БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева

В НС няма място за фатмашки порядки, обявиха червените
14 юли 2010 11:20,
142
БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Точно преди една година 227 депутати от току-що избраното 41-во народно събрание натиснаха копчето „за”, когато им беше предложен за председател плевенският юрист Цецка Цачева. Сред тях – и тези от „Коалиция за България”. Година по-късно депутатите от опозицията вече горчиво съжаляват.

Благодарение на Цецка Цачева от над 400 въпроса, които групата на Сергей Станишев е искала да зададе на парламентарен контрол, са отклонени 58.

Още по-любопитна е статистиката, когато става въпрос за премиера Бойко Борисов. От 25 въпроса към него 14 са отклонени, тоест повече от половината. Обяснението обикновено е собствена преценка на председателя, липса на аргументираност на въпроса или некомпетентност при задаването му.

Според депутатите от „Коалиция за България” по този начин Цачева нарушава Конституцията на България.

Именно затова поведението й трябва да получи санкцията на комисията по етика в Народното събрание, заяви Петър Курумбашев от БСП от парламентарната трибуна.

Председател на етичната комисия е Димо Гяуров от „Синята коалиция”. Веднага след като той встъпи в длъжност, избухна скандал, че депутатски отрочета са получили работа в администрацията на парламента.

Комисията трябва да разгледа многобройните, според левицата, случаи на нарушаване на парламентарния правилник.

Това се случвало всеки път, когато от трибуната се заговори за „кифтаци и вибратори”, а Цецка Цачева не санкционира тона на съответния депутат.

В същото време била много назидателна и менторски настроена към народните представители отляво.

Курумбашев дори цитира обръщение на Цачева към колегата му Михаил Миков: „Седнете си на мястото, г-н Миков, помнете си мисълта, когато излизате на трибуната”.

На някои заседание на парламента е имало 45 възражения по начина на водене. „Да приемем, че половината са основателни”, предложи Курумбашев.

Според него подобно нещо не е можело да се случи на предшествениците на Цачева на поста като Йордан Соколов, Огнян Герджиков и Георги Пирински.

Очевидно, за да провокира Цецка Цачева, Курумбашев завърши изявлението си в залата: „Тук е свято място, тук е българският парламент и няма място за фатмашки порядки”.

Цачева обаче отговори кратко: „Друго изявление на народен представител? Не виждам желаещи, преминаваме нататък по нашата програма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
12
 
! Отговори
чичо преди 13 години
ДУМАТА НА ДЕПУТАТИ ОТ БСП ИЗОБЩО НЕ БИВА ДА ИМ СЕ ДАВА
38
5
 
6
 
! Отговори
The Punisher преди 13 години
Цачев си е ефрейтор по природа. Кво да прави жената?! Хахаха
37
4
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
бивша комунистка, строга господарка.. това е цецка :)
36
6
 
8
 
! Отговори
Лелиииии преди 13 години
Тази си прилича на партиен секретар от 1966 година, въпреки пластиките, които е правила. Да е жива и здрава, ние сме си я избрали. Сега ще траем още 3 години :)
35
6
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
ДА ОБИДИШ ДЕПУТАТИ ОТ БСП НЕ Е НИКАК ЛОШО А ЗАСЛУЖАВА НАГРАДА---КОЙ ГИ СЧИТА ЗА ХОРА КОМУНИСТИТЕ ПО СВЕТА----НИКОЙ.А ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ НЕ Е ДОБРОНАМЕРЕНА СПРЯМО РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ---ОТ ТАКИВА СЪЩЕСТВА ПОЛЗА НЯМА И НЕ СА НУЖНИ НА ТОЗИ СВЯТ.ОТ КОМУНИСТ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВАТ САМО КРАЖБИ,ЛЪЖИ,ДОНОСИ,ПОДЛОСТИ,ТЕРОРИЗЪМ,УБИЙСТВА И ТЕМ ПОДОБНИ ОЩЕ МРЪСОТИИ.НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ВНИМАНИЕ И УВАЖЕНИЕ
34
6
 
14
 
! Отговори
-> 29 преди 13 години
Депутатчето от бсп-то да ходи в махалата да подхвърля такива закачки. Парламента не е място да говори простотии. Съжаляват тези които са гласували за него - дебел охранен дългогодишен кадър на комунистическата престъпна мафия.
33
9
 
6
 
! Отговори
ххх преди 13 години
цецка-къртечарката става само за бригадирка във"ткзс"или"апк"хал-хабер си няма от морал и етика камо ли от адекватно поведение,тая си е чиста проба селска свинарка а те взели че я сложили да ръководи народното събрание и да въдворява ред и дисциплина и пр. пълна скръб откъм интелигентни и отговорни ръководители са прокомунистическата партия герб,ама какво да се прави като такъв им е материала на политиците.....
32
6
 
5
 
! Отговори
Молитва преди 13 години
Боже, пази България ! Това трябва да си повтаряте непрекъснато, защото държавата е пред закриване.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
странна работа са гъзолизцитене е работа на председателя на парламента да връща въпроси на депутатите. това е право на депутата по конституцияизведнъж няква тетка решава, че е над законите и конституцията и почва да се държи просташки и фатмашкиай сиктир де
30
4
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
И вчера да разбера, че системата за гласуване не е заслуга на Цачева, а на предният парламент. Тази колко се фука с това, че тя го е въвела... Май всички хубави неща които са били приети от предния парламент ще се свършат и Бойко Борисов какво ли ще ходи да открива ?
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 27:Не сте обективен защото не посочвате факти. Когато е отнемано думата от депутати от БСП то е ставало въз основа на правилника.Всички виждат че депутатите от ляво правят махленски скандали в парламента и се опитват да спъват работата му. Това се нарича саботаж. За да се избегне това трябва да се прилага правилника на парламента, като основната тежест за това се пада на г-жа Цачева.
28
7
 
12
 
! Отговори
bg. преди 13 години
БСП ДА СИ МЪЛЧАТ И ДА КРОТУВАТ В ЪГЪЛА ЧЕ НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ Я ГИ ИМА В ПАРЛАМЕНТА Я НЕ-.-.-.-.А СЕГА ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ А ДА СЛУШАТ КОГАТО ПО-УМНИТЕ ,ПО-ЧЕСТНИТЕ,ПО МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ ГОВОРЯТ И РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.А ТОВА ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ РЕВАТ И ПЪЩЯТ В ИСТЕРИЯ Е ЧУДЕСНО-----ЗНАЧИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ
27
5
 
7
 
! Отговори
ined преди 13 години
Като гледам леля Цецка на снимката мисля, че ако етичната комисия комисия се осмели да я смъмри, ще облече кожените S&M дрехи и ще ги напляска с бича :)
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая е заприличала на Наполеон - с костюмчето, шкембенцето и вирнатата брадичка.Да я пратим на остров св.Елена.Може пък и да не се върне от заточението.........
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спомням си колко пъти шопов и сидеров обиждаха депутати от бспи думата не им бе дадена за отговор.това ли ти е представата за принципност и демократичност, 26?а пропо, `оня` депутат не обиди сидеров, а му напомпи, че като пие не трябва да лети с луфтханца, и фюрерченцето издивя и почна да фърля слюнки по трибуната
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно 30 от спрените въпроси са на вампирката Мая Манолова която иска да узакони пиенето на сиромашка кръв - основна дейност на *** от 66 години до днес.
23
1
 
1
 
! Отговори
555 преди 13 години
Ако си прочетеш това което си написал ще разбереш кой е обективен!!!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спомням си че един от бсп грубо обиди Сидеров и той му отговори както трябва. След това думата на опонента от бсп беше отнета напълно правилно тъй като той се опитваше да използва парламентарната трибуна за продължи да обижда. Дали този случай влиза отклонените 58 въпроса?
21
3
 
8
 
! Отговори
Да, ама не ! преди 13 години
И аз така мисля, но все пак разликата за страната е много малка. ГЕРБ излязоха много, ама много куц кон. До преди месец ги защитавах и аз, ама сега вече не съм толкова сигурен, че са полезни за страната. Особено след случая с митниците.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искам да влизам в подробности, но родителите ми са хирурзи и няма да ви кажа тая *** колко пари е дала за пластични операции за една година. Пари, които със заплатата си посмъртно не може да спести.