Не плюйте по ЕС, препоръча Грънчарова

Тази ЕК познава най-добре България и иска от нас да се види, че системата работи, че парите не потъват, посочи евроминистърката
2 дек 2008 09:16,
20
Не плюйте по ЕС, препоръча Грънчарова
Снимка: БГНЕС

"За съжаление периодът, в който държавата положи много усилия, за да се промени ситуацията след последния критичен мониторингов доклад на ЕК, се оказа недостатъчен", каза пред bTV министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Оттук нататък трябва да проверим какво се случва и да начертаем какво правим по-нататък, посочи тя.

"Самата аз реагирах след решението на ЕК и в НДСВ обсъждахме защо това се случи. Включително и днес политическото ръководство на партията и на парламентарната група ще коментираме този проблем", уточни Грънчарова и добави: "Но нашите отношения с ЕК не се базират само на пари.

С тази ЕК ние преговаряхме и подписахме договора за присъединяване на България към ЕС. Това е Комисията, която най-добре познава страната ни. Ако ние не четем правилно доклада на Марк Лий, няма да променим нищо и ще се връщаме отново и отново там, откъдето сме тръгнали", категорична е Грънчарова.

"Основното, което се иска от нас, е да се види, че системата работи, че процесът може да се проследи", посочи тя.

"Оперативните програми, корупцията са безкрайна тема и ако не се види, че нещо там се прави, ще продължат тези проблеми", допълни министърката.

Грънчарова каза още, че през февруари чакаме нов доклад на ЕК за Съдебната система и вътрешните работи.

"Въпросът за оставките е политически", според нея.

"НДСВ ще има позиция за промените, които трябва да се случат и ще ги представи на Съвета на тройната коалиция в петък. Но това не значи, че става дума само за персонални промени. Това, което искат да видят нашите партньори, е ясно, че няма политически натиск върху усвояването на европейски средства. Необходимо е да се види какво значат европейски средства и европейски проекти, различни от националните", уточни Грънчарова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
БУДНИ БЪЛГАРИ ! преди 15 години
.......... да ги гепи крадливата тройка ! Да ги изхвърлиме на бонището братя !
18
1
 
0
 
! Отговори
Svetlana преди 15 години
Mi spored men vremeto se e okazalo nedostatachno da pokriat kakvoto sa otkradnali i da zabludiat Evropa. Za kakvo drugo da ne im e stignalo vremeto?
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая като я гледам се едно от някой порно филм излиза.Каквото се е напудрила....че и доволна.
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4uvate li komunqgi, ne pljute po EU!
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти не гледаш ли в БНТ 500 агента на ДС имало.Каква свобода на словото ?
14
1
 
0
 
! Отговори
kujo преди 15 години
преди броени дни Куйович сподели, че определени кръгове у нас искали да свалят правителството. Каза и, че не са били допуснати важни свидетели в залата ... Не видяхме статии и коментари в 'дневник' и 'капитал' ? Не се и учудвам от липсата на такава информация ! Свободата на словото не е особено актуална у нас...А да не говорим за обективната истина... Не чухме и коментари от т. нар. о.з. ... Защо ли не ги чухме ? А може би не са получили диск по пощата с 'класифицирана' информация ?
13
1
 
0
 
! Отговори
професор Люсо Георги преди 15 години
да си купи по-мек и удобен килим, за да не я болят коленете, докато *** спаружената мръвка на ония *** Паси-то! За тебе другарко Грънчарова измислиха министерство само и само ти и онова *** Монито да сте все така щастливи заедно. Всъщност с политиката си той би могъл да се окачестви като национален предател (и най-незаслужено обра плодовете на труда на предшествениците си), а ти Другарко - ти си нищо повече от обикновена селска пачавреса. Да поне от дудуците, които въртиш, да ти изчезнат кариесите в миризливата лъжлива муцуна!
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kratyk bil sroka?!?!?! gryncharova, za kakyv srok stava vypros??!! Polsha se podgovtiha za evrofondovete 3 godini predi da vliazat v EU, a nie koga pochnahme?? Ne, nie izobshto ne sme pochvali, za da mojete da gi okradete na spokoistvie. Kratyk e bil sroka da gi okradete oshte poveche nali?
11
1
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Прав е Пасито,членството в ЕС е голям: а) купон б)ку...
10
1
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
За съжаление периодът, през който държавата положи усилия беше кратък! Ами да от целия мандат на правителството на "Светата тройца" само 2-3 месеца на някакви подобия на усилия е кратък период. Така е! И затова справедливо ни спряха парите. Точно това е причината! Периодът беше много кратък!
9
1
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
..."Необходимо е да се види какво значат европейски средства и европейски проекти, различни от националните"...,ЕХ..., ГРЪНЧАРОВА...,Нищо не си разбрала от Е.С.!!! От Е.С. ще приемат всяка процедура - дори обикновенното натдаване, като на пазара за една кокошка..., но НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМАТ, УМИШЛЕНО ОПОРОЧЕНА ПРОЦЕДУРА И ХАРЧЕНЕТО НА ПАРИ БЕЗ КОНТРОЛ, КОЕТО ПРАВИТЕ В МОМЕНТА!!!Освен това от Е.С. искат е ясно и четливо да кажете и напишете в НК:Законни са, политиката и бизнеса..., НЕЗАКОННА е престъпността...Законно е и политиката да изразява точно определени икономически интереси - на работещи, на дребен или среден бизнес, земеделци и т.н... , Незаконно е бизнеса, за да спечели, да използва в сделките си престъпни групи или политическа корупция(ТОВА Е МАФИЯ)...ОСОБЕНО НЕЗАКОННО, е управляващи политици, да използват държавните служби за насилие(днес е ДАНС), за да рекетират бизнеса и престъпността с "Лично техен и партиен данък"(ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ)... СВРЪХ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е..., когато се съюзят - политици, бизнесмени и престъпници, за да използват трите вида насилие(държавно, икономическо и физическо), за да ОГРАБВАТ ЦАЛАТА НАЦИЯ, ЧЕ И ФОНДОВЕТЕ НА Е.С. ...Това е ново световно явление, носителите на което сполучливо са наречени от някой - КЛЕПТОКРАЦИЯ!!!Лечението, на това болестно състояние има две стъпки...:1. Избори!2. Съд!ТОВА Е МНОГО ПРОСТО..., ПАРИТЕ ЩЕ ДАЙДАТ СЛЕД ТОВА САМИ!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Конституционният съд в Тайланд свали премиера,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,палячовци,палячовци,палячовци,п алячовци,палячовци,
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Грънчарова е знаела още преди месец, че парите по ФАР ще бъдат спряни. С нея са водени консултации от ЕК и са я ползвали като някакъв начин да се каже на правителството че с злоупотребите трябва да се спре. Ако наистина г-жа Гръничарова иска да не се хвърляъ упреци срещу чиновниците от ЕС тя трябва да каже истината за стотиците сигнали за кражби и злоупотреби с европейски пари които са стигнали до Брюксел. От този момент натаък всеки като нея прави престъпление срещу страната като крие истината за спрените пари. Трябва хората които са получавали предупредителни писма от ЕК да излязат пред медиите и да кажат какво е ставало последните 6 месеца след замразяването на програмите през юли 2008. Защото нашето престъпно правителство се прави на изненадано и твърди, че ЕК е сипела похвали за прекрасната му работа.
6
1
 
0
 
! Отговори
х преди 15 години
Козлодуй ?А кой осигури подслушванията на всички Бьлгарски Посолства в Израел ?А кога ще вьрнете Рила планина вие от НКВД на Бьлгарския народ ? В Закона е казано - за измяна кьм Родината ...Смьрт ! А кога закона ще бьде спазен и тази предателка заедно сьс Соломон Паси ще бьдат вьзмездени ?
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато си дойде детето ви от училище и има двойка, какво казвате?Ех този *** учителя! Как можа да пише двойка на детето? Не!!!Търсите отговора от детето а не от учителя.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от заслужили любовници, които се изказват като последна инстанция! Ако не можеш да четеш правилно какво пишат хората от ЕС накарай Пасито да ти почете!
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da ti pluna na dyp4icata otzad, za da vleze po hluzgavo. 6tom nqma rezyltat, zna4i nikakvi ysiliq ne sa polojeni. v BG kolkoto pove4e krade6 si tolkova po nevinen...
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PO DEBELOGLAVI SASHTESTVA NE SAM VIZDAL PODAVAJTE OSTAVKI BE
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А пък вие не говорете глупости!Какво много е направила България.Трябва да се говори конкретно с факти и те да се докладват на ЕС може би от Вас не от мен!