнени и конкретни мерки от него: приети са промени в Закона за пътищата, назначен е нов изпълнителен директор на агенцията и се работи по подзаконовите нормативни актове.

За решаването на третия проблем, поставен в писмото, правителството планира: /тук следва сложна терминология - бел. ред./ мерки за укрепване на системите за управление и контрол, които са отразени в актуализирания план и са част от цялостния План за изпълнение на мерките, свързани с управлението на средствата от ЕС, одобрен от Министерския съвет на 7 август т. г.

Вижте пълният текст на писмото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
ei преди 15 години
17. - 10:16 - няколко прости правилаОт: нервна1.От системата на социално подпомагане се изключват лица,с по-ниско образование от основно.Задължение на гражданина е да се образова.2.Соц.помощи се изплащат само за период от 1г.,без повторно влизане в системата,всеки пълнолетен е длъжен сам да си осигури прехраната,другите да не са го осиновили?3.Майчинство се изплаща само на лица,навършили пълнолетие.Непълноленто лице не може да се грижи за себе си,как ще се грижи за други непълнолетни.4Отпадат детските добавки,и се въвевжда сем.подоходно облагане,т.ест връщат ти вече внесените данъци.За да получиш,първо трябва да дадеш.Който не привнася,няма да получи.5.Отменя се понятието соц.пенсия за старост.Вярно,правото на труд е право,а не задължение,но е твое задължение да си осигуриш старините,а не на другите.Това е рекет.6.Изоставянето на деца в дом се криминализира,при първо деяние-обществено-полезен труд за осигуряване на издръжката на детето,другите не са длъжни да плащат за продукта от твоето безразсъдство,при повторно-доброзорна безплатна стерилизация-явно си непоправим.7.Жилищната политика е еднаква за всички бг граждани,не може на едни да им се строят жилища от обществени пари,а на други-не,по етнически признак.8.Върховенство на закона за всички - криминалното деяние се определя именно като такова,независимо от етнич.принадлежност на извършителя.Не може да се определя като "социален проблем",само защото е извършено от ***.Всичко дотук изброено на вниманието на другарката МаЗнарова и цялата *** управляваща шайка.Така популацията се редуцира до границите на възможния си ресурс.в биологията това се нарича естествен подбор.
26
0
 
0
 
! Отговори
либерал преди 15 години
за скандинавския модел на социализъм България не става. за да стане трябва силна икономика първо, а чак след това може да се пробва техния модел. а силна икономика се прави с либерилизация, т.е. колкото се може по-свободна и по-отворена икономика, ниски данъци, ефективна администрация и ефективно действаща съдебна система. ние нямаме и трите в момента. това трябваше още в началото на прехода да се свърши, но имаше твърде много комунизъм и мафиоти. сега е много трудно, щото тези последните се впиха в икономиката и администрацията, тотално се корумпираха всякакви служби и няма сила, която да ги пребори - не можем да сменим половината население на България. манипулацията и популизма взеха връх през целия преход и напълно дезориентира електората. нормалните хора спряха да гласуват, а само плюят по всичко и всеки. най-радикалните гласуваха за шайката на Болен, без да си дават сметка, че ако се изпълни "програмата" на атака ще доведе страната до икономическа катастрофа, международна изолация и най-вероятно гражданска война.съгласен съм за проф.МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ, но не виждам как ще стане с европейските министри.
25
0
 
0
 
! Отговори
Георги Янков преди 15 години
Здравей.Първо, не ми харесва тона ти.Второ, май от доста време живееш в Германия и си забравил действителното положение в България, а?Какво конкретно имам предвид?!?Всеки живеещ в България, знае, че при производството на нещо (в случая магистралата "Люлин") се използват ИЗЦЯЛО евтини и естествено некачествени материали - асфалт.Вместо да се наемат 200 работника, за да свършат проекта за 6 месеца, се наемат 50 работника, които ще я свършат за минимум 5 год.Работи се през деня, защото нощния труд в България не струва, а това съответно създава голямо затруднение в движението по въпросния участък.Практика в България е да се започва работа по даден обек, без да са осигурени на 100% финансовите ресурси. Дори и идея нямат откъде ще намерят остатъка от парите, но важното е, че "РАБОТИТЕ ЗАПОЧНАХА ПО ПЛАН".И като голямо момче, спри да бъдеш наивник да вярваш, че тук ще има прегради и съоражения за изолиране на звука и праха, който е голямо бедствие в България. Даже и табелите по пътя няма да възстановят, след като бъдат откраднати и използвани за скраб и източник на пари от нашите роми.Ако имаш нужда от упресняване на спомена "БЪЛГАРИЯ", ми пиши.А и да не забравя. Не знам, дали е възможно от Германия, но старай се да използваш повече кирилицата, моля те.
24
0
 
0
 
! Отговори
ivip преди 15 години
E koi znai kak ni se smeqt po sveta.Horata pari ni davat nie ne gi vzimame.Tova pravitesltco dolu....
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За толкова години една готова магистрала не можаха да направят в България, дано поне някоя от всичките да видя завършена някой ден.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вие сте много зле! Стига с тази политика! Не виждате ли, че всичко унищожават тук: не само политици, а всички са корумпирани! Стига сте давали примери с Германия, елате тук, да видите какво е...
21
0
 
0
 
! Отговори
АВТОКРАДЕЦ преди 15 години
1.Много магистрали в Германия и Холандия минават през градове.Живял съм на 200 м. от А6 в Саарбрюкен.2.Въпрос на лош късмет е ,че Мало Бучино се е цвъкнало преди 100-ина години на единственото възможно място,откъдето да се направи връзка на пътищата от Петрохан и Искърско дефиле, че и Витиня със пътя за Кулата-Солун.3.Аз съм за народно опълчение,партизанско движение, хайдутлук, РОТ-ФРОНТ,гражданско неподчинение,ТРЕТА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ...КАКВОТО Е НЕОБХОДИМО И ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОРГАНИЗИРА И ИЗПЪЛНИ,СТИГА ДА СЕ ПОСТИГНЕ СВЯТАТА ЦЕЛ-НИКОГА И НИКЪДЕ ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ !!! сОЦИАЛИЗЪМ-ДА,НО СКАНДИНАВСКИЯ МОДЕЛ.4.Бат Бойко,Волен,Иван-не са добър избор,братя и сестри Българи! Проумейте го докато не е станало късно!!!На страната ни е нужен премиер като проф.МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ и гост-министри от Германия,Дания,Норвегия,Швеция и Финландия за възловите министерства.
20
0
 
0
 
! Отговори
Ivcho преди 15 години
Първо да оправят градските и междуградските пътища,пък тогава квото искат да строят
19
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Номер 17, бъркаш нещата! Ако българите имаха някакво самоуважение, нямаше да траят мародерите от тройната коалиция. Нещо повече, нямаше да гласуват за комунисти, симеонисти, депесе и прочее ***.Достойнството е в това първо да си оправиш държавата, а после да кандидатстваш за ЕС. Европа е елитен клуб и не е за всеки!Конкретно за пътищата, България е държавата с най-кофти пътна система в Европа, в която съм бил. Може би в Албания е по-зле, не знам. Но знам, че Хърватска без да е член на ЕС си направиха към 1000 км магистрали за десетината години независимост. България няма НИТО ЕДНА МАГИСТРАЛА от край до край, само някакви магистрални участъци, не особено качествено направени и в постоянни ремонти. Българите сами са си виновни за това дередже. Откъде накъде немският и холандският данъкоплатец ще наливат пари в българските магистрали, като при това голямата част от тези пари се крадат от ***, царистите и депесарите?Най-правилният ход на ЕС към България е БГ просто да бъде изритана от ЕС. Ама няма как да стане, за съжаление :(
18
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Хм... Хем нищо лошо не са направили (от БСП) хем трябва да оправят ... някакава каша? Тя тази каша от Луната ли падна, що ли ? Имаш проблем с логиката, колега :-)
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия се забравиха Евро комисари леи са какви са... Видеха едно хилаво животно и сички ни ритат сега.. ами така ще е ... щото животинчето сомо зо себеси говори че е хилаво па и крастово....докато не се зауважаваме сами никои нема да ни има за нещо... пък ние ако може сами ще се ритнем
16
0
 
0
 
! Отговори
Tokata преди 15 години
do Mannheim:choveka vuobshte ne prekalqva s birata :DMagistralite koito minavat prez naseleni mesta v Rhein Ruhr sa (moje bi ne vsichki no chast ot tqh ... ):A40, A1, A2, A3, A31, A52, A46, A524, A44, A57, A59, A516, A43 ...
15
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Спокойно! Още съвсем малко остава. И започват: процесът срещу Максим, Сървайвър, Биг Брадър, шоуто на Слави, катастрофи, нещо за Белнейски...ако трябва и медиците ще изкараме виновни. Така че не се занимавайте с политика, тя и футболът не са неща, от които разбирате. Ае сипете си по една ракийка, че сезонът на дините свършва.
14
0
 
0
 
! Отговори
Руурпот преди 15 години
До: ManheimnДуизбург, Есен, Бохум, Дортмунд ;)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нищо добро не ни чака от това правителство, единственото за което чета ежедневно са спрени пари и простести, хората не са овце като едно време.
12
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Управляващите ни *** все още не им се ще да разберат,че Брюксел иска реални действия,а не екшън планове,актуализирани планове и тем подобни планове,с които навремето строихме социализъма.А твърде е вероятно да искат да продължават да крадат.
11
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 15 години
awe to problema e 4e vsi4ki trqbva da gi svalim i da doidat xora ot naroda da opravlqvat tva e cqlata istina
10
0
 
0
 
! Отговори
местен жител преди 15 години
Не стига че ни точат кръвчицата 20 г., ами сега като ни преливат отвън - и нея спират ЗАРАДИ ТЯХ! На това се вика ИЗЕДНИЦИ - изяждащи народа си! Включете се да освободим България в гражданкото опълчение - тук Българи от чужбина, помогнете да се самоорганизираме в България извън всякакви партии за пряка власт на гражданите!
9
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 15 години
awe to problema e 4e vsi4ki trqbva da gi svalim i da doidat xora ot naroda da opravlqvat tva e cqlata istina
8
0
 
0
 
! Отговори
gramatikov преди 15 години
вижте пълниЯ текст на писмото - в днес.бг работят редица неграмотни служители . . .