С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа

Обяви синият лидер и призова за бързи общи действия вдясно, иначе "ще бъде пагубно за България"
3 мар 2009 13:00, Златко Желев
72
С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Ако не сменим това правитество, няма да имаме меко кацане. То няма е да е кацане, а катастрофа с пожар и много жертви".

С тези думи лидерът на СДС Мартин Димитров коментира икономическите анализи, които представят България като страна, по-малко засегната от световната икономическата криза.

Според него изходът е да се направи всичко възможно за общи действия вдясно, за да имаме демократично управление.

 „Ако се повтори по някакъв начин мандата на ДПС и БСП, може би този път заедно с коалиция „Напред” на Ковачки,това за България ще бъде пагубно. Това ще превърне България в забравената и последна европейска провинция. И тогава няма да ме питате за „кацане”, а за катастрофа”, добави Мартин Димитров и предупреди, че идва огромна безработица и тежки икономически проблеми, ако управляващите продължат да злоупотребяват с европейските средства.

Имаше злоупотреби с европейски фондове и те бяха спрени. Сега фондовете, които се отделят за борба с кризата и те са на път да бъдат откраднати. Опитите да бъдат откраднати антикризисните фондове преминават всякаква граница на приличие и на морал”, каза синият лидер.

За евентуалната дясна коалиция Мартин Димитров каза:

Водим разговори. За нас е ясно, че СДС влиза сам в следващия парламент. Търсим обаче разговори с други десни партии, защото е важно да формираме кабинет и дясно управление. Тези разговори ще завършат скоро. Ще направим национален съвет, на който да вземе окончателното решение. Търсим обединение, което да гарантира гласовете за демократично правителство”.

Синият лидер уточни, че на 10 март, когато е насрочен Национален съвет на СДС ще бъде взето решението за коалиционната политика. Въпросът за намаляване на прага за влизане в парламента и обединяването на парламентарните избори и тези за евродепутати Мартин Димитров коментира с думите:

Трите партии – БСП, ДПС и НДСВ са обърнали цялата работа в едно безкрайно наддаване и надлъгване, и спазаряване между тях. Този вариант не може да бъде изключен. Никога не можем да знаем в „тъмната стаичка”, както казваме на тройната коалиция какви сделки се сключват.

Пълно безобразие е в последния момент да се намаляват или увеличават праговете за влизането в парламента, да се решава за мажоритарни избори.Това се прави години по-рано. Иначе става пълен хаос и никой не знае какво се случва. БСП и ДПС нямат сметка от избори „две в едно”. Те искат избори в разгара на лятото, може би юли месец, когато се отива на твърдия грант. Когато демократично мислещите хора са на море, на планина, на село. Има по-ниска активност, докато твърдото ядро на БСП и това на ДПС гласуват. Това им е целта - твърдите ядра", завърши той.

 

 


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Doc преди 12 години
Съгласен съм, че е време БСП да си ходи и една от причините е, че никога в новата история на Бг не се е водила толкова дясна политика, а едва ли това е най-доброто по време на криза. В сравнение с БСП партии като СДС и ГЕРБ са много по леви и е нормално да се обърнем към тях.
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
Костов вече се ос.ра, няма какво платените му ПР тук да лъжат..Всички дотук са криминално проявени - БСП, ДСБ, ДПС, СДС, НДСВ - доказаха го изборите от '89 насам..Друг е въпросът, че на някои очевидно им харесва пак да ги е'бат' и крадат...На нас обаче ни стига..
69
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
'Ако'...цапа и мирише...'Напред' не могат да се коалират с ДПС. М Димитров говри пълни глупости..Възможни са комбинации обаче между ГЕРБ и БСП, Атака и БСП, Напред и БСП..
68
0
 
1
 
! Отговори
Kalin преди 12 години
СДС Люлин настоява Мартин и неговата клика Юруков, Сотиров и другите клиентелисти веднага да си подадт оставката. НИе считаме, че те работят против интересите на СДС. Те водят партията към гибел. За 2 месеца Мартин нищо не направи за СДС, освен желанието да говори глупости.
67
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Румен Петков .."трябва да отдадем дължимото на настоящото управление на правителството за това, което направи за българския бизнес, независимо от финансовата криза."а ето я и дясната политика на червените барониплащаме вече 25% повече за автомобили и смет!плащаме 50% повече за данък сгради!храните по-скъпи от същите храни на Запад!Заплатите ...мизерни!Получаваме най-ниските доходи на глава от населениетоот целия Евро съюз!!!Не получаваме по-ниски заплати от сърби, македонци, хървати..босняци дето не са в евросъюза!!!Албанци и косовари отдавна ни задминаха по доходи!Въведе се ЕВРОТО в Косово и Черна гора като разплащателна валута !!!Отидете до Турция и вижте..няма ченж бюра...пазарува се в евро, долари..левове..лири...рубли..вижте им гостоприемството и начина на мислене при правене на бизнес!Вижте им пътищата, чистотата!При 18 милионен град като Константинопол няма задръствания!!!У нас царства мутрата!Цар мутра б.б.цар мутра сатана Гейпрезидент гоце на ти с мутри галеви!маджо..пашата..маргините..ген любен гоцев..наркоманията се е ширнала!ченгетата си пият кафето с наркодиларите!ад е пред всяко училище!ад е в Дружба, Люлин..Младост...бакърена...нацията и младежта се алкохолизира!*** на нацията е повсъвместна!Липсва средна класа от интелектуалци, да дърпа масата напред, да работи за промяна на манталитета!Доктори, професори, учители..учени..с по- ниски заплати от чистачка на летище София, от чистачка в Мин.съвет..Народно събрание!Защо нито една политическа сила до днес , не се ангажира за въвеждане на Западните ставки и съотношения на заплатите между отделните категории трудещи се..полица..професор..учен..доктор..учител..адвока т...чистачка..министър..депутат...президент..
66
0
 
1
 
! Отговори
НЯМА ВРЕМЕ преди 12 години
От лятото до сега дремахте като мисирки,а сега се разбързахте!:(
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
S toia pich SDS si napravi harakiri.
64
0
 
1
 
! Отговори
лесли преди 12 години
Да намират формула за обединение десните,най вече СДС и ДСБ,и то скоро,а да не се ослушват.Щото трябва време да афишират това обединение.Не трябва да пропиляват тази все пак надежда за България.Голяма ,малка, все е нещо.Трябва да започне нещо да се променя и да потръгне в тая изстрадала държава.Сега всичко е застинало и нищо не се случва.Безвремие,като по комунистическо време.Само прехвърляме от скандал в скандал.Идва новия и забравяме стария.А на разни комунист. агитаторчета не смятам да отговарям.Те са смукали от някъде под някаква форма и сега ревностно бранят кокала.Но трябва да им избиеме кокала от устата.Всички обединени демократи.Гласуване на изборите.Това е възможното,което може да се направи за момента.
63
0
 
1
 
! Отговори
milko преди 12 години
СДС Младост искаме нови избор за председател на нашата партия. Мартин работи против нашите интереси, тъй като СДС не може да влезе самостоятелно в парламента с тези беззъби хора. Мартин е смешен и за нищо не става.
62
0
 
1
 
! Отговори
марло преди 12 години
Нищо не пречи двете политически сили(СДС и ДСБ), в подходящ момент да се обединят. Което означава, че заедно могат да бъдат сериозна алтернатива в българския политически живот на фона на наближаващото господство на такива чалга-милиционерски формации като ГЕРБ и АТАКА, претендиращи да са "десни". И това доживяхме да видим, майчице мила: милиционерите да се мъчат да се представят за десни!
61
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Нека се изясним!!!И днес червените барони провеждат дясна политика срещу народа и лява политика спрямо червените фирми!Аз искам политика в интерес на България!Да се спре с износа на капитали!Да се инвестира в страната!Да бъде създадена средна класа от интелектуалци, която да е мотора на промяната!Да се инвестира в нови технологии!Да се инвестира в инфраструктурни проекти!да се търси алтернатива на сегашните енергийни източници..Да се инвестира в образование, здравеопазване и фармация!Вдигане на изискванията пред студентите!днес нивото е много ниско!не сме компетативни със Запада!...Всичко друго е бля бля бля...Искаме конкретни програми!Да се видят новите лица !Да се видят кадрите които ще осъществяват тази програма!Явно б.б. няма кадри!ДСБ и СДС да не се бавят времето напредва!Да се почувства присъствието им и в най малките селца!Борбата не е само за София и големите градове!Днес правителството среща само 10% подръжка!Да не губим този авантаж!както вече писах но политици и преса го манипулират, за ДСБ и СДС ще гласуват над 30% от българите и тази коалиция би могла да бъде 1 политическа сила изпреварвайки герб!не проигравайте този шанс!
60
0
 
1
 
! Отговори
ДЕМО преди 12 години
При обединение на СДС с ДСБ - ЩЕ ИМАМЕ СИЛНО ДЯСНО ПРАВИТЕЛСТВО,НО САМО,АКО СЕ ОБЕДИНЯТ....Да пребъдат СДС и ДСБ! Долу комунистическите мафиози!
59
0
 
1
 
! Отговори
Фарс преди 12 години
Абе то не се знае този файтон дали ще влезе в нов парламент, Мартинчо?!?!Ако не влезе, кво праим, мойто момченце?!?!А най верлоятно е да не влезе?!?!
58
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Samo obedinenie na DSB i SDS shte dade vazmojnost za djasno pravitelstvo i otarvane ot triglavata kradliva koalicia!
57
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
За мен, като човек с десни убеждения е много страшно, че дясното пространство излъга моето поколение. Заглавието на статията обаче е СТРАШНА ИСТИНА.
56
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 12 години
Да беше прочел една кратка и ясна "Програма за управление", че да те разберем и теб, мойто момче...СТИГА С ТВОИТЕ ЗАКЛИНАНИЯ..., днес никой не слуша такива глупости..., а и от БСП лъжат по-"сладко" от теб...
55
0
 
1
 
! Отговори
! преди 12 години
Чърчил,лорд Марлборо-най-великия политик на Великобритания няколко пъти е ставал лейбърист от консерватор и обратно-заради единството на политическия с националния интерес!Нашият национален интерес изисква политически компромис за да се свали от власт триглавата ламя.Приветствам общите усилия в дясно.Ако Мартин(СДС) подаде ръка на Костов ( ДСБ) ще има бъдеще!!Между другото много червен *** в този форум се изявява!
54
0
 
1
 
! Отговори
:)))) преди 12 години
в политиката винаги трябва да има компромиси и е редно,колкото се може по-бързо да се ОБЕДИНИТЕ с ДСБ и тогава вие и ние българите ще се отърсим от мафиотския соц-комунизъм.Действайте бързо за обединение и Господ да е с вас!АМИН!
53
0
 
1
 
! Отговори
smel преди 12 години
Мартине много си страхлив. България има нужда от силни мъже в този труден час. Забрави за дребните сметки и за дребнавите хора. Сключвай с ДСБ договор за съвместно явяване на избори. Не виждаш ли, че тези комунисти искат да сме разделени за да може да ни е-бат майката. Айде вземи се стегни и подписвайте. Какво толкова делите.
52
0
 
1
 
! Отговори
ДЕМО преди 12 години
Eдинственото от което се нуждаят България и българския народ е ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!