Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена

Ако хванат пиян - викат колега да го провери, че да няма корупция
5 юни 2009 20:20,
83
Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена
Снимка: БГНЕС

Три хиляди служители на органите на реда ще се включат допълнително в контрола на движението по пътищата, съобщи началникът на Охранителна полиция Милчо Енев.

Той допълни, че тези служители ще преминат специален изпит.

От четвъртък е в сила новата заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за контрол на пътното движение.

Всички служители, които ще работят по пътищата, ще имат светлоотразителни жилетки и
специални баджове, на които ще бъдат изписани техните имена.

Не всеки от контролиращите ще разполага с устройство, което може да отчете наличието на алкохол в кръвта на водача.

В случаи, когато полицаят има съмнения за това, че водачът управлява в нетрезво състояние, той ще се обръща към някой от своите началници и друга група ще извършва проверката.

Допълнителните служители, които ще се включат в пътния контрол, ще могат да съставят актове, а всички униформени полицаи ще имат правомощия да издават фишове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
tiro-liro преди 15 години
Едва ли познаваш закона и правилника по-добре от катаджията.Ако акта падне в съда причината може да е друга...
41
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
И като завършек - кога за последно видяхте катаджия да маха с палката на пешеходна пътека ? Или пред дупка на пътя ? Или да ви спре просто за да предупреди, че по пътя е разсипана баластра ? .... Аааа, не сте имали такъв случай ?! Ясно ...
40
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
Таааа, някой знае ли какви отговорности носи КАТ ?! Не трябва ли някой да понесе финансовата отговорност, когато ме спира катаджия, пише акт, който пада в съда защото същия катаджия не познава правилника ?! Губи се моето време, губи се времето на съда ... а това струва пари !
39
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
КАТ са непотребна и дори вредна структура в сегашната си форма !!! Безумията преливат още в закона. Значи за шофиране без колан ми отнемат 8 точки, а за превишена скорост до 30 км , само 3 ?! И кого точно заплашвам като шофирам без да съм опасан до обесване с колан ?!Ок, да приемем че закона е глупав, но закон ... да караме подред:За да работи една държавна /а и каквато и да е система/ е необходимо ясно разпределение на правата и отговорностите.
38
0
 
0
 
! Отговори
мравка преди 15 години
Катастрофи и убити по пътищата винаги е имало.Но да ставаме полицеиска държава както изнася на управляващите не съм съгласен.Нека направят пътищата да отговарят на европеиските и катастрофите ще намалеят с 50 процента.Докога ще търпим тия *** да ни дебнат зад храстите и да ни взимат парите.Пътувам често до германия.Щом стъпна на магистралата в Югославия карам от140до200 километра в час.Никои не ме е спирал.В Германия има знак краи на ограничението от 130 кл и караи с колкото искаш.
37
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Поредната комунистическа простотия, всеки *** взима книжка с рушвет, кара скапана кола, която е минала технически преглед с рушвет, сега 3 000 милиционера ще събират още рушвети.Ама това са си 3 000 гласоподавателя, все пак.
36
0
 
0
 
! Отговори
до БОКЛУКА от чужбин преди 15 години
защо там където живееш са те спирали само 2 пъти - щото там те е страх да правиш простотии по пътя спазваш правилника и нямат повод да те спрат а дори да те спрат не ти пишат актама ти си викаш аааа прибрах се ж БГ ся ще направя золум щ е бутна 50 лева на куките и ще си карам с 200 и после опищяваш орталъка да знаеш това поведение е на някой безволев *** !!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
И после като започнат да разправят за случката с епичен патетизъм на висок юнашки тон, колко смело е постъпил и е метнал на катаджията парите с пренебрежение и се е отнесал като куче с органа на реда. Такива случаи за невинни и велики шофьори сме ги слушали с хиляди. Истинските мъже си казват като са сгрешили и се подписват на написания акт, а не хленчат като п..ки и позьорстват! По мои наблюдения органите гърбят само мухльовци и винаги е имало защо - никога не е било без причина.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не мога да разбера защо толкова се плашите от срещи с полицаи. Колкото и да се заяждат, те ще го правят само в рамките на закона и правилника за движение по пътищата. Ако сте изрядни, с аптечка пожарогасител, жилетка etc. не виждам защо трябва да си мислите, че са ги пуснали да си доработят към заплатите. Хем не искате жертви по пътищата, хем спестявате от гуми и карате *** със DOT 2003-та, е как няма да ви глобят че протектора е изтрит, утре няма да успеете да спрете и ще блъснете някого.
33
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Ееее 20-ти, аз съм с чужда книжка и съм карал какви ли не коли (с български и чужди регистрации), ама никога не съм попадал на подобни случки? Или съм късметлия или грешката е в теб! Промени си начина на шофиране и проблеми няма да имаш! Тези като тебе ги знаем - отричат до последно вината си и като не успеят с *** си поведение на сгащен с пищов третокласник, преминават към етап номер 2: "Колега, какво можем да направим?" с най-*** нотка, която могат да изкарат.
32
0
 
0
 
! Отговори
valsodar преди 15 години
Ако, катаджиите си вършеха всички съвестно задълженията, поне 500 души годишно, щяхме да спестим на гробищата. Да не броим осакатените до краят на живота им! А така, заради единият катаджийски рушвет, годишно даваме повече жертви, отколкото САЩ във войните си в Ирак и в Афганистан . Ако не вярвате - проверете!
31
0
 
0
 
! Отговори
Вече Никой преди 15 години
И мен ме глобиха преди 5-6 години за колан. 40 лева и 10 точки. :( ... Ама оттогава научих един гаден номер, и винаги ги прецаквам - слагам си колана. :)))
30
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
мен ме глобиха вчера за без колан, не са хора ей....
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като няма пари за да вдигне заплатите на полицаите,явно ги пуска да си изкарат сами.
28
0
 
0
 
! Отговори
, преди 15 години
Promeni triabvat a ne demonstracia na prostotia.......
27
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Това ли са промените в мвр които ЕС и БГ обществото изисква......
26
0
 
0
 
! Отговори
ДА БЕ преди 15 години
И КАКВО, ЩЕ ИМА СЪМНЕНИЕ ЧЕ СИ ПИЛ И ЩЕ ЧАКАШ 50 МИНУТИ ДА ДОДЙЕ НЯКОЙ С ДРЕГЕР ЛИ?Анбе тоя Миков много ***!!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 15 години
1.си *** защото пишеш на маймуница2.ще си останеш *** за всички Българи3.*** ще казваш на бащати който навярно лежи в някой затвор за педофилия4.желая ти лека нощ под някой влак "мило ми българче" (избягал ФЕС)
24
0
 
0
 
! Отговори
sensetiv преди 15 години
mihail mihov pirvo da gi prati dase ogramotyat a posle dagi puska po piti6tata za proverka ;))) za6toto pove4eto ot tyah neznayat da pi6at i da 4etat.6teim zaboli glavata ot takiva politsai;D
23
0
 
0
 
! Отговори
DO 21 преди 15 години
1: ti na men *** nqma da mi vikash 2:tam kudeto jiveq za 2 godini sa me spirali 1 put i nqmam nikakvi problemi ! 3: Razbra li me *** !? zagubih si cqla 1 minuta da se zanimavam da pisha na nqkakuv veroqtno "rqzan" pederuga ! Aide da umresh ! leka nosht