Фидосова иска регистър на лобистите депутати в НС

Така щяло да се знае кой колко печели и какво харчи
20 юли 2010 07:33,
23
Фидосова иска регистър на лобистите депутати в НС
Снимка: БГНЕС

Лобистите у нас да се записват в специален регистър, както е в Европейския парламент.

Тази възможност коментира като част от новия Закон за лобизма председателят на правната комисия в НС Искра Фидосова.

"Може и при нас лобистите да се записват в регистър. Не е мръсна дума лобизмът, ето аз например сега ще трябва да лобирам за пътя "Берковица-София".

Още по темата

Просто напоследък прекалено много се злоупотребява с тази дума и трябва правно да се регулират нещата. Смятам, че на първо време е добре да съставим работна група и да положим основите на този закон", обясни Фидосова.

По думите й в момента експерти на правната комисия обработват документи как Законът за лобизма действа в други страни.

"Всеки трябва да знае по коя тема се изказва, а не винаги да те обвиняват, че си лобист, каквото и да коментираш", посочи още Фидосова.

Всеки записан като лобист ще трябва публично да обявява всички приходи и разходи, които има, предвижда се още в регистъра.

След като приключи работата си по изборния закон, парламентът ще започне правната рамка за лобистите, обеща депутатката от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: лобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
hh преди 13 години
това чудовище трябва да е първо в списъка на лобистите
20
0
 
3
 
! Отговори
Гьобелс преди 13 години
Със сигурност Фидосова ще изпълни списъка.
19
0
 
2
 
! Отговори
Star Wars преди 13 години
Джаба Хътянина е един от най-известните криминално проявени същества в Галактиката. Той е шеф на много голяма и добре организирана престъпна групировка. Можем спокойно да кажем, че Джаба Хътянина стои начело на една империя, която е извън закона. Неговият дворец се намира на едно доста отдалечено място в сърцето на пустинята на планетата Татуин. Той не принадлежи към расата на хората.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова и Цечева трябва често да ги пращат с делегации в чужбина да видят хората какво ражда нашата земя хубава. Обаче може да ни осъдят за нерегламентирано отглеждане на ГМО култури.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Депутати лобисти:1. Искра Фидосова2. Цецка Цачева3. Лъчо "Мозъка" Иванов
16
0
 
5
 
! Отговори
Monti преди 13 години
абе нещо неправилно се тълкува понятието лобизъм."Не е *** дума лобизмът, ето аз например сега ще трябва да лобирам за пътя "Берковица-София" - това всъщност не е лобизъм, а защита на интересите на обществото. Обаче ако защитаваш само интересите на 1 или на 1 малка група хора с цел тяхното облагодетелстване, те това вече е лобизъм.
15
1
 
5
 
! Отговори
rado преди 13 години
Че то регистира е ясен - 116 бройки от ГЕРБ!
14
1
 
4
 
! Отговори
0 преди 13 години
Мефисто, защо така обиждаш на слон, когато тя е вталена като хипопотам?Може и Мис-ка да я произведем, но ... след Цецето!
13
0
 
3
 
! Отговори
Към 3 преди 13 години
"Лакомичка и алчна.... "Ама моля ти се такова хрисимо и невинно дете.Стройна като фиданка и даже повече.Е била 200 кила, но световният рекорд е 450 килца, ето че има пространство да се запълва, а и тя не си губи времето, защото както ни учи "Големия бял брат" - времето е пари, а при Фидосеева то е пари+
12
0
 
5
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Ех,Фидоске , колкото си "широко скроена" дваж си по-нагла. Не че не трябва незабавно да натирят всички лобисти, но да го чуеш от устата на Фидоска е смешно.
11
0
 
5
 
! Отговори
яли от кюфтаците преди 13 години
Да се направи регистър на всички, които са яли от кюфтаците на Грациела Фидосова!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи иска да види каква и е подкрепата. По лобиско повесение от това на този неусъществен адвокат няма. Но е толкова некадърна, че дори не може да си прикрие интересите в текстовете на закона. Апропо какво стана с разследването на нотариалната и кантора за имуществените измами. Нещо заглъхна интереса на "независимите" ни медии. ЦЦ няма ли да праща баретки.
9
0
 
4
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Изрудииииииииииииииии
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на първа страница фидоска пише своето име и защо промениха закона за нотариусите....след това може и да получи правото да говори.
7
0
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Не е ли по-разумно да няма лобизъм в НС???Депутатите се избират от народа, а не от фирмени шефове. Те не са фирмени представители. Направете тогава не НАРОДНО събрание, а ФИРМЕНО събрание.За кого реално трябва да лобират депутатите, чии интереси трябва да защитават? На хората, които са ги избрали и от чиито джобове получават заплати като народни представители или от собственици на фирми.
6
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
мдаа.... още една "работна" група от експерти правещи нещо което отнема няколко часа в продължение на години. седящи на шията на работещия народ. "експерти" в правенето на нищо и получаванео на много тлъсти (като шефката си) заплати. в наща държава останаха само мутри,политици,хора на изкуството и техните сателитни "експерти". а кой да работи??? жалка държавица със жалки хора сме вече..........
5
0
 
5
 
! Отговори
faust преди 13 години
тоя слон само това ли измъдрува за толкова време.......сигурно аспиринчето в главата и се е размърдало по незнайни причини.....явно това е глупостта стояща на дневен ред.....после отново са любимите им кюфтета,нали
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми естествено, че трябва да има регистър за ялите кюфтаци! Трябва да се знае, кой й взима основната работа за деня.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първият закон на новото мнозинство,беше за нотариусите....Фидоска е най-големият лобист в парламента....Лакомичка и алчна....
2
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
10-сет лобисти работят за ....мен в НС,по двама от всяка....партия.За сега саинкогнито,но скоро трябва да излязат на ....светло,като обявят дивидентитеполучени от...мен.Това ще стане,след като дойдат в Кривундлово,по...график даим дам....тикви;в зависимост от ....лобистките умения,на всекиму....заслуженото.