Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
kano преди 14 години
ako tova se be sluchilo v bulgaria -sachtata rabota taka e bilo pisano
195
0
 
0
 
! Отговори
Slavica преди 14 години
C c c c ...so sreka da vi e na Bugarite so vakov Premier....neli mu e sram....Makedoncite se vinovni sto gi spasija drugite 47 coveka od brodot...toa li sakase da kaze....C c c c nemozam da poveruvam deka ima vakvi izjavi....
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...
193
0
 
0
 
! Отговори
Климент преди 14 години
Сочуство до сите во Републка Бугариа . Господине боко борисов Бугарскиот нарот ве избра за премиер на Република Бугариа а не за судиа.
192
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
до 184 ей битляга що не млъкнеш да не вземе някои да ти напълни измикярския *** със сол!!!!!!
191
0
 
0
 
! Отговори
DEMAGOGIA na KWADRAT преди 14 години
pribyrzanoto obiavavane na den za traur poradi golemiat broi udaveni bylgari e 4ista proba DEMAGOGIA.sega ako bat Bobiu zme 4e se pretrepa po vreme na futbolen ma4 s kmeto na Malashevci i kmeticata na Stolipinovo i to na 2 mart ste ozna4ava li tova 4e na 3 Mart 4estvaneto na na nasheto Osvobojdenie ste premine kato den za traur obiaven ot ostanaliat ziv Gerber, Cecioto Cvetanov. Az si mislia ce Cvetanov e kyde kyde po takti4en 4owek i 4e negovata politi4eska kariera skoro ste byde vodesta.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
se soglasuvam vinata e na "ohridskiot turizam" koj znae samo za naplati poveke a usluzi sto pomalce,znam bidejki i jas ko Makedonec istoto go trpam........steta sto morase luge da zaginat za da se otvori ova prasanje i da mu se pridodade znaecenje.....sovet: ako idete nekogas vo Ohrid nikako da ne se vozite so taksi, brod i smestaj da ne probuvate sami da barate
189
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ПОКЛОН ПРЕД МАКЕДОНЦИТЕ ПОМАГАЛИ НА ДАВЕЩИТЕ СЕ ...ЧЕ ИМА ТАМ НЕМЪРЛИВЦИ КОИТО ОТНЕМАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ ИМА А ТУК НЯМА ЛИ ...И ЧЕ ВСЕКИ ОТ НАС КОЙТО НЕ СПАЗВА ПРАВИЛАТА ПО ПЪТИЩАТА НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ОТНЕМЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ...???
188
0
 
0
 
! Отговори
Браво, българи! преди 14 години
187, ти не само си нагъл, но и трудно асимилираш казаното. Не смесвай обикновените българи с обикновените дрънкала по форумите като тебе.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 184. Ти който , наричаш обикновените хора "дрънкала" не струваш колкото тях и не си ..."солта на земята"... А колкото до героизма на македонските граждани, които рискуват живота си в студените води , никой не го отрича , но днес не е време за това. Днес е национален траур за жертвите на тази трагедия. И не чети морал, след като си неморален и обиждаш!
186
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
"в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците".Що за изказване от премиера на България?Значи обикновените хора не трябва въобще да пътуват до Македония.Ама не всички са супербогати като него и Цветелина.За него може и да е мизерия, но условията там в хотелите, ресторантите са напълно приемливи за средностатистическия българин.Тога го потрърди и участничката в екскурзията докторката Десислава, която каза колко добри били квартирите, как добре са посрещнати.
185
0
 
0
 
! Отговори
Yahoo преди 14 години
При цялото ми уважение към г-н Б.Борисов, бих споделил, че никак не е прав. Не може така първосигнално да се говори. Тук става въпрос за дипломатични отношения. Не може да казва "Македонците са виновни" при положение, че толкова хора са се мятали във водата да помагат, тяхното правителство веднага реагира, министъра на транспорта веднага подаде оставка (няма зн. дали ще му я приемат, важен е жеста) и т.н. Просто на човека дипломацията му е чужда. От тук ще имаме големи проблеми в бъдещите си меж
184
0
 
0
 
! Отговори
Браво, българи! преди 14 години
Срам и за Бойко, и за Първанов, и за всички български министри, журналисти и обикновени дрънкала по форумите, че не се намери нито един да каже добра дума за македонците, които с риск за живота си се хвърлиха в студените води на езерото, за да помогнат на пострадалите. Браво, българи! Вие сте солта на земята! Дерзайте
183
0
 
0
 
! Отговори
аноано преди 14 години
само един "***" може да говори така - за македонците и за президента. То-а к-во си мисли бе? Да не вся и всьо?
182
0
 
0
 
! Отговори
LILI преди 14 години
ПЪРВАНОВ СИ НАПРАВИ ЕДИН ЛOШ PR ЗА СМЕТКА НА ПОСТРАДАЛИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ......................ЯВНО ИМА ЛОШИ СЪВЕТНИЦИ ,ДА СИ БЕШЕ ТРАЯЛ ..........ИЗДЪНИ СЕ
181
0
 
0
 
! Отговори
Goran MKD преди 14 години
Или новинарите погрешно ги пренесуваат изавите или Боко Борисов сака да се ги заостри односите меу Македониа и Бугариа. искрено во Македониа на сите им е жал и знам дека се е направат нашите власти за да се открие причината за несреата, затоа нема потреба од вакви изави ОВО е виновен ОНО е виновен. Да почекаме да заврши истрагата и е видиме ко конкретно е виновен.
180
0
 
0
 
! Отговори
istina преди 14 години
Според мен изказването означава, че собственикът на кораба е виновен за трагедията или тези, които са му издали разрешение за работа, а възможно и други работници на плавателния кораб. В този смисъл коментар на думите е излишен, защото казаното е в преносен, а не в буквален смисъл. Тук не е място за партийна полемика.
179
0
 
0
 
! Отговори
74850 преди 14 години
Бат Бойко откри Америка. Ами с нашите доходи на други екскурзии как да отидат хората. И за тази някои едва са събрали парите.Колкото до мизерията и туризма- да види и у нас какво е
178
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 14 години
Не бива да се говори"Македонците са виновни...", за тази трагедия си има виновни, което трябва да се докаже.Много ми е обидно,че пак започваме да се заяждаме помежду си,"президента такъв, това направил, така се държал...."Няма ли най-сетне да спрем и се държим като нормални хора,сполетени от голямо нещастие.
177
0
 
0
 
! Отговори
до 173 преди 14 години
Едва ли под "македонци" се има предвид всички. Не е нужно да се търси под вола теле. Голяма благодарност дължим на всички който са помогнали на нашите сънародници. Иначе можеше жертвите да са повече.