"Аз съм европеец" отвява кабинета

Какво сбра ГЕРБ, ДСБ и СДС - подписка, писалка и "заповед за уволнение" на правителството
2 сеп 2008 13:33,
75
"Аз съм европеец" отвява кабинета
Снимка: БГНЕС

ДСБ, СДС и ГЕРБ са внесли в обща сметка по 5 000 лева, които ще се използват в кампанията срещу управляващата коалиция.

"Аз съм европеец" стартира на 6 септември в цялата страна с 500 хиляди "заповеди" за уволнение на правителството.

Районните организации на партиите членки на ЕНП вече са подали искания за предоставяне на местата, където ще се намира подписката.

Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки желаещ ще може да сложи параф под заповедта за уволнение на Станишев и компания.

"Заповедта за уволнение" е на основание "корупция, некомпетентност и провал на членството на България в Европейския съюз", пише в документа.

Логото на кампанията "Аз съм европеец" е изписано със старобългарско главно "А", което говорело за самосъзнанието на българина за националната му идентичност и същевременно за равнопоставеност с европейските граждани.

Зам.-шефът на тъмносините Петър Москов обяви, че подписката няма юридическа стойност, а морална и политическа.

Според него обаче тя трябва да е достатъчна, за да си тръгне  "азиатско-ориенталското правителство".

"Какъв триумвират, какви глупости!" - така Петър Москов коментира казаното по-рано днес от премиера Станишев, че ДСБ, "Атака" и ГЕРБ правят един "разрушителен анти-български триумвират".

Зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова пък определи решението на правителството за компенсиране на доходите на най-бедните български семейства със 100 лева като "организирано купуване на гласове".

"Осигуряването на безплатна почивка на партиен принцип и раздаването на помощи е чисто комунистическо действие", изтъкна Михайлова.

Тя подчерта, че това е реакцията на управляващите към обединените действия на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
5, ти никога не си бил в западна държава! В западните държави в политиката има морал! В западните държави не свалят правителства с листовки, не се организират политически стачки, парализиращи страната, не се отправят самоубийствени призиви за неплащане на данъци! В западните държави вземането на властта не е самоцел! В западните държави също има корупция, но там мнозинството интелигентни хора е наясно, че с нея преборването е невъзможно, затова не се води по лозунги, а РАЗСЪЖДАВА! В западните държави правителствата са далеч по-отговорни от настоящото българско, но пък и опозицията няма нищо общо с костовското лицемерие и с бойкоборисовската мутровщина! Посочи ми последната западна държава, в която легалната власт е била свалена от платени кравари... Ти и останалите поплювковци тук, с мислене като вашето заслужавате да ви грабят, заслужавате нищичко да не ви оставят!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Тройната опозиция роди поредната глупост. Ако беше дала по 100 лева на бедняк, щеше да ощастливи поне някой, а сега прави напъни да роди нещо "велико", хвърля пари и хартия на вятъра!
12
0
 
0
 
! Отговори
DETELIN KIRCHEV - PR преди 15 години
.... И СЕ ПРИТЕСНЯВАМ , ЧЕ 500 000 ЩЕ СТИГНАТ МММММММХМ , ДАЖЕ НЯМА ДА ОПРЪТ ИЗОБЩО СПОРЕД МЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПЕЧАТАТ ПООООООНЕ 2 000 000 ТАКИВА БЛАНКИ ! ПОНЕ !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що ми е 1997 да рипам кат улаф и накрая да работя за 500 лева като служител когото всички оплюват ли. Без мен този път.
10
0
 
0
 
! Отговори
син на НАРОДА преди 15 години
И тия тръгнаха с позиви да свалят власта!То,ако ставаше така...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде си ти 1997
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доста сте ограничени от към мозък ! Дайте тогава да оставим коалицията да си ни краде и да се премирим с управлението. "Крадливо, крадливо...какво да прайме". Вие сте поредния, *** до безобразие българин. Явно комустическата с-*** ви е еб..а майката.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И хабят хартия за това?! 500 хиляди листа?!? Една цяла гора се унищожава само заради пародийните усилия на шайка смешници да свалят от власт чрез изнудване законно избраното правителство на Република България??!! ПОЗОР!!!!!.....
6
0
 
0
 
! Отговори
KINGMARTIN преди 15 години
Трябва да се свали това правителство!Трябва да се премахне най-вече властта на Доган.обаче във момента аз не виждам достойни хора който могат да управляват страната ни в този така важен момент от развитието й.
5
0
 
0
 
! Отговори
Горд, че е българин преди 15 години
Ще бутнем и него, ако стане така. Така става в демократичните държави. Не може цял живот да си траем и да гледаме как ограбват държавата и авторитета ни. В западните държави е срамно да кажеш, че си българин. Имиджа ни е на крадци и мафиоти. И това не е само заради циганорите и дребните мошеници.Аз не искам да ме е срам, че съм българин. Който му харесва да си трае.
4
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Хубаво - тва правителство е корумпирано и крадливо, ще го бутнем, ще си отиде по един или друг начин. А каква е гаранцията, че след 4 години по това време няма да викаме пак същото - "Това правителство е крадливо, да го бутнем"???
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква е тази "Заповед за уволнение", какви са тези глупости- "Аз съм европеец"? ГЕРБ, ДСБ и СДС да спрат да се излагат с такива идиотщини!
2
0
 
0
 
! Отговори
malen4o преди 15 години
че го бутнат ама не сега, когато той реши тогава, щото той е шефът!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев е наглец !!! Истината е, че този човек не може да управлява и асансьор, а управлява страната ни в най-важния момент. Да свалим червените крадци и башибузука на Доган Паша !!!!