Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ, КОГАТО ВСИЧКИ КРИВОСЪДНИЦИ ВЛЕЗНАТ ВЪВ ЗАТВОРА! Корумпирани магистратчета, Красьови чернотиквеничета - вие сте ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ОКТОПОДА! Всички трябва да влезнете в пандиза, а на ваше място да дойдат СЪДИИ ОТ ЧУЖБИНА!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
съдиите са най-некадърните, но и най-претенциозните юристи.непрекъснато умишлено бавят и протакат дела. не стига, че съдебната ни система е кръгла нула, НПК е пълен с дупки, ами и те допълнително слагат прът в колелата на правосъдието...време е нещата да се променят и съдиите, вместо да работят против полицаи и прокурори, да насочат усилията си в същата посока и да дадат заслуженото на престъпниците.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдиите са продажници и страхливци затова ни критикуват от Европа.Всеки съдия е бил отличника, зубрача в класа и вие знаете че това бяха хора които се мазнеха на преподавателите, правеха всичко за по-високи оценки.Респективно сега по същия начин тези зубърчета правят пак същото за некой лев подкуп или от страх.
17
2
 
11
 
! Отговори
уфсъ преди 14 години
В България няма съдебна система. Има една мафия, което *** парите на *** овци, които плаща и подкупи, и данъци. И така ще продължава, докато от ЕС не притиснат някое правителство да си свърши работата. Кога ще е това... само Господ знае.
16
4
 
6
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Нямам идея да защитатвам съдебната система, аз също смятам, че в голямата си част е прогнила. Не бива обаче, да обвиняваме съдиите за калпавите закони. Каквито са им ги написали онези умните глави в парламента, такива ги прилагат те! Всичките процедурни увъртания, отлагания, болестите на адвокати и подсъдими, всички тези "врати", както ги наричаш, са отворени от законодателите ни, не от съдиите!
15
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
ИСКАМЕ ОСЪДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, МАФИОТИ И ПОЛИТИЦИ!!!
14
2
 
16
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Питам въпросния господин. Ако съдът не приеме доказателствата за престъпление, защо не публикува основанията си?Нека знаем какво е приложила полиция и прокуратура и какво и защо е отхвърлил съда.Така е лесно. Скрито,покрито и си гледате закона. Господине, вашите съдии приеха 650 кила амфетамини,като количество за лична употреба.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що за наглост ??????????
12
19
 
9
 
! Отговори
отговорен преди 14 години
Поздравявам проф. Груев за адекватната му позиция. Само хора, които имат ясна представа за нещата могат да постъпят по този начин. Затова и няма да коментирам болшинството изказали се, те просто са едни ядосани комплексари, търсещи причината за собственото си неблагополучие в някой друг - най-често и удобно в съда.
11
0
 
3
 
! Отговори
Gornakov преди 14 години
dragi ni sanarodnici - barkate ponijatijata - kakvito sa zakonite izmisleni ot parlamenta, takiva gi prilagat sadiite. te ne mogat da izljazat izvan zakona. sadebnata sistema e varha na aisberga, kojto se vizda i se opljuva.....
10
4
 
14
 
! Отговори
резил преди 14 години
А бе станахте за резил пред цяла Европа,и вместо да приемете критиката вие продължавате да упорствате и да показвате колко сте зависими от препстъпността и техните"мъни"евра,левове,сиреч всички знаят вече колко бързо решавате делата.И вместо да наведите глава и бързо да разрешите наболелите случай,вие безцеремонно осъждате нас,европа и всички който очакваме по бързи адекватни мерки.Стига протакания искаме сериозни присъди.
9
4
 
14
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Само делото Борилски стига,за да нямат право тия корумпирани мишки да се обаждат
8
6
 
26
 
! Отговори
Красьо преди 14 години
Тия Черничките се нацупиха.Много са чувствителни.
7
4
 
22
 
! Отговори
рекс преди 14 години
Във времена, когато медиите ровят в бельото на хората, някой се засяга, че друг коментирал работата му. Забранено ли е ? Къде го пише ?
6
4
 
21
 
! Отговори
Феникс преди 14 години
"Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона" - ами вземете и премахнете вратите в закона които позволяват убиици, сутеньори ,наркотфаканти да ходят "боледуват", делата им да се водят с години, адвокатите заради процедурни грешки да ги спасяват защото видите ли съдът не се бил подписал на някаква бумажка и един убиец, може да си ходи по живо по здраво. Ако вие не знаете как да направите българскто общество по справедливо значи не сте за тази работа!
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и отгоре на това пак се правят на откачени. не могат да осъдят един мафиот
4
6
 
29
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Омръзна ни да ни излагате и да ни правите на утрепани.Искаме присъди за убийците за крадците,за бандитите,за мафиотите.Вашето кривосъдие,вашият гьонсуратлък отврати и настрои не само българският народ против вас.Вие допуснахте мутрите да яхнат и да процъфти мутрнското движение във всъка сфера.Вън съдиите мутри от храма на Темида!Закона трябва да важи и да се прилага за всеки.Всички сме равни пред закона.
3
3
 
31
 
! Отговори
gygi преди 14 години
Винаги и по всяко време трябва да се говори за "независимият" съд.Това е единственият начин съда да излезе от сивата зона. Нека съдиите престанат да се крият зад термина "независим"-защото всички знаем че са зависими - но не от властта, а от парите!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
abe kakva chestnost kakvi 5 leva be teq det gi zaloviha kradat dyrjavata veche 20 години и вие пак ги пускате да си свършат започнатото не ви ли е срам поне малко ами чак и изявления давате вие не сте хора после ще ми казваш че съдиите били най-съвестните граждани и не само Бойко казва че съдебната система ни куца ами половин Европа ви го казва и нищо не правите по въпроса
1
6
 
40
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Абе, тия съдиите що се държат като някакви нацупени примадони, като знаят много добре колко са им посрани гащите. Айде, нас народа да не ни слушат, ама то и от Европа им казаха, че нищо не правят и са като червива ябълка прогнили