"Със Симо сме много натоварени като вицепремиери"

Цветанов не потвърди, но и не отрече, че е номиниран за президент
30 апр 2010 15:05,
175
"Със Симо сме много натоварени като вицепремиери"
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов ще изкара най-силния си коз на изборите за президент през 2011 година. Това стана ясно от краткото му изказване в кулоарите на парламента.

Борисов продължи задочния спор с Георги Първанов за кризата, управлението и предстоящите избори.

На хвърлената ръкавица от Борисов – двамата с Първанов да подадат оставки и да си решат проблемите на избори, президентът отговори, че „рано или късно може би ще се срещнем на избори“.

Тези думи, според Борисов, доказват, че Първанов е „политически проект”, и затова премиерът не се притеснявал повече от конфликт между институциите.

На конкретния въпрос – имате ли кандидат за президент, днес Борисов отговори: „Имаме, да. Не съм аз”. След това направи уточнението, че е вицепремиер. Но повече жокери нямаше.

Всъщност и тези са достатъчно. Вицепремиерите в кабинета на ГЕРБ са двама – Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Първият е с много висок рейтинг вследствие на поредицата акции срещу организираната престъпност. Вторият, напротив – с най-ниското одобрение в кабинета, наскоро излязъл със скандал от стаята на „Дондуков“2.

Самият Цветанов не потвърди, но и не отрече, че ще бъде следващият кандидат за президент на България. От краткия му разговор с репортерите става ясно, че засега е вицепремиер.

"Тази тема не е коментирана. Смятам, че има много по-важни неща. Всички вицепремиери – както аз, така и Симо, сме натоварени с толкова отговорности, че в момента кампанията 2011 трябва да ви кажа, че...

– Игнорирате в момента кампанията за президентските избори?
– По-важно е да се справим с това, което имаме като функции, като министри и като вицепремиери.
– Все пак ГЕРБ има своя кандидат, нали?
– ГЕРБ ще има своя кандидат, но когато влезем на фаза предизборна, тогава може би ще бъде обявен официално”.

Още по темата

Всъщност темата за участието на Цветанов в следващите президентски избори беше поставена от лидера на РЗС Яне Янев. Той се пошегува, че това се случва под формата на операция „Мозъка”. Чрез нея Цветанов използвал МВР, за да си проправи пътя към поста на държавния глава.

„Тези, които правят подобни коментари или имат нек'ва съпричастност към хора от организираната престъпност и естествено, че не им се харесва това, което се случва, но обществото и ЕС искат точно това”, отговори Цветанов.

На въпроса дали вижда себе си на президентския стол, вътрешният министър отговори, че се вижда като „вицепремиер и министър на вътрешните работи”, но вмъкна, че това е временно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБ може да има само кандидати за затвора. Куйович ги чака.
129
0
 
3
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ПА ВИКАЙТЕ НА ПОМОЩ ТИЯ ОТ ДАНС В БАНКЯ С ПРОСЛЕДЯВАЩИЯТ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР МОЖЕ ДА ВИ ВКЛЮЧИМ И КЪМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ.ИМАТЕ ГМО А НЯМАТ МВР НЛО.НИЩО ЛИЧНО НО НЕРАБОТИМ ПО СЦЕНАРИЙ НА МВР И ТЕНДЕМА ПЪРВАНОВ-БОРИСОВ-ЦЕЦО КОМБАЙНЕРА.
128
3
 
1
 
! Отговори
белогвардеец преди 14 години
*** то и вашия сталин беше учил за поп ама ти още му целуваш портрета нали?
127
1
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 14 години
Едно време имаше виц: Много са натоварени студентите от ВИФ-имат 11 изпита за един семестър-десетобой и политподготовка. Та наш Цветанчо е от тези студенти и сега и Президент ще става! Е, и Премиерът е от същия десен- учил е как да влиза през прозорци в задимени стаи! Бедни българи до кога ще ги търпиме тези безмозъчници? Ще затрият България!
126
4
 
12
 
! Отговори
ББ лъже, а ние мажем преди 14 години
"Със Симо сме много натоварени като вицепремиери, шефът само лъже, а ние мажем!"
125
0
 
5
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ТО ТОВАРЯТ САМО МАГАРЕТАТА И ТЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАТ А ТЕГЛЯТ.
124
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само това ни липсваше- милиционер за президент! Нищо друго не ни остава, освен да започнем да оттренирваме командите:"Легни; стани!"Дано не ни се наложи! Народе, събуди сееееее!!!!!
123
7
 
1
 
! Отговори
? преди 14 години
ТО КАТО ГЛЕДАМ ДРУГ НА ХОРИЗОНТА НЯМА
122
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 14 години
А бе кои са тези мафиоти? Там дето съм сега само за мутрите ги вкарват в пандиза, без да са направили нещо. В България с тая физиономия ставаш министър, браво бе сънародници!
121
1
 
13
 
! Отговори
Доньо Донев преди 14 години
Доньо Донев отдавна е нарисувал Тримата *** - премиер и двама заместници
120
2
 
9
 
! Отговори
Стар филм преди 14 години
Да, премиера ще се кандидатира за президент и по този начин ще избяга от отговорност, за провала на собственото си управление. И пак, само ще посочва виновни.
119
4
 
1
 
! Отговори
Шарл дьо Гол преди 14 години
Аз настоятелно препоръчвам Цветан Цветанов за кандидат-президент. Той в профил прилича на генерал Шарл дьо Гол, нали? - Много е подходящ. Само малко трябва да го направят генерал и хайде ...
118
0
 
8
 
! Отговори
ан преди 14 години
Имам подозрения , че скрития коз на Бойко е Румяна Желева. Той й даде мн.висока оценка, а и не можа да я пласира никъде- джентълмен е- ще компенсира!Тя е нужна за всенародния цирк . А МВР да си остане част от филмовата индустрия. Не за друго- за развлечение на поколенията!
117
0
 
41
 
! Отговори
вЕрващ преди 14 години
С какво те разгневихме, Боже, да ни наказваш с толкоз неможещи управници? Пожали ни, Боже, наказвай ни с природни бедствия, само тез ги прати надалеч и завинаги.
116
1
 
31
 
! Отговори
вампир преди 14 години
*** ЦВЕТАНОВ Е РАЗБРАЛ ЕДНО НО Е ПРОПУСНАЛ ЧЕ ЕС ИСКА ДА РАЗБЕРЕ КОЙ Е ОКТОПОДА В МВР И ЗЛАУПОТРЕБЯВА С АПАРАТУРА ПОД ФОРМАТА НА СРС ДА ОПРАВЛЯВА И КОНТРОЛИРА ПЪТЯ И ПРОДАЖБАТА НА ДРОГА И ЖИВА ПЛЪТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.ПРИ ОТВЛИЧАНВЕ СЪВЕЩАНИЕ-СЪВЕЩАНИЕ И ПРИ ВЗИМАНЕ НА ОТКУП БИЛО ЗА ЛИЦЕ ИЛИ АВТОКРАН В СДВР.ИМАЛИ НСС-ВКР-ДС-ДАНС-.ГД БОП.ЦВЕТАНОВ Е ПОРЕДНИЯ *** КОЙТО ВЛЕЗЕ В КАПАНА НА ГЕНЕРАЛИТЕ ДА ИМ ВЪРШИ ЧЕРНАТА РАБОТА НО НЕМОЖЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕ.
115
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм много чаровна и приятна дама,тежа има- няма 118 кг,но ако този индивид от снимката е т.нар. силен коз, аз тогава съм Мая Плисецкая.
114
3
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
MaуDaу или Бау Бау все е тъпо и гнусно!! Довършването е започнало и Бойко няма да позволи някой друг да го завърши
113
1
 
15
 
! Отговори
морски преди 14 години
Няма какво да си говорим. Вижте им физионимиите от снимките.Те се подиграват с нас.ББ говори каквото му дойде на езика в момента,независимо от това какво казва.Трябва да му разкажем играта, да му покажем,че не сме ***, а народ!Подигравки да си прави със Симо и Цецко,а не с народа,който чака от него работа, хляб и просперитет.
112
27
 
32
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Значи на времето..........Княз Борис изтребва 48 болярске рода ,до девето коляно, за да тръгне България по нов път...........ако не минем подобно пречистване и сега, просто няма как да минем по новия път!!!!!!!!!
111
3
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
аз предлагам гладните и съсипани българи да по4ват да грабят и требят богатите олигарси комунисти4ески които още ни управляват ....други да изберат интелектуалния път и да търсят тракииската истина за произхода и да водят културна борба а трети вместо да дават по 300/400 лв за алкохол цигари и кафета да си напраят второ или трето детенце