Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас

И за по-сигурно обърна речта си на турски Баки Хюсеинов в Кърджали
7 мар 2009 19:21,
70
Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас
Снимка: mlsp.government.bg

Бившият зам.министър на труда и социалната политика Баки Хюсеинов спечели симпатиите на жителите на ромската махала в Кърджали днес с разкритието, че той самият е един от тях.

Хюсеинов, който от май 2008 г. вече не е заместник на Емилия Масларова, а неин съветник по демографската политика и равните възможности, се срещна с жителите на квартал „Боровец” в рамките на БСП - десанта из областта.

„Десантчикът” бе шумно аплодиран от мургавите си събратя, след като емоционално подчерта принадлежността си към ромския етнос.

„Аз съм един от вас, аз съм от миллета! Детайлно познавам проблемите на общността, бил съм 4 мандата кмет и мога да ви помогна пряко”, провикна се той в малкото кафене в махалата, собственост на известния кларинетист и виден местен БСП - активист Нешко Нешев Малкия.

За повече убедителност Хюсеинов обърна речта си на турски език. На няколко пъти той призова ромите да регистрират неправителствени организации и фирми, за да кандидатстват за финансиране на проекти по оперативните програми и да се превърнат в работодатели.

Хюсеинов даде дума, че ще назначи трудов медиатор в квартала и един на служба в местното Бюро по труда, но поиска конкретни имена на хора с образование от общността. Той не пропусна да подчертае, че БСП е единствената политическа сила, която е назначила представител на етноса на така високия зам.-министерски пост.

„Колко човека от миллета е назначило ДПС в общинската администрация или някъде на високо във властта?”, запита риторично той.

Освен това Хюсеинов уточни, че в момента е и национален координатор по интеграционните въпроси на България в ЕС.

Асен Колев, кандидат на философските науки от Националния съвет по етническите и демографските въпроси при Министерски съвет, настоя циганите да учат и български език.

„Говорете и пишете на турски, но вие трябва перфектно да знаете български, защото това е езикът на комуникацията”, препоръча той на мъжете в кафенето.

Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци.

Поради това нямат достъп до финансиране по проекти, а и не желаят да работят по ромски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
***, комунист и безродник са синоними на извратен морал!Доказателство за това е сегашното управление!
68
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Ми не гласувайте на изборите, пичове, пък после що ни управляват неграмотни *** и пюскюли?!
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СМЪРТ ЗА ПОДОБНИ КУЧЕТА
66
0
 
1
 
! Отговори
Тоя е абсолютен крад преди 15 години
Тоя е абсолютен крадец - няколко месеца преди да стане министър поиска да му издам с 50лв по-голяма гактура за кметството, като аз вземам 10 от тях, а той - 40. Кокошкар!Ама като се сдружи с Дъбчето, кражбите му порастнаха.
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ВСИЧКИ ,КОИТО МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ-АТАКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
петър преди 15 години
СТРАННО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА ТОЗИ ***.ПОКАЗВА ПОВЕДЕНИЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕДНА ПО ВИСША ОТ НАС РАСА. *** НЕЩАСТЕН. ЩО НЕ ХОДИШ В СЕЛО ДА РИНЕШ НА КРАВИТЕ НА БАЩА СИ.
63
0
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
Нали навсякъде се твърди, че били репресирани? Как "българите" се допуснали човек до министерството и няколко мандата кмет? Какви са тия простотии квоти? Това не е ли привилегия. Ставаш, неставаш, ама имаш квота. В България ще продължаваме ли да се делим на "наш" и "ваш" човек. Накой да спомена интеграция. Или като се делят на комунисти и антикомунисти, българи, турци и *** не е нужно да се конкурират идеи и качество на управление.
62
0
 
1
 
! Отговори
Kosta преди 15 години
V SQKA EDNA NORMALNA DURJAVA ZA TAKIVA IZKAZVANIQ I NASAJDANE NA RASOVA OMRAZA TOZ ``XYBAVEC`` DA E V PANDIZA I DA QDE PALKI I PI6K`I .... POSLE VOLEN NASAJDAL OMRAZA 4E TEZ *** VE4E SA 4USTVAT KAT LUV V DJUNGLA ..
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"да се превърнат в работодатели" - na kogo na muzikanti i artisti li? Cirk! "поиска конкретни имена на хора с образование от общността"... Kmeta si e kmet, politik e druga rabota... no s pari, vsichko se kupuva. Sarkozi
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Asen Kolev - jalka podloga! Za kakvo im e bulgarski - samo angliiski i hibri - ezici na budesteto!
59
0
 
1
 
! Отговори
gaga преди 15 години
фафа
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
6te zahranim pe6tite na Kremikovtzi s tazi papla4
57
0
 
1
 
! Отговори
ЛИЦИНИЙ преди 15 години
Аз съм един от вас, аз съм от миллета!"- КАЗВА ЗАМЕСТНИКА НА Г-ЖА МАСЛАРОВА.Като какъв следва да се чуствам аз който не съм от миллета и не съм от вашите хора г-жо Масларова.Оказва се ,че живеем в държава в която министри и заместниците им ни разделят по чисто расов и етнически произход. Изказването му е не само възмутително но и арогантно. То ме кара да се чуствам чужденец в собствената си родина. Г-н Главния прокурор на управляваната от монарх република ще трябва да се престраши и повдигне обвинение срещу такива лица като този който създава не само расови бариери но и предпоставки за расова омраза. УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,Огромната час от вас сте представители на малцинствени етноси.Не разбирам защо дърпате дявола за опашката, защо с поведението си създавате предпоставки за расова дискриминация. Познавайки добре историята на България ни възприемате като робски народ.Да, нашата история е наистина историята на един робски народ.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИСТОРИЯТА ВИНАГИ СЕ ПОВТАРЯ САМО, НО ВСЯКО НЕЙНО ПОВТОРЕНИЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ФАРС ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОВТАРЯТ СЪБИТИЯТА. НАСАЖДАНЕТО НА ТАКИВА РАСОВО ЕТНИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ И МИСЪПТА НА НЯКОИ ПОЛИТИЦИ, ЧЕ УПРАВЛЯВАТ РОБСКИ НАРОД МОЖЕ ДА ИМ ИЗИГРАЕ МНОГО ЛОША ШЕГА.
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В Сърбия нямат място такива образи, защото сърбинът коли - няма тънтъра мънтъра...
55
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 15 години
Наистина по чертитете и то около слепоочията си личи че има *** жилка, меселето.Ne move da sbyrka.Костов и той е симпатяга. :)Тези дето приказвали и на турски и български СА от ''умешените'' от преди години - националности.:)
54
0
 
1
 
! Отговори
грък от Пловдив преди 15 години
Само гърците ще им разкажат играта на черните *** и техните турски подстрекатели!
53
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 15 години
така да даде родната земя на *** за да си направят държава и там ще учат ли , ще крадат ли , ще копаят царевица или ще си правят по 20 деца и после ще им продават органите / или ще си ги ядат / техен проблем !Там ще има възможност да се интегрират , да си направят мешере , абе каквото сметнат за добре ---само да се махнат от тази мила България и повече нито искам да ги виждам нито да ги чувам !Търпението на Българите вече се изчерпва и само една искра в повече ще обърне каруцата
52
0
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Цитат:"Говорете и пишете на турски, но вие трябва перфектно да знаете български, защото това е езикът на комуникацията, препоръча той на мъжете в кафенето.Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци."Ей от тези две изречения ми се повдигна, добре, че бях вечерял отдавна.Масларова-Бойко-Таратончо - едил дол дренки.
51
0
 
1
 
! Отговори
фен преди 15 години
Тоя селянин само дето не каза ,че в селото където беше кмет преди Дъбов да го направи зам.министър-спечели ГЕРБ!
50
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Миллета да си обира брикета и през 3 дола - в Анадола !!!