Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати

Няма обаче да могат си купуват жилища от фонда на МО
11 дек 2009 07:46,
189
Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати
Снимка: БГНЕС

Промените във военния закон, който влезе на първо четене в парламента, предвиждат пределната възраст за пенсиониране на кадровите войници да се намали от 49 на 45 години.

Офицерите със звание генерал-майор и генерал-лейтенант ще излизат в заслужена почивка съответно на 58 и 59 г. А не както бе досега на 60.

Засега няма да се премахва даването на 20 заплати при пенсиониране на военните.

"Ние поемаме ангажимент да получат своите 20 заплати, но това ще стане разсрочено в разумни срокове, които да не разрушават бюджетната дисциплина на министерството", категоричен е министър Николай Младенов.

Другите изменения в закона прекратяват практиката военните да могат да купуват жилища от фонда на Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 14 години
аз също прочетох коментарите. Вижда се че нормалните и мнозинството от хората с против тази социална несправедливост. Вижда се също че има един или двама изкукали шапкари, които си пишат самохвалебствени постове и слагат минуси на нормалните хора. Щом са толкова комплексирани, че това ги прави щастливи, да продължават, но аз бих опредилил даването на 20 заплати именно на тях, като една чудовищна ГАВРА.
68
0
 
0
 
! Отговори
gfh преди 14 години
e kak 6te sa pisani ot woenni komentarite,sled katp po4ti wsi4ki sa otricatelno imnicata mi ????
67
0
 
0
 
! Отговори
Енчо преди 14 години
Господа, какво толкова се учудвате. Естествено че милиционерското правителство ще осигури първо милиционерите, военните и пожарникарите. Всеки гледа да уреди своите хора - това е България все пак, не забравайте.
66
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 14 години
Направих си труда да прочета коментарите по темата. Учудвам се, че коментари правят само военни. Все си мисля, че те не работят, а се занимават с писането на коментари- друга работа нямат. А после професията им била рискова. Марш на плаца!!!!
65
0
 
2
 
! Отговори
Менкиса преди 14 години
Брат, нека съм ***, ама ще се пенсионирам рано, ще взема 20000 лв. и ще си гледам внуците, а ти гюрай по строежите, като си мноо умен... Успех.
64
0
 
0
 
! Отговори
Павел Сиромахов преди 14 години
Боже, Боже, слез моля те и избави България от тази комунистическа пасмина. А пък аз си мислех че комунизмът умря някъде преди 20 години.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз отдавна съм го прозрял-този който не става за нищо друго(защото го мързи да учи и да работи)-става полицай,военен или бакшиш!Това е!Не става дума за тези,които са били във военна или полицейска академия!!!Въпреки че след някоя и друга година стават единствено да надигат бутилката!
62
1
 
0
 
! Отговори
Тони преди 14 години
Наистина не разбирам защо именно тази безполезна прослойка трябва да се ползва с такива привилегии. Лично аз мисля, че военните като цяло са абсолютно излишни. Само гълтат огромни суми, а не дават нищо. Нека някой от *** тук да ми обясни каква е ползата от тях и от "труда" им.
61
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Симов преди 14 години
извинявайте, но аз мисля че това е просто безобразие
60
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 14 години
до STIXпоплачи си- няма лошо, но си доста далеч от военните. Разпореждането е като предизивестието в нормалните фирми. Много си далеч и от заплатите и работата им. Хорати си вършат работата и не реват, като стругарите тук, които отдавна не са виждали струг. Пак казвам, че тези "привилегии" са всъщност малка компенсацийка за ограниченията които търпят те и семействата им.
59
1
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Защо се правят заони само за пожарникарите, милиционерите и военните. А ние, останалите честни и трудови хора, второ качество ли сме, г-н Премиер ???
58
1
 
0
 
! Отговори
Не е честно преди 14 години
Военните са ***, не стига че ги храним от данъците си, пък сега и ще ги осигуряваме на наш гръб. Те не произвеждат нищо и от тях няма никаква полза. Студената война и мозъчната промивка свърши. Никой няма да ни напада. Ние просто нямаме армия, а само едни дебели некадърни мързеливци с тлъсти заплати.
57
0
 
0
 
! Отговори
ГГГ преди 14 години
еми какво да направим ние,че някой си е направил гавра с вас...нали го приватизираха кремиковци ,какво ревеш....някой си гледа интереса с него....военните са виновни за съдбата на кремиковци........не отричам ,че там има потъпкани сума ти човешки съдби,но какво общо има това с военните????
56
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Комунизмът се завръща другарки и другари. Бойко Борисов е прероденият Тодор Живков.
55
1
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
с какво тези дебели търтеи са заслужили такава привилегия ? Може би с това, че са в схемата на всички отвличания и престъпления ?
54
0
 
0
 
! Отговори
GGG преди 14 години
да,чули сме за свободни работни места...по военния канал постоянно върви реклама за привличане на нови и нови попълнения за професията войник...ето такива незапознати само си чешат езиците тук...и тези,които изкарват 300 лв. заплата,тези на които не им е провървяло или ги мързиииииииииииии две не виждат........толкова сте жалки...
53
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Аз съм на 51 години - работил съм 31 години в КРЕМИКОВЦИ при изключително вредни условия. През месец Август ме изритаха на улицата с обезщетение 1 заплата, което при това още не съм получил. Не съм получил и заплатите си за 2009 година. Но жалко че нямаме Премиер-металург, а Премиер-милиционер. Според мен това е социална несправедливост.
52
0
 
0
 
! Отговори
Дисцип преди 14 години
Разумен срок??? Само за военни, а не и за 20-те заплати на МВР, ДАНС, държавни служители, магистрати???? Определен от Младфенов? Като законова разпоредба без ограничение от типа на "но не по-късно от,,,"?НЯМАМ ДУМИ - НАПРАВО СИ Е ДИСЦИПЛИНАРНО-НАКАЗАТЕЛНА МЯРКА!!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 14 години
За привлекателността на една работа главен критерии е наличието на свободни работни места. Да сте чули някъде да има такива за военни. Толкова им е "трудно", че не могат и да си помислят да си сменят професията. Толкова е рисково цял ден да се чудиш в коя да се хванеш.
50
0
 
0
 
! Отговори
стар преди 14 години
Марин веднага да бъде взет "запас"! да "полежи" малко ! Ама сигурно ще се изкара "негоден" за военна служба. То за негодността както виждам документ не му трябва. Но пък от друга страна - ще има ли критерии за диференциация - служещи по мисии и в поделения на м....та си и т.нар. "щабари", дето цялата им служба е на бюро, в големия град ........ От тези последните се дразнят хората