БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева

В НС няма място за фатмашки порядки, обявиха червените
14 юли 2010 11:20,
142
БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Точно преди една година 227 депутати от току-що избраното 41-во народно събрание натиснаха копчето „за”, когато им беше предложен за председател плевенският юрист Цецка Цачева. Сред тях – и тези от „Коалиция за България”. Година по-късно депутатите от опозицията вече горчиво съжаляват.

Благодарение на Цецка Цачева от над 400 въпроса, които групата на Сергей Станишев е искала да зададе на парламентарен контрол, са отклонени 58.

Още по-любопитна е статистиката, когато става въпрос за премиера Бойко Борисов. От 25 въпроса към него 14 са отклонени, тоест повече от половината. Обяснението обикновено е собствена преценка на председателя, липса на аргументираност на въпроса или некомпетентност при задаването му.

Според депутатите от „Коалиция за България” по този начин Цачева нарушава Конституцията на България.

Именно затова поведението й трябва да получи санкцията на комисията по етика в Народното събрание, заяви Петър Курумбашев от БСП от парламентарната трибуна.

Председател на етичната комисия е Димо Гяуров от „Синята коалиция”. Веднага след като той встъпи в длъжност, избухна скандал, че депутатски отрочета са получили работа в администрацията на парламента.

Комисията трябва да разгледа многобройните, според левицата, случаи на нарушаване на парламентарния правилник.

Това се случвало всеки път, когато от трибуната се заговори за „кифтаци и вибратори”, а Цецка Цачева не санкционира тона на съответния депутат.

В същото време била много назидателна и менторски настроена към народните представители отляво.

Курумбашев дори цитира обръщение на Цачева към колегата му Михаил Миков: „Седнете си на мястото, г-н Миков, помнете си мисълта, когато излизате на трибуната”.

На някои заседание на парламента е имало 45 възражения по начина на водене. „Да приемем, че половината са основателни”, предложи Курумбашев.

Според него подобно нещо не е можело да се случи на предшествениците на Цачева на поста като Йордан Соколов, Огнян Герджиков и Георги Пирински.

Очевидно, за да провокира Цецка Цачева, Курумбашев завърши изявлението си в залата: „Тук е свято място, тук е българският парламент и няма място за фатмашки порядки”.

Цачева обаче отговори кратко: „Друго изявление на народен представител? Не виждам желаещи, преминаваме нататък по нашата програма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, ех, доживяхме комунистически престъпници да ни учат на етика. Благодаря ти партио любима.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много етично беше депутатите от БСП да се "бъзикат" с килограмите на Фидосова.Станишев също така етично подхвърли за финансовия министър че е герой от комедия.Овчаров много етично каза че правителството лъже и единствено той говори чистата истина.Много етика много нещо.
57
2
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
40, прекален оптимист си, аз не вярвам да издържат повече от февруари догодина.Лошото е, че няма кой да дойде след тях, всички се из....а на метеното...
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Етичната комисия да се заеме с Петков дето продължава да сипе заплахи срещу журналистите
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква етика в БСП - тези дето си приеха закон за амнистията миналата година за да не може да им се търси отговорност за откраднатите милиарди
54
2
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Едно си баба знае едно си баба бае. Тия приказки вече сме ги чували и чели и нека празноглавите комунисти го разберат най сетне.Времето неумолимо тече и на края те ще бъдат захвърлени на бунището.Историята ще ги забрави.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП и етика това са несъвместими неща, все едно фекалии и роса
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ай, цялото ГЕйБ мобилизирано да лъска имиджа на тетка цачеватя заслужава ли бе :)партиайгеносе от бкп, направила кариера със широко вдигнати крака, и вие кат матросовци ся на амбразурата :))
51
2
 
4
 
! Отговори
чичо преди 13 години
а бе то мислещи има ама те мислят как да откраднат,кого да оберат,да излъжат, да наклеветят.мислят какви мръсотии да направят на българия а после да кажат че от герб са виновни----ама няма да стане---народа разбра вече и на изборите няма да видят над 6-7%----дано да е и по малко
50
7
 
5
 
! Отговори
Пророк преди 13 години
Тези от ГЕРБ с некадърието си отново ще доведат на власт гнусните комунисти !Жалко за България !
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП да духат таратора !
48
4
 
5
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
Дон Боко и Доня Цеца ще налагат каквито си искат решения, защото силата ГЕРБерската обич ги крепи. А всички ГЕРБери ги обичат, защото Дон Боко и Доня Цеца са строги и справедливи и борят престъпността, кризата и комунизма с неистова сила! А и са родолюбиви патриоти! Не щадят дори своите - вече няколко депутата от ГЕРБ бяха строго порицани и смъмрени заради участието си в корупционни схеми! Да видим дали някой друг ще посмее да бръкне в кацата с меда!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само се сетете как леля цецка уволни шефката на агенцията за българите в чужбина райна манджукова - и ще ви светне истината за цялоо герб съсловие: бкп некадърници, цял живот *** *** и най-накрая хванали кокала!а да не би бате боко тиквата да се различава от тях? само малко - през рекетьорските години той бая кокали изгриза!
46
2
 
6
 
! Отговори
13 преди 13 години
ТИ КЪДЕ ГИ ВИДЯ ТИЯ МИСЛЕЩИ ХОРА В БСП-----ТАМ ТАКИВА НЯМА ---ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ.ИМА КРАДЦИ,МАФИОТИ,РАЗБОЙНИЦИ,ЛЪЖЦИ И Т.Н,----АБЕ С ЕДНА ДУМА---КОМУНИСТИ.МИСЛЕЩИ НЯМААААААААААААА
45
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ами тези дето харесват Цачева да си обръснат мустаците ,когато я хвалят,че тя довчера също е била член на тези отляво,Само дето малко е сменила резбата,
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
33кое става по правилник? сидеров нарича депутат `хомосексуалист` и не му се прави забележка. въпреки правилника на народното събрание цецка не дава думата на депутата за лично обяснение, после го и изхвърля от заседанието, защото взима думата по процедуракъде е тук правилника? какви пет лева? иска ви се да запушите устата на мислещите хора ...
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП да духат супата !!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синчето на Добрев и дето го съдиха за делавери беше излязъл пиян на трибуната на народното събрание и беше правилно да му се отнеме думата.Петков-запалката също добре почерпен пелтечеше някакви небивалици и аз се чудиш как е възможно да се търпи такова безобразие.
41
2
 
12
 
! Отговори
ФАТМАК преди 13 години
ТОЧНО ФАТМАЩИНАТА Я ВЪВЕДОХА КОМУНИСТИТЕ В БНА! УЖАСНО СМЕШНО Е СЕГА ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ОБИЖДАТ СЪС СВОИТЕ ГРЕХОВЕ.
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво да прави жената?Някакви гейове, жени с леко поведение и престъпници отляво напират да вземат думата за да говорят лъжи и да оправдават своите престъпления.