Без деца в баровете

НС: деца до 18 г. нямат право на дискотеки, в които се пуши
21 май 2010 10:23,
57
Без деца в баровете
Снимка: БГНЕС

Парламентът забрани присъствието на деца до 18-годишна възраст в нощни заведения, в които е позволено пушенето след 22,00 часа.

С промени в Закона за здравето депутатите измениха Закона за закрила на детето, където добавиха тази забрана. Така Народното събрание окончателно прие промените в Закона за здравето.

Досега деца между 14- и 18-годишна възраст можеха да посещават нощни заведения след 22,00 часа, но с придружител.

С приетата промяна, дори да има по-възрастен с тях, те няма да имат право да влизат в нощните заведения, в които се пуши.

С промените в Закона за здравето, приети на второ четене по-рано през тази седмица, парламентът забрани деца до 18-годишна възраст да влизат във всички кафенета, в които се пуши, както и в обособените части за пушачи в по-големите заведения.

Още по темата

С измененията се даде възможност на собствениците на заведения с площ до 50 кв. м сами да решават дали клиентите могат да пушат, или не, а в по-големите заведения трябва да има обособени части за пушачите, които трябва да са по-малки от половината от общата площ.

В заведенията за хранене и развлечения с изцяло нощен режим на работа се допуска тютюнопушене без обособяване на самостоятелни помещения.

В сградите, в които има помещения с обособени работни места, работодателите могат да определят със заповед специално обособени самостоятелни помещения, които са предназначени само за пушене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Пацо преди 13 години
Хайде стига с глупостите в тази идиотска държава ! Стига сте мислили само за печалбата на шепа негодници станали бармани и хотелиери ! Какви деца в нощните заведения бе *** ! Във вас капка морал няма ли ?
55
0
 
0
 
! Отговори
потърпевш преди 13 години
егати простотията. нас ни изпуснаха още преди 20 години, а сега се опитват пак да ни затегнат яката. и то с тоя закон ще дойде и тръпката - ще ме барнат ли в дискотеката и ще ми сложат 1000 лв. глоба или не. и става още по-интересно да се ходи. :)
54
1
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
Какво сте се разпенявали,все едно някой,някога е спазвал каквато и да е забрана в тая държава...
53
5
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
и правилно са гласували, невиждам каква работа имат децата по кръчми и ресторанти, мое мнение, че следва абсолютно да бъде забранео посещението от нешълнолетни в заведения в които се сервира разливен алкохол, независимо от това дали в тях се пуши или не и независимо с какъв и колко придружители са :)
52
0
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Xa-xa...Da,ama tuk e Bulgaristan,a ne Maqmi.Tam ima zakoni,a tuk cari bezzakonie.Zatova *** i turcite se mnojat,a na6ite namalqvat.Za6to stava taka?Ami za6toto cigankite sazdavat semeistva ot malki,a na6ite puberi piqt,pu6at,nqkoi se drusat i stoqt kato zombite pred komputrite cql den.A posle bulgarite zlobeem,4e sme malko.Em,malko sme,ama sme si zaslujili sadbata.Moje da se draznite,4e pi6a taka,ama vav vsqko stado si ima mar6a,a v na6eto tq e dosta.Badete obektivni i go priznaite.
51
3
 
3
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
НАЙ ГОЛЕМИЯ АБСУРД Е ЧЕ - ЗАКОНОТВОРЧЕСТВО ПРОТИВ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО СЕ ПРАВИ С ЦИГАРА В РЪКА.Защо на правят на *** тия,забравиха ли че сме гласували ние за тях и харчат наши пари.ТОТАЛНАТА ЗАБРАНА я изисква грижата за здравето на всички хора - деца,старци,болни и др.какво ни е грижа ЗА САМОУБЙЦИТЕ ПУШАЧИ как и каде ще го правят,важното е да не е пред очите ни и да не усещаме смраднята им.Не виждате ли какво става с подрастващото поколение,със забележката НЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ СЛУШАЙ КАКВО ПРИКАЗВАМ не става - става със СТРОГ ЗАКОН.
50
0
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Prav si-nqma,za6toto nqma zdrava raka-nito zakonova,nito v semeistvoto,nito v u4ili6te.
49
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Xa-xa!Kakva tapotiq!Nima dosega sa imali pravo i ako e taka za6to?Otdelno,koi 6te kontrolira tova i nqma li proverqva6tite da si zatvarqt o4ite,ako im bade plateno?I o6te ne6to-ne moje da ne se znae,4e ima zavedeniq,v koito servirat alkohol na maloletni.Koga nai-nakraq 6te zalovqt tezi mrasnici?
48
1
 
4
 
! Отговори
Жул преди 13 години
Айде на фалшивите картииии 2 за 1 лев. :)
47
0
 
9
 
! Отговори
ккк преди 13 години
Преди ДЕСЕТ години бяхме в Маями със синът ми(на 9год).Опитахме се да влезем в нощно заведение, където се консумираше АЛКОХОЛ, за ЦИГАРИНИКОЙ НЕ СИ И ПОМИСЛЯШЕ ДА ПУШИ! НЕ ни пуснаха заради ДЕТЕТО!!!!Мисля, че коментарът е излишен!Не са винивни родителите, че са принудени да работят в чужбина, виновна е държавата със смешните закони и най-вече с липсата на контрол, който да приложи законите. Какви ще са санкциите срещу тези, които не изпълняват "НОВИЯ" закон????ДЕЙСТВИЯ, ДЕЙСТВИЯ ТРЯБВАТ!!!
46
5
 
6
 
! Отговори
Няма страшно преди 13 години
Хлапета, да не ви пука. Въобще няма кой да ви спре по кръчмите. Пушете, поркайте и се шибайте, като катерици - това е животът, другото е вятър.
45
2
 
2
 
! Отговори
* преди 13 години
Браво !!! Обаче на родителите , които са се скрили някъде в китна чужбина и са ги изоставили на стари баби /стова въпрос за деца тийнейджъри / как да се обясни , че не парите , а детето е важно ? Е това , ако можеше да се направи тоя закон щеше да е излишен . И депутатите вместо да си губят времето щяха да мислят как да създават работни места в страната .
44
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Пак недомислие се роди от нашите депутати!Ако ги е грижа за децата да гласуват по-нормална издръжка за децата,да им предоставят възможност да спортуват,защото с тези цени им е невъзможно,да освободят паркове и градинки от барчета и кафенета,от които се лее бира и чалга,да има детски дискотеки...
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отдавна вече нямя купета за пушачи и непушачи. Пушенето в обществения транспорт е забранено.
42
5
 
5
 
! Отговори
дичо преди 13 години
Как няма да ходим на дискотеки? Нали ние им правиме оборота? Тогава ще си ходя в SinCity щото батко е охрана там
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не трябва да се ограничи ами тотално и строго да се забрани, защото мястото им може да не е там ,но те там висят и там искат да си бъдат, да пушат кутия след кутия и да повръщат в ъгълчето от поредния патрон българска водка...
40
0
 
12
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Браво, много обичам когато държавата се проявява като ревностен радетел и защитник на децата, на кучетата, на здравето и т.н., особено когато това става по смешен начин с нови и нови забрани. Ами като са толкова загрижени обаче да вземат да хвърлят един поглед и да спретнат някоя и друга детска площадка, че вече всичките са паркинзи или да вземат да поувеличат детските, че да се създадат по-нормални условия за израстването и развитието на тия същите деца, за които са толкова загрижени
39
2
 
11
 
! Отговори
Бате Ачо преди 13 години
Браво !!! На децата не им е мястото в места за пушене и пиене. Ако се и спазва закона нямам думи. Ако и се ограничи до някаде и продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни просто няма да имат равни от това правителство.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 18 годишните нямат никакво място по нощните барове, дано най-накрая заведенията започнат да ползват вентилациите си ефективно, а не да се стискат да не ги пускат, ток ли пестят незнам, но ми писна от лисичарници и като се прибереш да миришеш на *** от цигарите и аз пуша, но не ми е приятно да стоя в запушени заведения
37
0
 
4
 
! Отговори
фсдк преди 13 години
Че не си се научил да пишеш е ясно, но поне се научи да четеш:"С промените в Закона за здравето, приети на второ четене по-рано през тази седмица, парламентът забрани деца до 18-годишна възраст да влизат във всички кафенета, в които се пуши, както и в обособените части за пушачи в по-големите заведения."Къде пиле омайно се споменава за 22 часа, айде папкай на бате Бойко шпагата или по-добре отвори някое букварче и започни с главните букви - АБВГ....