Няма забранени коалиции

Главният въпрос за Сергей Станишев е коя партия ще бъде водеща
26 дек 2008 11:06, Петя Славова
69
Няма забранени коалиции
Снимка: БГНЕС

Още веднъж премиерът поиска телевизионен дебат с Бойко Борисов, защото двамата са лидери на двете водещи партии в страната.

„Аз съм готов във всеки един момент, но хората очакват това да бъде сериозен политически дебат” – отбеляза още Станишев.
 
Той още обясни по повод на евентуални бъдещи коалиции след изборите, че през 2005 г. Симеон Сакскобургготски е казал, че никога няма да прави коалиция с БСП, но резултатът от изборите и волята на народа сама му наложила това.
 
Така премиерът категорично съобщи, че няма да се подпише с кого не би правил коалиция.
 
Главният въпрос е коя партия ще бъде водеща, заради което и няма забранени коалиции.
 
Иначе късметът на Сергей Станишев, който му се паднал в коледната баница, е бил успех във всички начинания.
 
„Пожелах си България да се справи с предизвикателствата, защото това, което се случва в света се усеща вече и в България”, посочи още Станишев пред бТВ.
 
Премиерът обясни, че страната ни в момента има стабилна банкова система, която има добра ликвидност и не е засегната от кризата така, както са засегнати банките в много европейски страни.
 
Освен това премиерът се позова и на големия резерв на страната, който възлиза на 28 млрд. лева.
 
По повод на спрените пари по еврофондовете премиерът каза, че не сме били подготвени достатъчно за изготвянето на проекти.
 
Станишев е категоричен, че думите „България е най-корумпираната страна“ е едно лошо клише и трябва да работим много, за да я опровергаем и да покажем, че се учим.
 
Станишев каза за себе си, че е един от най-големите еврооптимисти и винаги е работил много за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никакви коалиции не са изключени в името на властта - дори с дявола. А за кадърност при Станишев е МНОГО ТРУДНО да се говори.Знаете ли защо ни спряха парите от Европа - много просто - защото Станишев не събра смелост да се противопостави на съдебната и криминалната мафии.
7
0
 
0
 
! Отговори
съвсем случаен преди 15 години
Защо точно днес на на този светъл ден и празник за цялото християнство ни занимавате с тези които мислят само за ПАРИ И ВЛАСТ И ЗА КОИТО ДА СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА Е АЛФАТА И ОМЕГАТА НА ТЯХНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ? Откакто се помня на този свят все комунисти ме управляват и все чакаме светлото бъдеще и все най-големи успехи са постигнали те във всичко. Погледнете държавите които бяха на нашия хал, че те са на светлинни години напреди Словакия, Румъния, Балтийските Републики, а да не говорим за Полша, Чехия и Унгария. На тях не им ли пречи гнилия капитализъм? Изглежда всичко е от нас - НЕ НИ СА КАЧЕСТВЕНИ УПРАВНИЦИТЕ - КАТО ИЗГНИЛИ ТИКВИ СА, ЯЗЪК ЗА КРАСИВАТА НИ ПРИРОДА, ЯЗЪК ЗА ГОДИНИТЕ НИ - МИНА НИ ЖИВОТА В ГЛУПОСТИ ХОРА!!!!!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Български патриот преди 15 години
Първият е книжен, а вторият пуполист! И двамата са много слаби в практиката за управление на държава. В някои моменти са смешни и жалки. Те могат да бъдат харесвани само от слаби, малко знаещи и службогонещи хора. В България има много хора, които стоят над тях. Първият лъже и краде повече, а вторият иска да омае и заблуди простолюдието! Народе!!!!! Внимавай и гласувай с отворени очи! Пази се от комунисти, царисти и еничари! С Бог напред и след Костов, Димитров и Борисов! С ЕНП напред! Без Каракачанов, Личев и Ковачки! Те са последната патнерица на Болшевиките!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от какво да го е страх Бойко да дискутира с премиера,че то всичко го виждат хората - и лошото управление и масовото крадене и корупцията и това,че все още си ни управлява ченгеджийската върхушка барабар с мутрите и че Сер-гейчо е една маша в ръцете им - много естествено е признанието му,че е готов на всякаква коалиция,която да го остави на власт, а Бат Бойко ще го видим като минат изборите...на мене ми се чини,че и той е един от тях...нарочен за политик...
4
0
 
0
 
! Отговори
мишок преди 15 години
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП -ГЛАСУВА ЗА ДОГАН!БСП СА ПРИДАТЪК НА ДОГАНОВАТА ПАРТИЯ!
3
0
 
0
 
! Отговори
Delamarsh преди 15 години
Бойко Борисов е в опозиция и отказва дебат с министър-председателя? Това е феноменално, защото би трябвало да има много въпроси за задаване. Но не. Него го е страх - че е бил съдружник с Пашата, че е той самият се е издънил, че е просто глупав. За мен това доказва, че е ***, изхабена нерешителна мутра.
2
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатеца преди 15 години
Сладка е властта,сладкаааааааа.Абе кой ще изпусне салама и ще хване сухия хляб.Политиците за сетен път доказват че са добре платени к,,у,,р,,в,,и с бели якички.***,много мирише на *** в тая държава.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз се наемам да идзляза на ДИСПУТ (г-н премиер, думата "дебати" няма единствено число) с господаря Дмитриевич и му гарантирам, че ще му е трудно, много трудно.