Силистра първа, София – последна. 8% активност към 10.00 ч.

Към този час през 2007 г. активността е била едва 4,03%
7 юни 2009 11:30,
56
Силистра първа, София – последна. 8% активност към 10.00 ч.
Снимка: БГНЕС

8.13% е средната избирателна активност за страната към 10.00 часа, обяви говорителят на комисията Бисер Троянов.

За сравнение - през 2007 година на евроизборите избирателната активност към 10 часа е била 4,03 %.

Най-висока е избирателната активност в Силистра към този час – малко над 13,7%, Разград-12,09%, Търговище-10,21%.

Най-ниска е избирателната активност в 24-и избирателен район в София – 4,14%.

Очаква се да постъпят данни от Благоевград, Ловеч, Перник, Ямбол, както и някои от секции в Пловдив и София.

Има постъпил сигнал за нарушение в 58-ма секция на Кюстендил – по заповед на кметския наместник е било преместено мястото, където ще се гласува, но без да има заповед на кмета.

Изборите са открити на първоначалното място и кметският наместник е уволнен.

На постъпилите сигнали за рекламни банери в Интернет, ЦИКЕП е прехвърлила тези сигнали към МВР, защото е в тяхната компетенция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
На Гнева Детето преди 14 години
вие сте турци кавали 85% били турци и ***,шшш кавал живееш ли тука,а?И ми кажи как ги изчисли тези проценти,пак казвам че в София *** с 3 пъти повече от всяко друго място....
34
0
 
0
 
! Отговори
Asd преди 14 години
За Силистра не съм съгласен, но виж в Търговищко има много селца, които са 99% турци... мисля, че от там идва високата избирателна активност.
33
0
 
0
 
! Отговори
александър преди 14 години
Нормалное в Силистра и Разград да има висока избирателна активност, все пак там 85 % от населението са турци, или турски ***!Надявам се и другите 15 % съшо да са гласували!
32
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
И аз това забелязвам.Преди малко ходих в избирателната секция, която по принцип трябва да покрива и моя блок(в Студентски град става въпрос) и имаше 300 човека опашка. Отпреде, естествено, имаше момче и момиче, които си говореха на турски... не, че нещо, но просто това ме провокира...Така де, трябва да се попълват някакви молби и глупости - неща, които само затрудняват избирателя.
31
0
 
0
 
! Отговори
Недкова преди 14 години
В районите на ДПС избирателната активност е висока.Но сега ще видим колко процента ще получи ДПС без "екскурзиантите" от Анадола.Докога ще търпим тази несправедливост-да идват хора отнякъде си и да казват кой да ни управлява?!
30
0
 
0
 
! Отговори
На Гнева Детето преди 14 години
и аз съм от Силистра ама че 70% са турци и *** на съм съгласен,ааа.То пък *** къде няма,само в София са 3 повече от където и да е било!Гласувайте хора млад човек съм и искам да има бъдеще за нас!Стига с тези пенсиии,а за младите гласувайте млади хора после да не съжалявте!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
довечера в 11 4аса ще разберем каква ще е съдбата ни
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
27 може веднъж на 5 години да има избори и да не намериш 1 час, за да гласуваш.Все пак ТЕЗИ хора те управляват.Иначе в Студентски беше много трудно да гласуваш, защото не предполагали, че толкова хора ще отидат да гласува и НЯМАТ списъци.Защото там не са турци и *** и съответно е трудно да гласуваш.Мръсни комунисти
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не е правилно да е задължително гласуването, аз и повечето ми приятели не гласуваме, защото няма достоен кандидатвремето е скъпо и ми се струва доста тъпо да си загубя 1 час за да подкрепя никой ***!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, гласувайте,та гласувайте. Ами НИЕ от "лошия матрял" си гласуваме доста яко.
25
0
 
0
 
! Отговори
Там преди 14 години
Петре, откъде я изкара тази разбивка за ДПС по етноси?Мирише ми на долна провокация. 99% съм убеден, че като процентно съотношение най-голям дял от избирателите на ДПС са етнически турци.А това, че има българи, които живеят в малки общини и кметовете от ДПС им отпускат по някой чувал с брашно и те след това гласуват за ДПС, няма спор. Те обаче са прости хора, които са супер неориентирани - вероятно дори не знаят какво значат инициалите "ДПС".
24
0
 
0
 
! Отговори
За съжаление преди 14 години
За съжаление, ясно ми е от Търговище и Разград защо имат толкова усилена избирателна активност - ДПС.
23
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Навсякъде е така. Младите хора, които бяха активни и преди години бяха в студентските стачки в София, сега в голямата си част напуснаха страната. ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА БОГА, БРАТЯ, ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Гласувах преди 14 години
Преди малко гласувах (София). В училището сякаш бомба беше паднала. Поинтересувах се каква горе-долу е активността-сутринта имало наплив от пенсионери, а след 10 часа почти нямало хора. Писна ми да сме на тоя хал заради гласовете на ***, турци и пенсионери, но сами сме си виновни.
21
0
 
0
 
! Отговори
сливен преди 14 години
Гласувах в 8.00. Само пенсионери имаше. Ужас!
20
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Напълно подкрепям бай ДЖОН. Отивайте да гласувате!Като студенти бяхме затворили университета и Софиянци ни носеха домати и сирене в знак на съпричастност. Животът е като един футболен мач - всичко става с пари, съдията съди както си иска и обикновено - пристрастно, играчите играят колкото за заплатите си, НО:По- добре е да си на терена, отколкото в публиката. Поне си в играта. Защото най- доброто нещо на този свят е - да си победител, а най- лошото - да си извън играта.
19
0
 
0
 
! Отговори
pochivka преди 14 години
И да гласуваш и да не гласуваш все някой ще вземе кокъла. Всеки гледа да вземе по голямото парче ..Така че всеки гледа интереса си...
18
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
БЪЛГАРИ отивайте и ГЛАСУВАЙТЕ, старците от БСП в 23 р-н до обяд бяха най активни зад ГЕЯ стои БЕЯ. Стига турско управление. ОТИВАЙТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ ако има БЪЛГАРИ.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гласувайте, и Бог да пази България!
16
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 14 години
От Силистра съм...не е вярно,че в Силистра има много турци и ***...Те са в селата в Дуловска община,и това се отнася за Силистренски избирателен район...Верно е,че ДПС проведоха най активна избирателна кампания...А ние.българите както винаги спим !Призовавам Ви..идете да гласувате,,,всеки неглавувал дава коз в ръцете на ДПС...това ли искате!С вашата инертност не допринасяте за ни6то !Ако сега е така,така ще бъде и на другите избори...ОПОМНЕТЕ СЕ !!!