Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми?

Министърът без портфейл Божидар Димитров пред Dnes.bg
7 яну 2010 10:40,
1329
Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми?
Снимка: Булфото

Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само, че не е условие за приемането на Турция в ЕС.

Така пред Dnes.bg министърът без портфейл Божидар Димитров коментира предупреждението на премиера Борисов, че може да се раздели с поста си заради изказаното от него мнение, че България ще подкрепи Турция за ЕС само ако ни изплати 20 млрд. долара компенсации за тракийските бежанци.

Намесих се във води, които не са мои

Прав е човекът, нали, намесих се във води, които не са мои, и неправилно бях изтълкувал един израз в едно изречение в предприсъединителния договор от миналата година за Турция, където се казва, че тя трябва да положи усилия да разреши въпроса с компенсациите на тракийските бежанци. Аз сметнах, че това е условие към Турция, а то било само пожелание. И това са две различни неща.

Има ли страх у вас, че може да се разделите с поста си?

Ами страх, не, аз не се страхувам от нищо. Ако съм направил толкова голяма грешка, която заслужава да се разделя с поста си, ще понеса своята отговорност. Прав е министър-председателят, че политиката на правителството се определя по този въпрос от Народното събрание, от целия Министерски съвет, а не от един министър.

Още по темата
Вие готов ли сте да поднесете извинение на Турция, имайки предвид реакцията на външния министър Давутоглу, който излезе с официално становище по въпроса?

Защо да се извинявам?

Заради гафа например?

Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Независимо как ще се разреши – положително или отрицателно, това няма да повлияе върху нашето решение за приемане или неприемане на Турция в ЕС. Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г., когато сме били прогонени оттам?, завърши министър Божидар Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
ааааааааа преди 14 години
къв дядо са му заклали бе дядо му пияницата е умрял от цироза
0
 
0
 
! Отговори
*88 преди 14 години
турците
0
 
0
 
! Отговори
*88 преди 14 години
кво става тука бре 1150 мнения-да не сме обявили воина на те
0
 
0
 
! Отговори
Dino преди 14 години
Европейската комисия,ще блокира влизането на Исландия в ЕС,ако Исландия не изплати парите на британски и холандски вложители във фалиралите вече исландски банки.Значи те могат да спират членство за пари,а ние не?!?Това не е ли лицемерие и двоен стандарт?Божидар е прав във искането,а Бойко е родоотстъпник.
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Запомних те и няма да те пропусна,защото хубаво казваш аааааааааааа.Катодойда в Одрин,ще научиш и ббббббббббб.
0
 
0
 
! Отговори
toi преди 14 години
AKO NYKOI TRYBVA DA SE IZVENYVA_I PLAWA TOVA E TURZIY.....
0
 
0
 
! Отговори
lapatov преди 14 години
ne sa samo tvoite prababa i pradqdo
0
 
0
 
! Отговори
аааааааааааааааааааа преди 14 години
Единственият читак , който виждам си ти :D какъв чефлик ти *** чобанин не можеш да станеш :D айде лягай си , че утре като те боли главата да забравиш как се излагаш :D
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
заклала на бабати фарчилото
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Тоя читак научил и ботево...стихотворение и мисли че ще ме трогне.Него щего направя управител на моя...чифлик.
0
 
0
 
! Отговори
аааааааааааааааааааа преди 14 години
Гошо виждам , че си голям патриот. Позволи ми да ти отговоря с откъс от едно Ботево стихотворение: Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, драго, а вий... вий сте и! И за да съм сигурен , че ще бъда разбран правилно, ще поздравя всички пияни "патриоти" с пожеланието да си останат по механите , а държавата , истинския патриотизъм и чистата любов към отечеството и народа му оставете на нас, които имаме нещо повече от алкохолни изпарения в главите :)
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това са глупости-а къде отидоха на 2 милиона имоти на турците-никви пари айде при БАЙ ***
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Който иска да ме....чака от читаците,среща в....Одрин.Специално посрещаненеща;само хляб и...сол.
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
1934 година...Първомай, обсадата на Пловдив, 3-та турска армия, Ататюрк, цар Борис...
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
chakam te Galosh!
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Божидар Димитров - премиер, премиер!!!
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
А Божко е наш човек...Направи това, което Доган не успя да направи за 20 години. Събуди милионите бъпгарски турци. Та и икономическата криза ще засили стремежа им да си възстановят българското гражданство и да започнат да си стопанисват имотите в България. Само това ще оправи българската икономика.
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пич преди 14 години
ами ти какво очакваш от анадолските и, пичове са когато имат интерес - с тоя *** няма никакъв шанс да сътвориш единение - те глупаците си мислят за прехвалената турция в която разбира се са последна дупка на кавала...това, че бяха привилегировани в тая държаваи през комунизма и през последните 20г. - тъпият анадоски *** не може да го оцени като му дадат пръст ще отхапе ръката - пълен *** сте и затова ще ви се разпадне имислената империйка в момента в който ви резнат дотацийките..
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
но това не стига ,ние трябва да сме благодарни на тая ***,както и на въпросните държави-лаи.номети задето ни заливат с тази "продукция" от която печелят шепа негодници-контрабандисти,митничари,вносители,/пилета,доктори,пури,самоковци,мутри от илиенци и т.н./както разбира се и техните покровители-политици , бивши и настоящи висшестоящи ченгета и прочие ***.
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ако една дивизия не стигне,ще събера две.В това кризисно време,хора безработа колкото искаш.Тук таме са останали още складове с.....оръжие.Политиците не успяха да унищожат всичко.На желаещите ....ще раздавамчифлици.