Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена

Ако хванат пиян - викат колега да го провери, че да няма корупция
5 юни 2009 20:20,
83
Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена
Снимка: БГНЕС

Три хиляди служители на органите на реда ще се включат допълнително в контрола на движението по пътищата, съобщи началникът на Охранителна полиция Милчо Енев.

Той допълни, че тези служители ще преминат специален изпит.

От четвъртък е в сила новата заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за контрол на пътното движение.

Всички служители, които ще работят по пътищата, ще имат светлоотразителни жилетки и
специални баджове, на които ще бъдат изписани техните имена.

Не всеки от контролиращите ще разполага с устройство, което може да отчете наличието на алкохол в кръвта на водача.

В случаи, когато полицаят има съмнения за това, че водачът управлява в нетрезво състояние, той ще се обръща към някой от своите началници и друга група ще извършва проверката.

Допълнителните служители, които ще се включат в пътния контрол, ще могат да съставят актове, а всички униформени полицаи ще имат правомощия да издават фишове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 15 години
Това си разрешение за корупция! Миков вместо да я спре, я подкрепя! Оная нощ до блока ни спират за проверка. Вземат си документи, няма за какво да се заяжда полицая. Аз го питам- искате ли да ме проверите мен или да си ходя- живея тук, а той да си проверява шофьора колко иска. Тоя заяви - че ще ни държи дълго, и да не се шегувам с него. Е, по *** не съм срещала от тоя. Пухтя малко и ни пусна. Е, това е срам за полицията. Как едни могат да са хора - други да се мислят за богове.
61
0
 
0
 
! Отговори
Прав е 58 преди 15 години
Целтта им е да те изнервят. Софийски катаджия спира мой познат. Без колан. Акт и край. Звучи нормално. Нали? На познатия му от устата му излиза кръв - има отворена язва. Полицая вижда - но не интересува. познатия ми затова не си сложил колан - да не го притиска. И кво? Ще му вземат 8 точки и 50 лв. Това не било причина да е без колан. Гадове мръсни - да получат те язви и да се гърчат в болки.
60
0
 
0
 
! Отговори
Plowdiw преди 15 години
I dokato ima takiwa prodajni hora koito ni oprawlqwat , i koito powecheto ot was primerno glasuwat za tqh .. taka shte e.prosto nikoi mai ne wijda che podkupnite policai s podkupi ot 20 lw sa nai malkite problemi durjawata si otiwa wie.. Open your eyes......
59
0
 
0
 
! Отговори
Plowdiw преди 15 години
Kum nomer 57.A trqbwa da si lud za narushenie koeto si naprawil da iskash da dadesh primerno 100 lw na durjawata(KAto ti pishat akt) ili 20 na policaq.I dwamata ste dobre.Takawa ni e durjawata towa e nein problem prosto tuka wsichko e podkupno.Zashto ne probwash drugade da podkupish policai , znaesh li kakwi sa sankciite ... mai ne ? Ako drugade hwanat policai s podkup otiwa mu purwo rabotata , posle pensiqta i oshte kup neshta taka che... prawi si sam smetkata koi e winowen w tozi sluchai.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вчера тръгвам на път ,карам си в ограничението и ме спират полицаите.Оказва се че десният ми фар е само на габарит(изгоряла ми е крушката на късата светлина) при което човека ми казва че ще пише.Обяснявам му че имам резервна и не съм видял че е изгоряла и ще я сменя пред тях.Но той строг и непреклонен ще пише!Та въпроса ми е каква е целта на тези полицаи да се грижат за безопасността или да прибират пари?Според мен е второто.
57
0
 
0
 
! Отговори
случаен минувач преди 15 години
Напълно съм съгласен с мнението, че Пътните полицаи не помагат на участниците в движението,а тъкмо напротив! Притеснява ме обаче факта, че може би 75% от коментиращите се оплакват, че ги били рекетирали. Това означава единствено, че три четвърти от "шофьорите" в България, нарушават правилата системно и дават подкупи на копумпираните катаджии! Чудя се чия е вината! Или иначе казано:" Не е луд този, който яде баницата, а който му я дава..."
56
0
 
0
 
! Отговори
Spas преди 15 години
Ама тия наистина не са в ред. Само с контрол не става. В случая дават достъп до корупцията на още 3000 служителя, които иначе стоят от страни и се облизват.
55
0
 
0
 
! Отговори
Mitaka преди 15 години
*** genialno nqma pari za uveli4enie na zaplatite.....dai da napravim vsi4ki kuki KAT-adjii 4e da si dokarvat sami uveli4enie na zaplatite....iskam i az...
54
0
 
0
 
! Отговори
хленч преди 15 години
*** е много странно животно, хем иска ред по пътищата, хем ***, като се опитат да го вкарат в пътя .... няма вече истински мъже в тая държава - само хленчещи чеки..джйчета дето карат пияни, щото не могат да се владеят, жалко
53
0
 
0
 
! Отговори
Шофирай жаден преди 15 години
Шофирай жаден - остави поне един полицай гладен !!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
То преди 15 години
Не е глупав Михаил Миков - намерил е елегантен начин да осъществи така желания от всяка "бетонна глава" контрол над хората и демонстрация на присъствие и сила. Някой да се сеща, че на милиционерити могат да бъдат поставени какви ли не "задачи" за изпълнение когато "се грижат" за нашето благополучие по пътищата. Помислете за манталитета на тези хора и ще се убедите, че това е така.
51
0
 
0
 
! Отговори
mitko преди 15 години
Никой не ни тормози.И стига сте се оплаквали с тези пътища.Това е положението с тях засега.Имаш сложено ограничение 60 или 90 още от комунистическо време, когато пътя е бил хубав, ти караш през него с 120.Е дали държавата е виновна ако се удариш?Никаква култура нямаме на пътя!Не се пускат мигачи, не се поглежда в огледалото, не се зачитат населените места.Ако не ви е страх от КАТ, с колко ще хвърчите през населените места, да ви питам?100-120+ нали?Даже и ще изпреварвате там.
50
0
 
0
 
! Отговори
койчо преди 15 години
Хах това си е то - полицейска държава. Да увеличим контрола по пътищата и да тормозим шофьорите. Честити ви 3000 нови капана за превишена скоротс, колани, фарове, и т.н. простотии които ще ви взимат парите, за да дебелеят полицаи и депутати.Колко по лесно би било да се оправят пътищата, да се махнат ненужните знаци (всички смевиждали тези абсурди), и да се контролира на нужните места само. А за софийските камери да не говорим направени за да ти вземат парите, а не да регулират и респектират!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Чудесно е, че ще имат баджове. Но нека да оборудват колите им и с камери.
48
0
 
0
 
! Отговори
Киро Софииски преди 15 години
Това напълно потвърждава тезата ,че милиционерите нищо друго не вършат освен да рекетират шофьорите! Закриите това скапано МВР1 Сложете камери - по евтино ще излязат на данъкоплатеца от тъпите и алчни милиционери! Нещастници! Стара истина е , че от които нищо не става става милиционер! Хора снимаите ги с телефоните си как ви рекетират и се крият от началниците си на места удобни за рекет , а не да са полезни с нещо за движението. С една дума -ПОЛИМИЛИЦИОНЕРИ!
47
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
А знаете ли че:1. Кат нямат елементарна система за оценка на ефективноста на работата си ? т.е. те не са наясно като правят нещо кампанийно /както в случая/, какъв е смисъла от него.2. Няма да видите КАТ в отсечките в висока концентрация на ПТП-та. Ще ги видите обаче на прав като конец път, точно зад ограничителен знак, настроили радара така, че да те засича преди ограничението.и т.н. и т.н.
46
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Как така един събудил се по рано махмурлия му хрумва да напише нещо и това тутакси превръща държавата в полицейска ....егати и държавата....
45
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
tiro-liro - Даже съдията се засмя /деликатно/ когато сержантчето се опитваше да го убеди, че движение в лява лента по ЕДНОПОСОЧЕН трилентов път било изпреварване /?!/
44
0
 
0
 
! Отговори
промяна в закона... преди 15 години
За тази цел не трябва ли да има промяна в Закона за движение по пътищата, а не заповед на министъра? Аз все това си мисля от вчера. Иначе актовете ще са нищожни...
43
0
 
0
 
! Отговори
личо преди 15 години
Няма нищо лошо в това, ако е регламентирано. Например като % от глоби,фишове и т.н.А за рушветите, никой не ти ги взима насила...