Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Тайфун преди 14 години
Бате Бойко да вземе да намери собствениците на фирмата организирала тази екскурзия, македонците затвориха капитана и помощника му, май пак гледаме в чуждия двор, а нашия тревяса. Нещо излиза, че май не сме много адекватни.
235
0
 
0
 
! Отговори
Пирона преди 14 години
А бе папагал ти май не си в час.За какво оръжие говориш.Тук става въпрос за трагедия с бракувано корабно корито купено от музей.Или си въобразяваш че едното има връзка сдругото.,че тези оръженосци имат чувство че за мангизи всичко им е позволено.Те са огговорни човечета и го носят само за защита ане да гърмят сънародниците си които им бъркат бизнеса.Апък ако наистина намекваш че това ги прави арогантни убийци и се смятат за недосегаеми сега е момента бат Бойко да покаже кой определя правилата .
234
0
 
0
 
! Отговори
guerrillera преди 14 години
Горките загинали!И то все от селата край София-Антон,Микровци и от Пирдоп-такива дето не са виждали и море и незнаят да плуват.От Антон имам роднини,Слава Богу никой от тях не е пострадал!Дали случилото се с кораба е случайно?Може би някой фанатичен родолюбец,каквито за жалост са се завъдили и у нас,е реагирал остро на глупостите на Божидар Димитров.А сигурно е от тома,че корабчето е било прекалено старо."В мизериата,в която се опитват да правят бизнес"-казва Борисов.А нашите кораби здрави ли са
233
0
 
0
 
! Отговори
ПАПАГАЛА преди 14 години
След 97 все това повтаряте кое по напред да оправи.Ами най-напред ще прибере всичкото оръжие в складовете.Тези които го носят все си търсят причина да го продухват.Останалото само ще си дойде на място.Даже и програма няма да е нужна и няма да се питаме вече 15 год.кое по напред.
232
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
гледах репортаж за това корабче,след като беше бракувано и по суша пренесено до охридското езеро,където трябваше да бъде закотвен музеен експонат.той трябваше да бзде атракция,разглеждан от туристи,а не да ги вози.самият факт че е продаден непродаваем музеен експонат на частно лице не е практика в никоя европейска държава.издаването на сертификат за годност и превоз за 50 човека на бракуван вече кораб,е престъпление на държавните служби издали фалшив сертификат.това е и измама и злоупотреба...
231
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
да всички виждаме ,че новото правителство се старае и постъпва оптимално и адекватно във всички ситуации отстоява твърдо дадената дума и поставената цел.досега абсолютно без грешка и малкото време с толкова много свършена работа,наистина е забележително.Досега не съм видял нито едно правителство да постъпва наистина съобразявайки се с народа,не само на думи но и на дела.за съжаление на Първанов координацията е лоша,а за в бъдеще дано ссе окаже извън управляващите.Издънките му са безкрайни.
230
0
 
0
 
! Отговори
ШОП преди 14 години
Вместо да коментирате гадостите на македонеца дето е писал във форума, или да коментирате писаното във вестниците,че се е чул взрив на корабчето,с Бойко Борисов сте се захванали. Майкопродавци. Борисов постъпва правилно ,като държавник, а не като социалистически гей,който се весели на купон.
229
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Чакайте бе хора, Бойко с кое по първо да се захване.не виждате ли ,че му оставиха една разбита държава в която нищо не е наред. Но кой ни е виновен. Не виждате ли,че той отчаяно се бори да поправя полека лека нещата.Защо сте такива лоши.За какво ви е виновен Бойко. Или сте много отворковци. Недейте така. Дайте бавно и полека да се борим срещу комунисто-социалиститеческите предател и да слагаме ред в държавата. Бог да пази България и нашия премиер. Бог да прости загиналите наши братя българ
228
0
 
0
 
! Отговори
корпус преди 14 години
колко мъдри и правилно са постъпвали нашите,когато окупационния ни корпус е бил в Македония.
227
0
 
0
 
! Отговори
чакала преди 14 години
ББ, защо не се захванеш с българските туроператори, които предлагат по хотелите сирене и кашкавал, в които няма мляко; салами, в които няма месо; гроздова, в която няма и следа от грозде; шунка, направена от желе и пушени гърди; масло, направено от свинска мас и т.н. А по шосето фалшиви полицаи спират колите. Това не са ли престъпления срещу българския народ?
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Плюс това, дори и да беше превозвачът лицензирана туроператорска фирма, каква е гаранцията, че няма да се избере това корабче? Едва ли някоя от тези фирми проверява всеки кораб от времето на пускането му в експлоатация до момента на качване на пътниците, преди да ги запише за него. Истината е една - и да е и да не е лицензиран, файда никаква. Да почиват в мир загиналите.
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, а Българската мизерия с която се прави туризъм дали я вижда? Ако направят една проверка на Черноморските лодки за разходки, какво ли ще открият? Или ще почакат когато подобен инцидент се случи и тук, и тогава ще му мислят, както винаги след дъжд-качулка? Вместо да се занимава с транспортните фирми, да провери т.нар. корабчета и т.н. Нека това е обеца на ухото ни, да ни напомня какво е въпрос на време да се случи и тук, защото да не си кривим душата - нашето корабоплаване е на същото ниво.
224
0
 
0
 
! Отговори
хигиенист преди 14 години
Киро, личи си, че имаш само бетон в тиквата!
223
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 14 години
Не си прекъсвай терапията, приятелю, продължавай да си гълташ хапчетата!
222
0
 
0
 
! Отговори
Безпристрастен преди 14 години
Каква демагогия!!! Ужас!! Това да изкарваш виновни фирмите които са возили хората до Охрид, е все едно да искаш да изкараш виновни стюардесите в един самолет за това, че той е катастрофирал! Опомнете се хора!! Ако отидеш със самолет до Македония, тогава авиокомпанията ли ще е виновна а???!!! Не всичко е политика, ей гадове такива!! Ако се връзваме на такива провокации - нямаме шанс да прогледнем! Емоциите оставете за друго място.
221
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Бойко Борисов е истински български премиер. Аз се гордея с моя премиер и напълно го подкрепям. В случая е напълно прав. Сега в дни на беда ,скръб и жал, причинена ни от лоши хора, ние всички българи трябва да се обединим около нашия премиер. Да го подкрепяме защото е прав и ще се справи със всички трудности. Бойко с тебе сме. Не обръщай внимание на Гоце. И думите и делата са ти правилни и безкористни за българия и българите. Хората те разбират и са с тебе.
220
0
 
0
 
! Отговори
biohazard преди 14 години
prav si ,,SRAM,, as sam ot makedonia,i sazalenie za zertvite vv ohrid,prvo da kaza ce nedolikuva na edin premier da kazva takiva gluposti,toi kak da e ot planina dosol,za kakva mizeria govori,neli se e poglednal vv ogledalo da se vidi malko,kakvo trebvase da napravat makedoncite da ostavat vsickite da se udavat,i togava da bese dobre,taka li?pozdrav do vsickite koi pomognaha vv spasenieto,boiko trebva da odis napravo vv prvo oddelenie.
219
0
 
0
 
! Отговори
ШОП преди 14 години
Пари искали, от нашите изпаднали в нещастие и беда. Триста динара да измерят кръвното. Добре братя"македонци",убихте чрез удавяне братята си българи , а сега когато са на колене и в мъка искате пари. Мародери мръсни !
218
0
 
0
 
! Отговори
Срам преди 14 години
А нашият туризъм на какво ниво е? И този човечец има ли изобщо някакъв усет и срам, как може при такава трагедия той да издребнява, да плюе Първанов и да трупа актив. Вместо да се държи като Премиер, има поведение на селска мутра.
217
0
 
0
 
! Отговори
nn преди 14 години
Dobro pa kako ne vi e sram taka da se ponizzuvate i so gnev da zboruvate.!Vo nesrekjata so brodot pomognaa mnogu lugje koi se najdoa na mestoto na nastanot i koi doprinesoa brojot na zrtvitr da se namali!!!!!Ova e golema tragedija kako za vas taka i za nas i voopsto ne trebaa da se spomenuva i mesa politika lugje zaginaa a vie za politika raspravate.ZASRAMETE SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!