Мъжът на Масларова точи бюджета, твърди Яне Янев

Антон Масларов и приближени взимали поръчки за строежи и доставки на горива за министерството
25 май 2009 13:24,
61
Мъжът на Масларова точи бюджета, твърди Яне Янев
Снимка: БГНЕС

Яне Янев подхвана Емилия Масларова и бизнеса на мъжа й.

В декларация на „Ред, Законност и Справедливост”, се казва, че на 25 май "Социалният министър тържествено преряза в Стара Загора лентата на една узаконена кражба и злоупотреба с власт".

Става дума за четириетажна постройка за служби на социалното министерство.

По информация на Янев, на 7 декември 2007 г. от бюджетния излишък са отпуснати 10 млн. лв. за сграда на министерството в Стара Загора.

Обществената поръчка била за довършване на сграда, която е на етап груб строеж.

Янев твърди, че според експерти дори построяването на нова струва не повече от 1,5 млн. лева.

На изпълнителя обаче били платени първо 10 милиона лева, а след това още 8 милиона.

Според „Ред, законност и справедливост” фирмата, получила парите, е на съпруга на министърката – Антон Масларов.

Търгът за строителство е спечелен от фирма „Стара Загора-2007", която е регистрирана 3 дни след отпускането на парите от социалното министерство, според данните на „Ред, законност и справедливост”.

Основен собственик в нея е дружеството „Конкордия", в която участва Масларов.

След сключването на сделката името му изчезва, а като лице за контакти е посочен Венцислав Драганов, търдят хората на Янев.  

Венцислав Драганов бил близък на семейство Масларови. Той е собственик на хотел “Армира”, където се провеждали мероприятия на социалното министерство. 

Според Янев, Драганов е собственик и на фирма „ТЕМА" ООД, която пък притежава фирма „ЛЕНА", в която работел Антон Масларов.

През 2006 година “Конкордия" била сключила три договора за доставка на горива за социални домове и за ТЕЦ “Марица-изток”, на стойност около 9 млн. лв.

Посоченото лице за контакти по договорите било Венцислав Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Това масларовото никъде го няма ... направо за бесилото са тя и мъжа и, ама това бесило някой трябва да го построи първо. Греда по греда.
39
0
 
1
 
! Отговори
ЦЕЦА МЕЦА преди 14 години
ОТНОВО НИ ОБРАХА ДО СТОТИНКА И ВДИГНАХА ПЕНСИЙТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА, ЗА СМЕТКА НА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА ВСИЧКИ НАС МЛАДИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ, КОИТО НЕ СА ПОЗНАВАЛИ ТОЛКОВА ТЕЖКИ 4 ГОДИНИ ОТ 1997 Г. НАСАМПАК КОСТОВ ИМ Е ВИНОВЕН, ПА И БОЙКО ДАЖЕ, И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗАЩОТО ЗАЩИТАВА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СИ!АМАН ОТ ЛЪЖИ И *** НАРОД КОЙТО ИМ ВЯРВА, АМАН ДО КОГА ТОЗИ ГЛУПАВ НАРОД ЩЕ ЖИВЕЕ В МИНАЛОТО А НЕ В НАСТОЯЩЕТО ... ТАКА ИМ ИЗНАСЯ НА БСП И ДПС! СЪБУДЕТЕ СЕ И ГЛАСУВАЙТЕ АКО НЕ ИСКАТЕ ДПС ДА НИ УПРАВЛЯВА ТРЕТИ МАНДАТ ДОКАТО ВСИЧКИ И БСП ЗАГОВОРЯТ САМО НА ТУРСКИ
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
"Търгът за строителство е спечелен от фирма Стара Загора-2007", която е регистрирана 3 дни след отпускането на парите от социалното министерство". Как се отпускат пари на несъществуваща фирма , тия от социалното минестерство на луди ли се правят.Значи парите се дават на някакъв сулио и след 3 дена зада изглежда че всичко е законно тоя мишок регистрира фирмата на която уж са отпуснати парите.Тая Масларова и Съпруга и са за бесилото.
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Тия че крадат супер нагло си го знаем отдавна.Но също така знаем и другите като дойдат как бързо ще забравят борбата с корупцията.
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Heide sega , vsi4ki tuk ot foruma koito se vazmu6tavat ot Maslarova i drugite deto ni okradoha , se stroite vav rediza i hodom mar6 kam izbiratelnite urni !!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Всички знаем в общи линии с какво се занимават нашите министри и управляващи, но когато излязат подробности около някоя тяхна далавера, се стъписвам от мащабите, в които крадат. Дали ще доживеем да видим някога как им се конфискува заграбеното и ги вкарват в затвора? - Не вярвам. Дали ще доживеем някой от тях да постъпи като южнокорейският им колега, обвинен в корупция? - И това не вярвам. За когото и да гласувам, все едни и същи виждам след това в парламмента.Г-жо масларова! Г-да министри! Вие не четете ли? Не знаете ли какво мислим за вас! Или съдите за народната любов по начина, по който ви посрещат в населените места, които посещавате, за да изтъквате "успехите" си.
34
0
 
1
 
! Отговори
222 преди 14 години
***.стията масларова е като всички демагози-как се подиграваше на пенсионерите,лоена топка такава.трябва да има сьд и затвор,а бедните пенсионери ги льже с 1 лж. катоголямо постижение нейно...бясна сьм на тази отрепк.а,жалка слугиня ***
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
"за следващите 20 год" ... казваш ... горкичкия ... за следващите 20 поколения по-скоро е истината драги, но не искам да си отварям устата тук, че може да стане опасно за мен.
32
0
 
1
 
! Отговори
dokkrok преди 14 години
тази "кака" е там с тази цел,да си подмаже филията и за следващите 20 год.,те и всички,които се натискат за властта си правят тези сметки,без значение от цвят,пол и раса.Трябва да се приемат възпиращи мерки срещу хора с таъв морал и ако някой каже,че такова "животно"нема ,му казвам-защо да не бъдем новатори,защо да не орежем правомощията на тия ненаситни добитъци!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Масларови ги познавам доста добре, знам и какво имат ... и само мога да кажа, че всичко изнесено в пресата е доста смекчено, истинското богатство и наглост на тази жена са безгранични.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
ами погледнете само другарката масларова как се е накичила в тон чанта и обувки,ежедневно посещение при фризиор ,разноцветни герданчета и то не от пласмаса и т.н. Тези разходи са за наша сметка
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Масларова е ясна ... дърта крадла и повлекана, добре че е Яне, та да излизат тези факти.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
една позната беше на ''комунистическа почивка ''на пампорово.В хотел снежанка.Там се говорило че хотелът е на масларова.
27
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Миналата година още го гледах това по телевизията. Даже журналистката, която е разкрила далаверета беше уволнена.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
да има осъден някой който е посочен от яне.Даже юруков така надигна глава че...А пък от дпс са като свещени крави за него.бсп сигурно са решили масларова да я пратят посланик някъде и затова сега имитират'' отлюспване ''и я дават на яне за ''отчитане на дейност.''
25
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Браво другарко Масларова! Това се казва истински комунист!
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Не гласувай!Спокойно ще си крадът същите!АКО ГЛАСУВАШ МОЖЕ и 1 % шанс да има за спиране на кражбите.Сигурно е едно-турците ще гласуват за Доган,*** за БСП,пенсионерите за БСП ,ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ по други партий,шанс да се сменят НЯМА! НА ТЕБ РАЗЧИТАТ КРАДЦИТЕ -да ти ПИСНЕ и те да си баламосват бАБИЧКИТЕ и да си карат яхти и бентли!НЕ ГЛАСУВАЙ!"БАБАТИ " ЩЕ ГЛАСУВА за СЕРГЕЙ и с умиление ще го пита "Кога ще се ожениш?"Много е яка стратегията на комунистите!Карат те да правиш каквото искат те а ти си мислиш ,че ги наказваш и си щастлив от погнусата към тях!Боже колко са добри в манипулацията!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
bulgaria o6te vednag dokaza ,4e e strahotno bogata - bravo za koeto .galko samo,4e ima adski mn kradljovci.vse pakd a ne se zabravja 4e 5oo govini tursko "prisastvie" i 50-tina godini komunizam nemogat da se iztrijat ot saznanieto i mantaliteta. a kak taka edva sega pred izbori takiva ne6ta lasvat i po4vat d ase pi6at i govorjat ?
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Направо са за обесване без никакви колебания..Не съм длъжен аз и подобните да плащам данъци и такси за да се изкефат и да *** по из екзотични острови семейство Масларови...Кофискъва се всичко в името на държавата и ги пращат в зандани по...то е лесно да се изчисли, средния доход например е 500 лева на месец а те са откраднали 10 милиона и се изчислява=1800 години...!
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
няма такава игра''аз няма да гласувам'' защото това означава че оставяш тези да продължат да крадат.Тоест ти си гласувал за тях пак.И да не отидеш до урната ти пак избираш-същите.