Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално

В Македония живеят етнически българи, категоричен е Борисов
5 фев 2009 23:30,
145
Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално
Снимка: БГНЕС

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Не виждам кое не е в преди 15 години
103 - още по-дбре че казал точно това в което го обвиняват. Много правилно изказване.
103
0
 
0
 
! Отговори
maka преди 15 години
Слушай ти, радостен мислител! Цяла България чу по всички телевизии какво каза този титан на мисълта. Така, че спрете глупавите оправдания. Този човек не става за това за което се натиска.
102
0
 
0
 
! Отговори
без значение преди 15 години
ДО НОМЕР 100: аз няма никога да гласувам за БСП,но няма да гласувам и за човек ,който не мисли какво казва.значи ли момче,че той ще ни обижда/пенсионерите/,да ни плюе а ние да казваме че дъждец ръми.Що не попиташ майка и татко ти какво мислят по въпроса за лошия материал и глупавите пенсионери и то всички без кавички
101
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
PROST PROST 4AK DRANKA! MOZAKA MU E KATO NA MALKA ***!!!
100
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 15 години
Ами то се видя що за материал си. Обидил се бил и хайде при БСП.
99
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 15 години
Че какво да каже ? Не го ли виждате ,че е в критическата възраст и много му се насъбра ! Личи му напоследък от всекаде ,ама нали все той ви пред очите ,не го забелязвате ! Какво да каже една мутра в критическата си възраст ? Той е изтощен и има болен агресивен вид !Съвсем нормално състояние .
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http:// .4shared.com//file/84033692/1804ce3a/BBorisovChica g%20o.html?err=no-sess
97
0
 
0
 
! Отговори
радост преди 15 години
Чуйте истинските думи на Бойко Борисов, те са силно изопачени в медиите! Аман от ощипани моми, дето приемат всичко лично и не се замислят. Скъпи българи, гласувайте с разума си, не се поддавайте на евтини манипулации!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При толкова много чалгаджии, кючекчии и неможещи да мислят, няма начин да сме качествен материал като нация.Колкото и да ни е криво.Язък за малкия процент качествени....
95
0
 
0
 
! Отговори
Asparukh преди 15 години
Ti ot Keniya li si Bo-no-bo ?Govorish kato chovekopodobno!Za 380 leva kolko kg banani mojesh da kupish,a?Ay zavaliyata..A moje i ot zooparka da si ofeykal..
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз си мислех за Бойко да гласувам, ама нещо взе да ми намирисва,че само на думи....действа, пък на дела нещо хич го няма, затова ще гласувам за КОШЛУКОВ, щото тез комунисти ми разказаха игричката
93
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Да наречеш "лош материал" 2-3 милона хора. Здравата го закъса генерала. И хубаво че непрекъснато показва ниското си ниво, за да може О'ВРЕМЕ да си направим съответните изводи. Не ни трябва шут в политиката като Жорж Ганчев или Сидеров, а някой който може да демонстрира конвергентност, интелект и самообладание.
92
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
се създава само в школата симеоново и на позитано..а и в спортното училище..да видим кои са нашите милионери и кои школи са завършили!Българино, защо пращаш децата си в СУ..икономически университети у нас и в чужбина..Искаш ли да успеят децата ти .. да стават борчета ..полицаи...Пак задминахме Запада ...
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 91:Ето това показва, че си лош материал. Обиди се от думите на един човек и като едно поне 60 годишно дете ще отидеш в другия лагер само и само на инат.
90
0
 
0
 
! Отговори
без значение преди 15 години
много симпатизирам на ББ,защото ми харесва,че не шикалкави и си казва каквото мисли.казвах на близки и познати да гласуват за него,щото няма алтернатива.как се чувствам сега след като съм глупав пенсионер и лош материал според ББ аз си знам...много кофти.Как можа кажеш такава обида за един милион ,които ти симпатизират "от два и половина"? Абсолютен политически гаф,който още не е осъзнал,че загуби от раз поне 500,000 пенсионерски гласове.Какво си мислиш ББ,че всички 2,5 мил.пенсионери са за БСП !? Е,сега може да стане и така.
89
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Правилното заглавие е "Смешни признания .....". Те, Цветанов, Борисов, Младенов и цялата компания наречена ГЕРБ, продължават да се оливат. Ако млъкнат, може би ще е по-добре за тях.
88
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Бойко Борисов си търси ортаци за новите кражби които готви.Защо не си публикува имотното състояниеVМалко ли се нагуши от мутренските си години.Колко прилапаха с Цветелина и как купиха СИБАНК?А колкото до младите дай им чалга силикон дрога сипвай им по малко в копанята и си живей живота.А тия дето заминаха и се устроиха трябва да са луди да се върнат освен ако им обещава да се нагушат на гърба на народа като Николай Василев и Милен Велчев царските блюдолизци.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз мисля, че този път Боби Борисов се оля.
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аууу здравей Алеко! Кога пуснаха интернет на онова място горе. :)
85
0
 
0
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 15 години
Жив е той! Жив е моя Бай ***!Дано му дадат думата на закуската при Обама, че тогава да видите на какво е способно мойто момче! Само едно не ми харесва - комунистите са си го заплюли за техен човек и на изборите ще си го изберат. Пък и той от къде успя да научи толкова мурафети комунистически? При Царя стажува ама при онзи другия - Тато школата много лошо му се е отразила. Абсолютно същата мисъл, същото интелигентно излъчване и същата любов към народа. Едно към едно копие! Дано се сети моето момче да потърси Дочоолу и Гочоолу на изборите, че иначе му е спукана работата. Ама като знам колко е оправно момчето в мутренските работи, няма начин да не ги мобилизира онези майстори на изборните далавери. Пък след това всички ще ревнат гордо:"***! ***!" Малко остана! Дръжте се за моето момче *** Балкански-юниър! Той ще ви оправи!Пък ний с Тато ви ще ви наблюдаваме сеира от горе.