Фандъкова посрещна победата със сълзи, но от алергия

Първите задачи на новия кмет са бюджетът и посрещането на зимата
15 ное 2009 21:42, Екип на Dnes.bg
102

Първите задачи пред новия кмет на столицата са бюджетът за следващата година и подготовката на София за зимата.

Това обяви на първата си пресконференция Йорданка Фандъкова с насълзени очи, но не от емоции, а от алергия.   

В отговор на заявката на Синята коалиция за заместник-кмет от техните редици Фандъкова коментира лаконично, че очаква да има добри експерти в екипа си.

Тази година няма да бъдат възстановени в столичния бюджет 50% от данък общ доход на софиянци, както настояваше Бойко Борисов, докато беше кмет, стана ясно на пресконференцията.

Това е невъзможно в условията на криза, обяви Бойко Борисов, вече като премиер. Той настоявал за възстановяването на данъка, когато в държавния бюджет имало 4 милиарда излишък.

Все пак премиерът се ангажира правителството да съфинансира всички големи проекти на общината.

В тази връзка Борисов напомни на Общинския съвет и администрацията, че времето тече бързо. След две години трябвало да прережат лентите на метрото от „Обеля“ до „Черни връх“, на завода за битови отпадъци, а магистрала „Люлин“ трябвало вече да работи.

В духа на задочния диалог от последните седмици Борисов се обърна директно към президента с думите: „Господин президент, не е тайна коалиция – всички, мразещи БСП и ДПС, са срещу вас“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Фандъкова е алергична към ***.
35
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Една влюбена жена. :))
34
0
 
0
 
! Отговори
шашнат преди 14 години
Какво става тука,бе??? Всички коментари против новата кметица с мноооооооооооого минусчета? По колко ви плащат на минусче? По левче ли, бе мушмороци?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един от мен - защото слагаш всички под общ знаменател,били те герб-аджии или не.А като не ти изнася - ходи при си станишев да те пеца.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Невероятна активност с минусчета от привържениците на Герб!Да ги съжалиш горкичките как кликат ли кликат нервно с мишката, върху мненията различни от идолопоклонничеството ,а то уж не е признато официално като религия в нас.Хайде, вие сте наред, ако админите не изтрият коментара, колко минуса за отрицателно време ще събера????
31
0
 
0
 
! Отговори
учителка преди 14 години
еуфория и след нея- гола вода! нито детските градини оправи,нито образованиено- сега участта съща чака и общината! и не защото е учителка, а защото *** няма данни и дарба за ръководен кадър!а виж- самочувствие не й липсва- и с това потвърждава истината,че човек е една дроб- колкото по-голям знаменател има под формата на самочуствие,толкова по-малко стойностен е той! вярно е- трябва да ес въведе закон- само софиянци да кандидатстват за кметове на града! тази мирише на прораснали самоковски карт
30
0
 
0
 
! Отговори
пловдивски преди 14 години
Браво, столичани! Той мутрата не ви оправи, пък сега к*рвата избрахте...
29
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
Честито на г-жа Фандъкова за успешната победа, нека не се занимаваме със злобни коментари, а заедно да работим за тази столица и за нашата държава, щото със злобни упреци до никъде няма да стигнем.
28
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 14 години
Да, около 6% от жителите на София гласуваха за безличното протеже на Бойко Борисов - Данчето Фандъкова. Следите от кражбите в Столична община, така и ще останат неразкрити ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Dan_crv преди 14 години
:) Ей ги на комплексарите цъкат минусчета - немат си друга работа, а сами са си виновни за избора. Така ще е като ви мързи даже и да гласувате
26
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Що не гласувахте, бе хора! Луди ли сте всички?? Днеска в избирателната секция на обяд бяха минали 20 човека... Е, на ви сега Данка Селската. Да ни е честита мънкащата лелка, дето разбира от градоустройство, колкото котарака у нас. Даже той май повече разбира.
25
0
 
0
 
! Отговори
Dan_crv преди 14 години
Че кой ви е крив бе "софиянци". Що не бехте да гласувате. Сега и винаги "селяните" са ви виновни. Доста от вас са комплексирани, но Европа скоро ще ви оправи или поне се надявам!
24
0
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 14 години
Хахаха, да знаеш, че за президент ще номинира Ивана.
23
0
 
0
 
! Отговори
........... преди 14 години
Честито циркаджии !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Този е не е със преди 14 години
всичкия си, за да нарожи на парламента Цецка, на софиянци - Данчето...в Еврокомисията - Румито....коя ли ще прати на Марс ???
21
0
 
0
 
! Отговори
МАРИЯ , преди 14 години
Със 160 000 гласа САМОКОВСКОТО СЕЛЯНЧЕ ще бъде избрания кмет на 2 млн,град !!! БОЛЕН НАРОД ИЗБИРА БОЛНИ УПРАВЛЕНЦИ !!!Спукана ни е работата ..на нас ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ...!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
алекс преди 14 години
Селянчетата си избраха селянче за КМЕТ -ТА КОЙ ГЛАСУВА ЗА НЕЯ ,,,!!!!!!КАКВО РАЗБИРА ТЯ ОТ СОФИЯ ,,,!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
рацемат преди 14 години
ууууууууууу гърбави фандъка ( данчето) ще се оака, ама така е като не ви увират главите
18
0
 
0
 
! Отговори
МОЖЕ БИ преди 14 години
ще ни трябват десетки години, за да достигнем момента, когато жените във властта НИ да приличит поне малко на Ангела Меркел или Маргарет Тачър... сегашните кифли, дето се опитват да управляват нещо в страната ни, още миришат на манджа и белина...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
GERB e po lqva partiq i ot BSP.Purva pobeda v sofiq za levite.Koe i e demokrati4noto na GERB zamisletese?!