Приемаме част от американската ПРО и у нас?

Въпросът е на етап консултации, обяви американският посланик у нас
12 фев 2010 16:23, Красимир Ангелов
557
Приемаме част от американската ПРО и у нас?
Снимка: БГНЕС

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Превръщането на България в мишена и на Иран и на Русия и опита на такива като Костов и Паси да ни скарат с Русия от години се увенчават с успех, българи не спете, те затриват България!!!!!!!! "Нито Иран, нито Русия са в състояние да воюват срещу НАТО, а и едва ли го искат, така че американски бази по никакъв начин не могат да ни навредят. Липсата на американски бази, обаче може да ни превърне в мишена на Турция. Аз съм с две ръце за американските бази!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ИДВА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И ДА ИЗГОНИ ВСИЧКИ ТУРЦИ, *** И СЕДЕСАРИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА УБИЯТ БЪЛГАРИЯ.ПЪРВО ПОЧНАХА АМЕРИКАНИЗАЦИЯТА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ С АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ НОН СТОП, ВТОРО НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДА ХОДЯТ ДА ИМ МИЯТ ЧИНИЙТЕ И КОЛЗЕТИТЕ И ТРЕТО СЕГА НИ ПРОМИВАТ С ТУРСКА ПРОПАГАНДА НОН СТОП ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ИСКАТ БАЗИ ТУК, АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ, РАКЕТИ, АЛООООО БЪЛГАРИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕЕЕЕЕ, ТАКИВА *** ЛИ СТАНАХТЕ! А БЯХМЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА!СРАМ МЕ Е!
16
9
 
1
 
! Отговори
IND преди 14 години
Като Иран или някоя друга арабска страна с откачени управници се сдобие с ядрено оръжие ще запеете друга песен. Друг е въпроса, че ядрен удар може да се направи и чрез терористичен акт, който да не зависи от никакви ПРО-та. Дано не съм лош пророк, но очаквам в скоро време да има такъв.
15
2
 
9
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Това е война междо САЩ и Русия.
14
4
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Никакви янки в България Виж братушки може
13
3
 
7
 
! Отговори
Измяна роду преди 14 години
Ако консултациите са с "правилните" хора, със сигурност ще имат успех, но ако има референдум - НИКОГА!!!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** НА АМЕРИКА, БЪЛГАРИ СЛУГИ НА САЩ, Е ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОТВРАТИТЕЛНО!
11
7
 
9
 
! Отговори
диктаторски режим преди 14 години
Ако Джеймс Уорлик действително иска да пази България, най-добре е да я пази от ББ и от неговия диктаторски режим!
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оди си в Сащ и вземи Борисов, Костов и Паси с теб!
9
3
 
13
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Още като казаха, че в Румъния ще има разположени ПРО, коментирах, че след като ни "отпуснаха" 10 годишни визи ще искат нещо от сорта на ПРО, защото при тях думата безвъзмездно=бизнес, та тогава обрах отрицателните Ви мнения, сега обаче виждам, че съм бил прав-проверете ме! И ме опровергайте ако можете! Дали пък да не стана врачка?
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха да ви е честито! Сега стана ли ви ясна целта Бойкова!? Скапани американци! Вървете и проливайте вашата кръв за вашите си интереси! Плюя на вас!
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Възмутен съм от изявлението на Борисов, че щял да преговаря, алооо как може да го кажеш само. Превръщането на България в мишена и на Иран и на Русия и опита на такива като Костов и Паси да ни скарат с Русия от години се увенчават с успех, българи не спете, те затриват България!!!!!!!!
6
4
 
19
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
Това не е хубаво и дано да не стане! Опитват се да заграждат Русия - първо се опитаха да пробутат ПРО-то си в Полша и Чехия - но там не мина номера, и сега натискат Румъния и България.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Типична грозна, мутирала, изкуствена муцуна за американец има тоя кравар. Да вземе да си ходи в САЩ да си яде изкуствените храни, ако не тук може да му покажем коя конкретна *** да яде.
4
2
 
11
 
! Отговори
! преди 14 години
"Премахнат поради нарушение на правилата на сайта "?!?!?!?!?!?!?!?НЯКОЙ ЩЕ МЕ СВЕТНЕ ЛИ КЪДЕ СА ПУБЛИКУВАНИ ТЕЗИ ПРАВИЛА?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kade otide statiqta za Totio mladenov(taka mislq che se kazvashe)?Za pensionnata vazrast....?
2
4
 
25
 
! Отговори
бай Добри преди 14 години
Нема такъв *** . *** ти и селската мутра има този. Ходи и паси кравите по гората бре кравар
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Върви си в Америка, кравар нещастен!