Приемаме част от американската ПРО и у нас?

Въпросът е на етап консултации, обяви американският посланик у нас
12 фев 2010 16:23, Красимир Ангелов
557
Приемаме част от американската ПРО и у нас?
Снимка: БГНЕС

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Аз предлагам следното:1. Обявяваме война на САЩ.2. Естествено я губим.3. Значи ставаме техен щат.4. След няколко години пълен фалит.....няма Съединени Американски Щати... а ние си живеем по нашенски..!Един световен проблем е решен !!!
37
0
 
8
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Съгласен съм с номер 30 - Турция е още от едно време стратегически съюзник на САЩ - затова и в Турция има големи американски бази и САЩ въоръжава *** с най-модерното си оръжие - като самолетите стелт - F-35 !А България е много по-надолу от Турция сред американските приоритети и затова ще бъде много лошо ако нашите политици застанат в поза партер и пуснат американско ПРО на наша територия.
36
1
 
19
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
1. Ставаме мишена за Русия / Ислямистите2. Ставаме още по-окупирана държава.3. На територията на US базите не важат българските закони (т.е. тия могат да си правят каквото искат).4. Хептен губим националния си суверинитет.5. Базите не са НАТОвски а са US. 6 "Който не храни своя армия, храни чужда армия"
35
16
 
3
 
! Отговори
Uncle Sam преди 14 години
Яяя, колко комунистчета и комсомолчета имало тук. Много сте забавни скимтейки в хор, някои от вас даже се опитват да лаят. "Дерзайте Другари"
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СТАВАМЕ МИШЕНА НА ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА САЩ И НИЕ СТАВАМЕ ПИОНКА И *** НА САЩ НОМЕР 34, ВИЖДАМ ЧЕ СИ ТИПИЧНАТА АМЕРИКАНСКА ПИОНКА, ВЪРВИ СИ С ТОЯ ПОСЛАНИК В САЩ
33
1
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Не забравяй и Гуантанамския "добрестен" терорист със "семийни ценности".
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко наши момчета умряха за САЩ в Ирак и Афганистан, не ви ли стига, че толкова деца останах сираци и толкова жени вдовици, искате да продадете и България ли. НЕ НА американските бази в България-това е окупация, НЕ на американските ракети, това ни прави мишена от целия свят
31
14
 
2
 
! Отговори
IND преди 14 години
Някой от плюещите тук ще ми каже ли каква ще ни е пряко вредата от ПРО при нас?
30
6
 
0
 
! Отговори
патаклама преди 14 години
ало, драги съфорумници, учудвам се, че се учудвате, и че се възмущавате, и т.н. къде сте били през последните години, спали ли сте? или не сте чували, че който е казал "а", трябва да каже и "я"? ние нашия "евроатлантически" (т.е. НАТО) избор си го направихме през 1997 г., с правителството на Софиянски. това е следствие от него. позакъснели сте с мрънкането!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Твърдо НЕ
28
1
 
9
 
! Отговори
do N19 преди 14 години
1.Ти си абсолютен наивник- -САЩ никога няма да застанат на страната на БЪЛГАРИЯ при конфликт с ТУРЦИЯ. Интересите на САЩ са в Турция!2. За голямо съжаление нашите войници, които са извън България са част от силите на световния жандарм САЩ и те спомагат за установяване на световното господство над всичко и всички от САЩ!
27
0
 
10
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Първо ГМО, а сега и ПРО - нищо хубаво не идва от САЩ!
26
0
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ ЩЕ МЕ ... преди 14 години
"Премахнат поради нарушение на правилата на сайта "?!?!?!?!?!?!?!?НЯКОЙ ЩЕ МЕ СВЕТНЕ ЛИ КЪДЕ СА ПУБЛИКУВАНИ ТЕЗИ ПРАВИЛА?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господинът от вчера не е спрял да изнасилва информационното пространство. От Октопод, през ГМО, към ПРО, Афганистан и петдесет и не знам кой си щат. Очаквам да ни предложи и ведиокасета "Как е най-демократично да обслужвате жените си", а за политици - "100-те най-демократични секс пози" - в главните роли: С.П., Дж.У., Б.Б., Р.П., Ц.Ц., С.С. и др.; сценаристи: Юнал, Меди и Реджеп"
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С ДВЕ РЪЦЕ СИ ЗА БАЗИ НА САЩ? ПЪРВО ТОВА Е ОКУПАЦИЯ И ВТОРО ТУРЦИЯ И САЩ СА ЕДНО И СЪЩО, КАК САЩ ЩЕ НИ ПАЗЯТ ОТ ТУРЦИЯ, ТУРЦИЯ КАТО НАПАДНА КИПЪР И ГО ОКУПИРАХА САЩ НАМЕСИХА ЛИ СА В ПОМОЩ НА ГЪРЦИЯ? НЕЕЕЕЕЕЕ, САЩ ГЛЕДАТ ДА ПОМАГАТ НА ТУРЦИЯ. ГАДНИ ТУРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ЕНИЧАРИ, БЪЛГАРИ ДА ПОМАГАТ НА САЩ И ТУРЦИЯ ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
А Джеймс УОРлик, да си яде ГМО *** и да се маха от България!
22
1
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Уууууууууу! ПРОДАЖНИЦИ! Не щем ни руски, ни усаняшки, ни турски, ни ирански играчки за убиване на наша територия!
21
11
 
4
 
! Отговори
fdsfd преди 14 години
Koi vi pita vas be shmatki.I da pishete i da ne pishete,amerikancite shte si slojat raketite tuka mishki takiva.Ne se mesete tam kadeto ne vie rabota.
20
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 14 години
Бат Бойко е казал че въпроса за ПРО-то ще бъде обсъден с партньорите от ЕС и парламента - което не означава че сме съгласни и дано да не направим грешката да приемем ПРО и да се окажем най-големите дупедавци на САЩ в Европа...
19
0
 
3
 
! Отговори
! преди 14 години
"Премахнат поради нарушение на правилата на сайта "?!?!?!?!?!?!?!?НЯКОЙ ЩЕ МЕ СВЕТНЕ ЛИ КЪДЕ СА ПУБЛИКУВАНИ ТЕЗИ ПРАВИЛА?