Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми?

Министърът без портфейл Божидар Димитров пред Dnes.bg
7 яну 2010 10:40,
1329
Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми?
Снимка: Булфото

Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само, че не е условие за приемането на Турция в ЕС.

Така пред Dnes.bg министърът без портфейл Божидар Димитров коментира предупреждението на премиера Борисов, че може да се раздели с поста си заради изказаното от него мнение, че България ще подкрепи Турция за ЕС само ако ни изплати 20 млрд. долара компенсации за тракийските бежанци.

Намесих се във води, които не са мои

Прав е човекът, нали, намесих се във води, които не са мои, и неправилно бях изтълкувал един израз в едно изречение в предприсъединителния договор от миналата година за Турция, където се казва, че тя трябва да положи усилия да разреши въпроса с компенсациите на тракийските бежанци. Аз сметнах, че това е условие към Турция, а то било само пожелание. И това са две различни неща.

Има ли страх у вас, че може да се разделите с поста си?

Ами страх, не, аз не се страхувам от нищо. Ако съм направил толкова голяма грешка, която заслужава да се разделя с поста си, ще понеса своята отговорност. Прав е министър-председателят, че политиката на правителството се определя по този въпрос от Народното събрание, от целия Министерски съвет, а не от един министър.

Още по темата
Вие готов ли сте да поднесете извинение на Турция, имайки предвид реакцията на външния министър Давутоглу, който излезе с официално становище по въпроса?

Защо да се извинявам?

Заради гафа например?

Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Независимо как ще се разреши – положително или отрицателно, това няма да повлияе върху нашето решение за приемане или неприемане на Турция в ЕС. Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г., когато сме били прогонени оттам?, завърши министър Божидар Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Никога не трябва да забравяме миналото! Никога! Гледай напред но винаги помни грешките от миналото за да ен ги повтаряш! Само си спомни за 2-та ни пакта с Германия и ще разбереш защо трябва да се учим от миналото за да градим бъдещето си!
28
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Хвала на Божо. Може да е ***, ама май ще се окаже единствения читав в това правителство!
27
0
 
0
 
! Отговори
Пепа преди 14 години
Истината трябва да се знае, за да не се забравя историята ни. Браво на г-н Димитров. Има още истински българи.
26
0
 
0
 
! Отговори
Да ви питам преди 14 години
а кой го направи министър същия този смешен кюфтак
25
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
Божко няма да се извиняваш на виновните.Турците трябва да се извинят, и да плащат за ГРЕХОВЕТЕ си.!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
г-н Димитров винаги е бил истински българин и сега пак го доказа! сега е момента да видим бойко да ли сте се поддаде на натиск от страна на дпс и турция !божидаре с теб сме!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав е Божидар Димитров! Точно така! България трябва да защитава интересите на гражданите си!
22
0
 
1
 
! Отговори
жик преди 14 години
а за 500год кои ще ни плати
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо изтърси една глупост, сега се опитва да я замаже... абе и тоя с голямата уста става за министър?! Май така го е втресло, че ще си загуби поста, че чак и баба си замеси! Брей! Гомям професионалист, голямо нещо!
20
0
 
1
 
! Отговори
ГУРУ преди 14 години
Много правилно се е изразил безпортфелния :) Няма спор ! п.с. Доган в казан
19
0
 
1
 
! Отговори
иииии преди 14 години
Бат бойко вместо да хленчи пред Турците направо да отваря границата и да изгоним *** от България а имотите им да станат държавна собственост и когато Турция изплати на изгонените от земите си Българи 20-те милиарда ,тогава и Борисов може да наплати на изгонените турци имотите. Само ,че Борисов единствено за себе си мисли уж новините по турски референдум щеше да пуска а турските вестници побликуваха шифрограмата където Борисоф до земя се клани на Ердоган и обяснява колко държал да ги има .
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
фактите са си факти-прав е човека
17
1
 
0
 
! Отговори
ba'ti преди 14 години
aman ot takiva nacionalisti jivee s 100 godini nazad vuv vremetoday togava i nie da z a k o l i m nqkolko turci tctc takiva hora da stavat ministrikato edin mlad 4ovek ot tova pravitelstvo iskam da mi dade bude6te a te sa si s 100 godini nazad
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя па *** ще ми прави изказвания. Дето буца кюфтета с Доган под път и над път. Аман от нагли клоуни.Слагайте минуси колко щете.
15
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Ако има референдум за Турция в ЕС аз лично ще гласувам НЕ. Това си е лично мнение ... Да изплатят кръвнината и да признаят за арменскя геноцид пък може след 10-20 години да гласувам и ДА кой знае....
14
0
 
0
 
! Отговори
Тялото преди 14 години
"Съжалявам г-н Генерал! Повече няма да правя така!"
13
0
 
1
 
! Отговори
кви сме ние преди 14 години
Българите сме баси смешния народ...клали ни като прасета и сега ще им помагаме...за това сме на това положение...защото колкото повече ни *** отгоре ,толкова повече си отваряме устите
12
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 14 години
абе крайно време е и премиера и безпортфейлния министър да престанат да спекулират с дядовците си. Това е долно и срамно.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правилно,да ги таковам в ите гадни!
10
1
 
0
 
! Отговори
Айдееее преди 14 години
Айде и тоя замеси дядо си!Луда работаааа!Срам сте вие ,а не политици!ОСТАВКА!!!