Сините към Борисова: Реформираш или си тръгваш

ДСБ и СДС настояват за бързи здравни реформи
13 май 2010 12:52,
134
Сините към Борисова: Реформираш или си тръгваш
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция ще оттегли подкрепата си за министъра на здравеопазването, ако няма бързи реформи в сектора.

Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на коалицията Мартин Димитров.

Днес ръководствата на СДС и ДСБ са имали среща със здравния министър Анна-Мария Борисова, на която са представили своя пакет от предложения за спешни мерки в здравеопазването.

Според Ваньо Шарков, Борисова и политиците са се разбрали министерството да постави ясни срокове и отговорници срещу всяка от мерките.

"Прилагането на тези механизми с ясни срокове ще положи началото на реформата", добави Петър Москов, член на националното ръководство на ДСБ.

"Ще дадем политическа подкрепа, когато видим изпълнение", заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той подчерта, че СДС и ДСБ не бягат от отговорност за осъществяване на реформи и съзнателно търси начин да поеме своята част, като дава сериозни предложения.

Сред 14-те неотложни мерки, които сините са предложили на министър Анна-Мария Борисова за реформа в здравеопазването, са:

Още по темата

– остойностяване на медицинските дейности;

– приемане на стандарти и критерии за качество;

– до края на годината изготвяне на национална и областни здравни карти;

– кардинална реформа на структурите, които се занимават с лекарствена политика;

– започване на преговори по националния рамков договор за 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Не му слагайте минуси, защото за съжаление е прав, кадърното излиза, некадърното остава и ламти за 4000 евро заплата, при условие че бабите с "кръвното " взимат средно 200 лева пенсия!
96
1
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Да има 15 болници в които.... по натам си го знаеш защото и сега ме е гнус да влезна в болница за каквото и да е, със ***, киселите санитари, докторите които даже и да направят грешка и да пукнеш знаят че ще се измъкнат, понеже колегите им ще ги защитят, ей така от солидарност , защото може те пък да са на скамейката другия път... Та кое предпочиташ???
95
1
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
какво излъгах ли че се набираха доктори и сестри за работа на Запад или излъгах за заплатите които им предлагат та ми слагате минуси..400 доктора обучени и владеещи езици напускат страната всяка година!Кой остава вие сами може да прецените...
94
1
 
0
 
! Отговори
тото преди 13 години
А ти, виждам че разсъждаваш логично, искам да ми отговориш кое предпочиташ: Да има 3 болници в града, в които като влезеш те гледат като бял човек, докторите са специалисти и не те изпращат в "аптеката на Раковски" само защото имат договор с нея, взимат по 2500евро което за нашия стандарт не е никак малко, санитарите не те гледат като навлек, само и само дфа пукнеш по-бързо и да им се разкараш от главата.... ИЛИ:
93
2
 
1
 
! Отговори
До тото преди 13 години
Ами като е лекар до мозъка на костите си и не работи само за пари,да напусне Зимбабве и да дойде тука да лекува.Аман от популисти бе!
92
1
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
На такива като тебе само ще пускам ТОЗИ линк...alexandertomov.blog.bg/politika/2010/05/13/istoricheskiiat-proval-na-bkp-bsp.544683#lastment Без коментар!!! Съжалявам, че тука не предоставят повече място, иначе и аз бих написал същото, та даже и повече!!!
91
2
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
на Запад в държавните клиники и университетски масово оперират специализанти от първа до пета година! Лекарите специалисти и само наблюдюват и дават съвети! Много рядко професор да се намеси! ако трябва професор да те оперира то си е по договорка! Така младите ще се научат да оперират преди да поемат пътя на някъде! не може да излезе хирург без нито една операция! В частните болници е друго там се оперираш при определен човек но си и плащаш!
90
2
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
редно е да се остойности лекарският труд но и да се остойностят изследванията!япярятура за милиони. консумативи за стотици а изследвания за 50лв! Изследване на супер ехограф за 250 000лв може ли да се сравнява с изследване на китайски ехограф за 9 000лв!Как да инвестираш в качествена апаратура ако няма доплащане и реално остойностяване на изследванията!Но и всеки може сам да направи своя избор според възможностите си къде .как да се изследва и при кого!
89
2
 
2
 
! Отговори
Вън Некадърниците! преди 13 години
Крайно време е ГЕРБ да си ходят. Ако не искат да го направят доброволно, трябва да ги изгоним. Мисля че 10 месеца срам, простотии и празни приказки СТИГАТ !
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да не се сърди на Костов ,амо добре да слуша какво му казва,че само с обвинения на *** няма да стане,пък и не виждам кой друг ще му даде адекватен съвет,,Сидеров добре че го подкрепя,но за тази работа се иска и акъл ..
87
2
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
значи всеки избира къде и при какви условия да работи!Там му харесва климата спокойствието...чувства се доволендруг заминава на Запад работи много но и получава много а и го ценят и уважават...ето го Чирков *** бил незнам си какво но работеше в елитна клиника в Германия..един ден реши и се върна пък в България...всеки сам взима решения
86
2
 
3
 
! Отговори
NFB преди 13 години
тази седмица набираха доктори и сестри за Германия Англия франция...този който знае език го одобриха!Заплати от 4500еуро!
85
3
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Аз пък познавам един който работи в Зимбабве, Лилчо Христов, офталмолог, и ако ти кажа колко му е заплатата ще умреш от смях! Само че пича си е лекар до мозъка на костите и парите които ги взима му стигат! И за него е важно да ЛЕКУВА, а не на първата година от практиката да си купи последен модел БМВ! И при условие че заплатите в страната са колкото да оцелееш, кажете ми господа доктори, колко според Вас заслужавате?
84
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Az poznavam dosta,koito rabotjt vuv France,Great Britain,Italy,njkolko vuv Norway i Sweden,i Finland i vsichkite sa dosta dovolni.A tvoite poznati ne sa se realizirali poradi samo na tjh izvestni prichini.Realnostta e takava-tursjt se bg-lekari v Europe,zashtoto sa dobri i ne visoko plateni,v sravnenie s tjhnite specialisti
83
3
 
2
 
! Отговори
авр преди 13 години
Сини ***, кои сте вие да давате ултиматуми? Имате едва 4 (четири) депутата, а ГЕРБ 100. Къде сте тръгнали сини престъпници, след тройната коалиция сте вие наред за затвора.авр
82
3
 
3
 
! Отговори
Тъй де... преди 13 години
Разберете хора,от тази криза само гн.Костов в съюз с гн. Доган,могат да ни измъкнат.Хайде чао.
81
3
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Май тебе не е трябвало да те пускат, ама.. такова ни е здравеопазването!
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисова към сините: Аз само се смяфкам! Мхя мхя мхя! Рак ли било, операцийка ли било, на мен само ми е смешно и ми е кеф! Мхя мхя мхя!
79
1
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
я ми кажи колко са, защото аз от 4-*** които отидоха в Испания, никой не работи по специалноста си!
78
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Moje da se pointeresuvash kolko bg-lekari rabotjt v europa,a togava govori,ne se izkazvai nepodgotven/a