Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално

В Македония живеят етнически българи, категоричен е Борисов
5 фев 2009 23:30,
145
Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално
Снимка: БГНЕС

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоз пък Боби му вика. Да не си спал с него. Хаххахах!
83
0
 
0
 
! Отговори
fan преди 15 години
*** ***!
82
0
 
0
 
! Отговори
зевс преди 15 години
Препоръчвам г-н Бойко Борисов да потърси кадърни кадри и на другите планети /марс ,юпитер ,венера...../, а може и на други галактики.
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 81:Ти сам ли го измисли това или го чете някъде? Спря ли да пиеш?
80
0
 
0
 
! Отговори
комунист преди 15 години
Ало, 77 не обиждай нашето момче Бойко, защото той си е комунист та дрънка. Ако искаш да знаеш когато комунистите се преименуваха на социалисти той си остана не човек а желязо - комунист с партиен билет в джоба и с комунистическа мисъл в главата. Сега такива като тебе антикомунисти се опитват да си го присвоят, но ние не си го даваме.Той има да ни свърши още много работа и както виждаш я върши.
79
0
 
0
 
! Отговори
Нестороф преди 15 години
До 78:Ти ли си София бе ***. Да не би да си шизофреник, който е побрал 2 милиона личности.
78
0
 
0
 
! Отговори
Mitaka преди 15 години
Лично аз ще гласувам за Бойко. Може да е всякакъв, може нищо да не може да направи, но поне ще се опита да резне клончето на лумпенизираните жълтурковци, *** и депесари. А само заради това си струва да се опита. Ще кажете - стига експерименти !Ами добре - тогава кой ... ?
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София мрази кмета!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май се насрахте от шубе, а мръсни лумпенизирани *** / и всякаква др. жълто депесарска ***/? Евалла Бойко - с това си изказване вече си над 30% - ***-*** им гадна бандитска!
75
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Ако лютвито си мисли че 1 000 000 *** и 700 000 потурчени *** са "добър" материал--значи е луд. Какво се правят че не разбират--много българи мислят като Бойко--и са го казвали. На хората им писна от *** безчинства и турски мохабети ,от бездарни управляващи и нищета. 20 години всеки дебне за някоя клюка или изказване , и започват да умуват и да тълкуват, само с една цел - да не им вземат кокала. Пък и медийте като гръмнат за някоя глупост и я дъвчат седмици а аз блъскам за 380 лв. месечно и ме ограбват,мамят ме , хранят ме с *** , доят ме монополисти , бият ме мутри , рекетират ме катаджий и много други весели неща - но аз не съм важен. Повръща ми се от интриги - *** и башибозук- това е .Помислете.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що ли драскате толкова много ? Тия които ще изберат Бойко изобщо не ги интересува как го "плюят". Така или иначе по свестен от него НЯМА за сега !!! Комунистите и ДПС ще духнат супата на изборите !
73
0
 
0
 
! Отговори
Нестороф преди 15 години
Нищо против пенсионерите, но е време да не гласуват по спомените за БКП, но все пак са си промити мозъци. Времето когато е било нужно да се изявяват е минало. Сега е ред на по-младите.
72
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 15 години
boiko,mnogo e tajno tova koeto kazva6,no e fakt.turci,*** i pensioneri ne sa i ne mogat da badat grabnaka na edna darjava.zdravomisle6toto,sposobno.inteligentno naselenie be6e progoneno ot bolgaria poradi mizernoto politi4esko upravlenie i bezkrainite ikonomi4eski problemi v stranata.ti si moj 4ovek,ti si tozi koito izrazjva mislite i 4uvstvata na istinskite bolgari.povjrvai,povjrvai mi i az i vsi4ki moi priateli 6te glasuvame za tebe s dve race.opitite na sa6tite tezi,***,tur4ulj i pensii da klatjt lodkata,generale,6te zavar6at s golemo cunami koeto 6te otnese smetta i 6te po4isti bg.draj se boiko,s tebe sme.
71
0
 
0
 
! Отговори
kiki преди 15 години
Abe covek, kakvo ti precat pensionerite???Ili ti niamach namerenie da stavach pensioner?:-)
70
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 15 години
DO 65;SRUBKI IZMEKJRINO I G***ZOBLIZECO,NIE OTDAVNA SME VI PRIZNALI ZA PREDATELI I NE VI ISKAME NI JIVI NI UMRELI.NIE SI ISKAME PROVINCIA MAKEDONIA NASILSTVENO OTKASNATA OT BOLGARSKATA NI TATKOVINA.A TI MOJE6 SO SITE TVOITE RODNINI I PRIATELI DA ODI6 VO ADOT.PREDATELITE,NE6TASTNIKO,NIKOI NE GI OBI4A,NI SVOI NI 4UJDI.ZATOVA OT MEN SIKTIR SEPTIMINITI.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама Г-н Борисов обижда българите като сравнява тези комплексари македонците с нас,защото те дори вече не са и македонци,останали са само сърби и албанци!
68
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Бойко,извинявай,че не сме достойни за Теб,ние не те заслужажаме!Ще посипя главата си с пепел,но в София къде ти пепел?
67
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пешо преди 15 години
Рейтинга на ББъто го формира точно този "материял", който е в България, а не онези които са "избегали" в Чикаго и които искат техните "деца да се занимават". Не стана ясно с какво да се занимават. Всички телевизии пуснаха записа. Там простотиите се чуха едно към едно, така че тези, които говорят за манипулация, очевидно са хора на Кмета и самите те искат да манипулират.
66
0
 
0
 
! Отговори
fan преди 15 години
Че кое не е вярнов това което е казал Боби Борисов? Направи града ни привлекателен за 2,000,000 души ( иначе защо идват тук)! А сега искат да го спрат да завземе управлението на държавата!!! Прав е , че в момента ни мачкат турци, *** и пенсионери, но когато дойдем на власт ние ще ГИ МАЧКАМЕ!!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Voivoda преди 15 години
Abe bratle Boiko glejdai si problemite v Balgariya i zabravi Makedoniya. Tezi hora tam shte ve obichat kato gi priznaete kato Makedonci a ne prez 200 godini da gi pravete che sa Balgari. Ta taka li ne shvashtash veche che te ne iskat da se Balgari, nikoga ne sa ni bili. Yasno e che tryabva da imame podobri otnosheniya, ama takav premier s takiva idei retko moje da izgradi dobri dobro-sasedski otnosheniya s Grciya, Srbiya ili Makedonija.