Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена

Ако хванат пиян - викат колега да го провери, че да няма корупция
5 юни 2009 20:20,
83
Още 3000 катаджии щъкат из пътищата. Носят баджове с имена
Снимка: БГНЕС

Три хиляди служители на органите на реда ще се включат допълнително в контрола на движението по пътищата, съобщи началникът на Охранителна полиция Милчо Енев.

Той допълни, че тези служители ще преминат специален изпит.

От четвъртък е в сила новата заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за контрол на пътното движение.

Всички служители, които ще работят по пътищата, ще имат светлоотразителни жилетки и
специални баджове, на които ще бъдат изписани техните имена.

Не всеки от контролиращите ще разполага с устройство, което може да отчете наличието на алкохол в кръвта на водача.

В случаи, когато полицаят има съмнения за това, че водачът управлява в нетрезво състояние, той ще се обръща към някой от своите началници и друга група ще извършва проверката.

Допълнителните служители, които ще се включат в пътния контрол, ще могат да съставят актове, а всички униформени полицаи ще имат правомощия да издават фишове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
Nai golqmata atrkcia kato se pribera v BG prez lqtioto e da me sprat katadjii i da pochnat da si pravqt ustata za pari - s kef im davam zashtoto posle istoriikata e dosta zabavna za razpravqne kato sme sednali s priateli na chashka .... a i te milite katadjii semeistva hranqt :D
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
абе ***, що не ги остави да ти напишат АКТ ами сега ревеш като К**ваписна ми от такива "българчета" , навярно там където живееш за същото нарушение ще те разцепят Г*за, ама иначе си "голям" ама ***
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Minalata sedmica mi se sluchi neshto osobeno nepriqtno...Bqh si v Bulgariq za 1 sedmica na pochivka i na vrushtane po putq Varna - Sofiq me sprqha vsichki policai na sveta. Vijdat chujda registraciq i ... iskat pari mamka im prodajna... na edni dori im dadoh 50 euro za previshena skorost! SRAM I POZOR ! Mrusnata kuka s cqlata si naglost mi kaza- "Globata,koqto e v razmer na 150 lv mojete da platite na nas nali razbirate,no ne e pravilno" ami platih q ina4e shtqha da mi vzemat knigata za 1 mesec.
19
0
 
0
 
! Отговори
Lawyer преди 15 години
Като сте ***, не плащайте
18
0
 
0
 
! Отговори
Policeman преди 15 години
Като сте *** плащайте
17
0
 
0
 
! Отговори
??????????........ преди 15 години
призив: НЕ НАРУШАВАЙТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА УНИФОРМЕНИТЕ ПОЛИЦАЙКАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И СПАЗВАЙТЕ ЗДвПпо някакъв начин трябва да се спре тази порочна практикап.п. мое лично мнение е че това е в повече с тези 3000 "нови" кадри от които 90% са правно неграмотни
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Невинните хора не умират заради дребни нарушения. Освен това, когато шофьорът си плати, за него е без значение на кого плаща - пак ще е платил. А и катаджията маже да преценява степента на опасност и на пише и актове. Пълна глупост е криминализирането на дребните рушвети. А на всичкото отгоре - и не работи.
15
0
 
0
 
! Отговори
Магистрала60 преди 15 години
Абе 14 голямо геройство нали?По-малка корупция при катаджийте.Утре като те хванат в нарушение и си заплаха за живота на някого пак ли такива ще ги мислиш?Проблемът е в манталлитета ви в мисленето,че 10-20-лв ви правят шофъори и вие сте чисти.Затова по пътищата на България умират невини хора в катастрофи.Държавата гние заради мисленето на народа й,а не заради корумпираните политици!!!В това се убедих през годините!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Корупция има и в държавата, така, че по- малката корупция е да платиш на катаджията. По- добре ли е парите да отидат при Мургина??Според мен и катаджиите, и шофьорите ще са по- доволни, ако не се преследват рушветите при дребни нарушения (ПОДЧЕРТАВАМ - ПРИ ДРЕБНИ НАРУШЕНИЯ). Така и катаджиите ще си вършат по- добре работата и шофьорите ще са доволни. Единствения недоволен ще е държавата, ЗАЩОТО ТАКА ТЯ НЯМА ДА УЧАСТВА В КОРУПЦИОННА СХЕМА. Държавата си определя правилата, тя си събира и глобите.
13
0
 
0
 
! Отговори
Магистраа60 преди 15 години
Никога няма да дам пари на катаджия по втория начин,ако ще й да остана без книжка.Не ми е голям проблем.Както съм се придвижвал преди да имам автомобил така ще го направя й,ако ми вземат книжката!!!Хора,ако имате малко интелект помислете,че всеки мръсен лев подарен на някого се връща рано или късно чрез бъдещето на вашите деца и внуци!!!Вие стимулирате корупцията!!!Който е умен ще ме разбере какво имам предвид!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Каква корупция бе днес ме хванаха с 91км. в София кв.Левски и ми взеха 20 лв.Оня ми вика много добре се държа,ето ти документите и пусни колкото прецениш,аз му казвам колко лева искате??,а той вика не говори така защото има микрофони в колата,ха ха ха ха ха ха ,А той как ми казва тогава да дам колкото преценим????Каза другият път като те спря ще ти сцепя ***,т.е от 50 на горе
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ЕЙ, не им дадох пари и ми написаха акт - като съм спряла колата си на почти 10 метра от спирката! И тоя май не е добре с очите - пише че съм спряла на спирката - снимах си колата! Написах си възражение. След 2 дни на същото място бяха спрели друг. Не давам пари на бакшиши - полицай!
10
0
 
0
 
! Отговори
dragko преди 15 години
Допълнение:"А друга група ще прибира рушветите"
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Мноооого си зле како -за има няма 6 реда си изписала сума ти глупости----------------" лицето е лични данни, както и номера на автомобила ми) и не съм съгласна да ме гледат органите на КАТ и тези който им правят компания .."......такъв бисер не съм срещал честно ---те органите на КАТ няма да ти гледат гащите ,освен ако не решиш сама да си ги показваш! ХА-ХА -ХА
8
0
 
0
 
! Отговори
палячо преди 15 години
От една страна, празните кратуни по пътищата ще се поукротят, но обратната страна на медала (вижте изпълнението на бюджета от глоби и санкции до момента) Е, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОСКУБЕ ВСИЧКИ ПО ПЪТИЩАТА. Покрай сухото ще изгори и суровото. Така за пореден път в България доброто ще доведе до Ада.
7
0
 
0
 
! Отговори
M1st3r_X преди 15 години
Номер 3, ама те нали искаха увеличение на заплатите...
6
0
 
0
 
! Отговори
Магистрала60 преди 15 години
Катаджийте корумпирани,а вие *** що им давате пари бе!?Въпрос с повишена трудност нали???
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
3 Е МНОГО ПРАВ И МИКОВ ГО ЗНАЕ ТОВА ПРЕКРАСНО, АМА ТАКА МУ Е ИЗГОДНО.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 15 години
а ако съм спряла след спирка на 8 метра - тея от 1- во РПУ ще ми пишат акт - що това било на спирка - за тех рейсовете спират 10 метра след спирките - така ли ще контролират? Миков - що не кажеш - всеки запис или снимка с нарушение на служител на МВР ше бъде наказан? И какви са тея камери по София - това са лични данни( лицето е лични данни, както и номера на автомобила ми) и не съм съгласна да ме гледат органите на КАТ и тези който им правят компания докато преглеждат видеоматериалите.
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
втасахме я,сега,вместо да плащаш на един,той ще вика още един