В Пловдив: ГЕРБ изключи съветничката Дани Каназирева

Решението е взето късно снощи от Изпълнителното бюро
1 юли 2010 13:47,
36
В Пловдив: ГЕРБ изключи съветничката Дани Каназирева
Снимка: БГНЕС

Съпредседателката на групата на ГЕРБ в местния парламент в Пловдив Дани Каназирева е изключена от партията.

Решението е взето късно снощи от Изпълнителното бюро, потвърдиха за Dnes.bg членове на комисията.

Основната причина за отстраняването й от редиците на ГЕРБ е акцията, която тя предприесрещу увеличаването на капитала на държавата в МБАЛ „Пловдив”.

Каназирева не се е съобразила със съпартийците си, като е предприела солова акция. По предложение на здравния министър Анна-Мария Борисова държавният дял в болницата трябваше да се увеличи за сметка на общинския.

Дани Каназирева обаче обяви, че се гласи тайна приватизация на лечебното заведение.

На думите й остро реагира областният управител Иван Тотев, който даде ясно да се разбере, че според него съпартийката му е заблудена.

Така или иначе т. нар. "скрита приватизация" не се осъществи. Преди дни общото събрание на борда на директорите на МБАЛ „Пловдив” гласува против увеличаването на капитала на държавата.

Освен това на снощното заседание герберите са изразили възмущението си от факта, че на специално свиканите пресконференции Каназирева, която е адвокат по професия, на няколко пъти подчерта, че за проблема със здравното министерсто е сезирала премиера Бойко Борисов.

Той според Каназирева разпоредил незабавна проверка.

По-късно стана ясно, че нито министър-председателят се е срещал с нея, нито е запознат със ставащото, нито пък е разпореждал ревизия.

Отстранената от ГЕРБ съветничка е винена още и в политически совалки с опонентите в местния парламент – БСП и ВМРО-НИЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов не може да огрее никъде, камо ли навсякъде. Работа се върши с екип при налични обществени правила и социални ценности, оттам трябва да се почне. Не може един да се прави на тартор, а правила да няма. Така се прави диктатура, ама Бойко няма шанс за диктатор, защото никой не иска диктатура. Герб налагат простащината и силовата политика като правило, и това е грешката им.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто здравния Министър не става. Бойко Борисов не може да огрее навсякъде.А тая ги върши едни..... дето дълго ще й сърбаме попарата. Жената просто няма представа какво е в българските болници и се опитва да прокара някаква невъзможна на този етап реформа. Докъто не се преструкторира здравната каса и да има яснота с парите постъпили от здр. осигуровки здравна реформа няма как да има. А политическия натиск е просто очеваден- не се подчиняваш на партиино решение- вън. И това не само там.
12
7
 
31
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Сега убедихте ли се вече,че Герб е модифицирана трансмутация на БКП.Който има мнение различно от на Борисов го смачкват.Жалко ,тая мадама беше една от малкото в Герб с нормален IQ,другите имат остър дефицит на интелект.
11
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герб налагат мутренската ценностна състема в България - нагли, аморални и прости хора. Но ще си отидат и нещата ще станат нормални. Всяка помия е до време.
10
6
 
22
 
! Отговори
рибар преди 13 години
Отпюспването започна.Който не е с нас е против нас.А на Каназирева браво.
9
6
 
17
 
! Отговори
пловдив преди 13 години
ГЕРБ В ПОМИЙНАТА ЯМА
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЪФТЕТЕ ГЕРБЕРИ ЧЕРВЕНИ!!!
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и при Тато беше така! ББ явно не си е губил времето докато го вардеше. Лошото е че му загуби одеалцето, ама той му го прости.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вън мутрите от управлението на България.
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da vleze Beria i da vyrze obuvkite na *** li iskate be kauni?
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък аз си мислех, че са я хванали да играе на компютърни игри в работно време и тя не им е казала как да минат на следващото ниво.
3
5
 
22
 
! Отговори
Лисан преди 13 години
БКП ! БКП !
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Етова е партия.Парития в която инициативноста, способностите, свободата на мисълта са почит. Хвала на такива партиии.Хахахахахахаха
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИЗЪМА (както казваше Тато) е жив!!!